Orman Koruyucusu Halk İnsiyatifi adına bir açıklama yapan Yazar Rahime Sürücü, milliyet farkı gözetmeksizin Hamburg’da yaşayan tüm insanların Alman-AB Vatandaşı olarak kabul edilip muamele görmesini istediklerini vurgulayarak çözüm önerisi sundu: Sürücü, partilerden katılacak olan milletvekilleri, halk inisiyatifleri ve üniversitelerle beraber grup çalışması yaparak oy kullanma hakkı engelini beraberce kaldırma ricamıza ses verin!” dedi.
Sürücü, konuyla ilgili olarak açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
“Alman Yazar Max Frisch şöyle der:‘Biz iş gücü çağırdık ama insanlar geldi.’ Yurttaş olarak uzun yıllardır, AB vatandaşı sayılmadıkları için alınan kararlarda söz sahibi olamayan, yaşadıkları mahallelerinde alınan kararlara sadece seyirci kalmak zorunda bırakılan tüm insanların katılım hakkına dikkat çekmek istiyoruz.
Onlar, doğrudan kendi yaşamları ve mahalleleri ile ilgili olsa da sivil toplum girişimlerine katılma hakkına sahip değil. Hiçbirinin sesi işitilmiyor. Hamburg, dünyaya açılan bir kapı
2021 senesindeyiz. Hamburg, çok uzun seneler boyunca dünyaya açılan bir kapı.
Davul ve zurna coşkusuyla karşılandığımız 1960 senesinden beri beraber yaşıyoruz. Almanya’nın çok iyi gelişip kalkınması için biz de çok çalıştık ve terledik. İyi ve kötü günde, birbirimizin yanında olduk hatta “Dayanışma Ek Ücreti“ ödedik, çok iyi komşuluk yapıp beraberce çocuklarımızı yuvaya ve okula götürüp aldık. Cenazelerimiz olduğunda birbirimizin gözyaşlarını silip teselli ettik. Noel ve bayramları beraber kutladık ve küçük hediyelerle sevinç yaşadık.
Çocuklarımız âşık oldu, onları evlendirdik, düğünde hep beraber halay çekip, dans ettik. Torunlarımızı beraber büyüttük, daha pek çok şey yaşadık.
Bugüne kadar hem Almanya hem Türkiye politikacıları bizleri yalnızca siyasi malzeme yaptı.
Nerede yaşarsanız yaşayın, eğer oy kullanma hakkına sahip değilseniz, insan olarak değersizsinizdir ve siyasete kurban edilirsiniz. Demokrasiden yalnızca AB ve Alman vatandaşları faydalanabilir, diğer insanlara demokrasi yok. Bu olamaz!
Hepimiz insanız.
Misafirlik asla altmış, yetmiş sene sürmez. Biz burada yaşıyor, çalışıyor, vergi ödüyor, ölüyor ve burada gömülüyoruz.
Hamburg’un kurdu, kuşu, kelebeği, ağacı, gülü, çiçeği, ormanları, atom santralleri, güneş enerjisi, kısacası her şeyi bizi de ilgilendiriyor çünkü biz buralıyız.
Almanya bizim vatanımız. Oy kullanma hakkı bir lüks değil
Onun için siyasi olarak da duyulmak istiyoruz. Lütfen, burada yaşayanların Alman-AB vatandaşı olarak kabul edilip muamele görmesini istiyoruz.
Alman politikacıları da Alman halkı gibi bizi artık gönülden bağrına basmalı.
Bu konu herkesi ilgilendiriyor. Oy kullanma hakkı bir lüks değil ki. Oy kullanma hakkı; bir bardak su, bir parça ekmek ve nefes alıp vermek gibi elzem.
İyi bir çözüm için ricamız şu:
Partilerden katılacak olan milletvekilleri, halk inisiyatifleri ve üniversitelerle beraber grup çalışması yaparak oy kullanma hakkı engelini beraberce kaldırmak.
El ele verirsek başarırız. Siz de bize katılır mısınız?”
FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti
Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”
Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi
Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı
Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı
Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi
Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0
Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"
Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı
Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor
A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu
Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti
“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor
Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi
53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu
Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli
Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı
Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi
Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı
Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor
Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı
Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi
Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para
Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek
Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar
Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek