Orman Koruyucusu Halk İnsiyatifi adına bir açıklama yapan Yazar Rahime Sürücü, milliyet farkı gözetmeksizin Hamburg’da yaşayan tüm insanların Alman-AB Vatandaşı olarak kabul edilip muamele görmesini istediklerini vurgulayarak çözüm önerisi sundu: Sürücü, partilerden katılacak olan milletvekilleri, halk inisiyatifleri ve üniversitelerle beraber grup çalışması yaparak oy kullanma hakkı engelini beraberce kaldırma ricamıza ses verin!” dedi.
Sürücü, konuyla ilgili olarak açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
“Alman Yazar Max Frisch şöyle der:‘Biz iş gücü çağırdık ama insanlar geldi.’ Yurttaş olarak uzun yıllardır, AB vatandaşı sayılmadıkları için alınan kararlarda söz sahibi olamayan, yaşadıkları mahallelerinde alınan kararlara sadece seyirci kalmak zorunda bırakılan tüm insanların katılım hakkına dikkat çekmek istiyoruz.
Onlar, doğrudan kendi yaşamları ve mahalleleri ile ilgili olsa da sivil toplum girişimlerine katılma hakkına sahip değil. Hiçbirinin sesi işitilmiyor. Hamburg, dünyaya açılan bir kapı
2021 senesindeyiz. Hamburg, çok uzun seneler boyunca dünyaya açılan bir kapı.
Davul ve zurna coşkusuyla karşılandığımız 1960 senesinden beri beraber yaşıyoruz. Almanya’nın çok iyi gelişip kalkınması için biz de çok çalıştık ve terledik. İyi ve kötü günde, birbirimizin yanında olduk hatta “Dayanışma Ek Ücreti“ ödedik, çok iyi komşuluk yapıp beraberce çocuklarımızı yuvaya ve okula götürüp aldık. Cenazelerimiz olduğunda birbirimizin gözyaşlarını silip teselli ettik. Noel ve bayramları beraber kutladık ve küçük hediyelerle sevinç yaşadık.
Çocuklarımız âşık oldu, onları evlendirdik, düğünde hep beraber halay çekip, dans ettik. Torunlarımızı beraber büyüttük, daha pek çok şey yaşadık.
Bugüne kadar hem Almanya hem Türkiye politikacıları bizleri yalnızca siyasi malzeme yaptı.
Nerede yaşarsanız yaşayın, eğer oy kullanma hakkına sahip değilseniz, insan olarak değersizsinizdir ve siyasete kurban edilirsiniz. Demokrasiden yalnızca AB ve Alman vatandaşları faydalanabilir, diğer insanlara demokrasi yok. Bu olamaz!
Hepimiz insanız.
Misafirlik asla altmış, yetmiş sene sürmez. Biz burada yaşıyor, çalışıyor, vergi ödüyor, ölüyor ve burada gömülüyoruz.
Hamburg’un kurdu, kuşu, kelebeği, ağacı, gülü, çiçeği, ormanları, atom santralleri, güneş enerjisi, kısacası her şeyi bizi de ilgilendiriyor çünkü biz buralıyız.
Almanya bizim vatanımız. Oy kullanma hakkı bir lüks değil
Onun için siyasi olarak da duyulmak istiyoruz. Lütfen, burada yaşayanların Alman-AB vatandaşı olarak kabul edilip muamele görmesini istiyoruz.
Alman politikacıları da Alman halkı gibi bizi artık gönülden bağrına basmalı.
Bu konu herkesi ilgilendiriyor. Oy kullanma hakkı bir lüks değil ki. Oy kullanma hakkı; bir bardak su, bir parça ekmek ve nefes alıp vermek gibi elzem.
İyi bir çözüm için ricamız şu:
Partilerden katılacak olan milletvekilleri, halk inisiyatifleri ve üniversitelerle beraber grup çalışması yaparak oy kullanma hakkı engelini beraberce kaldırmak.
El ele verirsek başarırız. Siz de bize katılır mısınız?”
“Hayatını İnancına Adamıştı”
Hamburg’da Kar Alarmı: Senato Uyardı, Dışarı Çıkmayın!
Hamburg’da Hava Şartları Nedeniyle Okullarda Eğitime Ara: Cuma Günü Ders Yok
Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor
Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı
Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
MUT Tiyatro’ya 20 Bin Euro, Zeynep Sıla Demircioğlu’nun Animasyon Filmine 10 Bin Euro Destek
Lübeck’te Altıncıya Silahlı Gasp Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor
Köln-Kalk’ta Uyuşturucu Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı
Mehmet Ali Babar’dan Nostalji Rüzgârı: Türkü Rock’la Yeniden Doğdu
SCHURA Hamburg’dan Açıklama: “Mekke’nin Fethi” Etkinliği Dini Anma Amaçlıydı
Almanya’da İşveren ve Çalışanlara Sıkı Denetim: Kimlik, Bildirim ve Belge Zorunluluğu Genişletildi
Hamburg’da Mağdur Koruması Güçleniyor: Cinsel Suçlar Artık Uzman Mahkemelerde Görülecek
“Lübeck’te Yaşlanmak” Podcast Serisi Devam Ediyor: Yaşlılıkta Depresyon Masaya Yatırılıyor
Bremen Atelier Bursu 2026 Jiawen Uffline’ın
SPD’li Milletvekili Ali Kazancı, “Mekke’nin Fethi” Etkinliğine Katılımı Nedeniyle Özür Diledi
Wilhelmsburg’da Korku Dolu Anlar: Balkondan Çocuklara Kurusıkı Tabancayla Ateş Açtı
Hamburg’da Microsoft Tartışması: Dijital Bağımlılık Güvenlik Riski mi?