“EN BÜYÜK YATIRIM, ÇOCUKLARIN EĞİTİMİDİR”

Alman Eğitim Sistemi Uzmanı Pedagog Halil Cesur “En büyük yatırım, çocukların eğitimidir. Çocuklarınızla yakından ilgilenirseniz başarılarına, geleceklerine büyük katkı sağlamış olursunuz.” dedi.

Almanya 26.09.2022 19:06:30 0
“EN BÜYÜK YATIRIM, ÇOCUKLARIN EĞİTİMİDİR”
Haber: İlhan Baba
 
Alman Eğitim Sistemi Uzmanı Pedagog Halil Cesur velilere “Çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamak istiyorsanız onlarla yakından ilgilenin, onlara kötü örnekler vermeyin, okul hayatına dâhil olun, sahip çıkın ve öğretmenleriyle empati kurun. En büyük yatırım, çocukların eğitimidir. Çocuklarınızla yakından ilgilenirseniz başarılarına, geleceklerine büyük katkı sağlamış olursunuz.” şeklinde seslendi.
Öğrencilerin okula gereken önemi vermediğinde meslek seçiminde çok zorlandığını aktaran Cesur “Öğrenciler, okul hayatına ilk günden itibaren gereken önemi vererek başlaması gerekir. Okulun başladığı ilk haftalarda veya ilerleyen aylarda okulda gereken ilgiyi gösteremezse, öğretmenleri can kulağıyla dinleyerek ders içeriğini kavrayamazsa aradaki bilgi açığını kapatmak öğrenciler için zorlaşacaktır. Bu nedenle çocukların ilk gününden itibaren büyük bir ciddiyet ve disiplinle derslere katılması, geri kalmamaya çaba göstermesi sağlanmalıdır.” diye konuştu.

 

Takibin önemi
 
Yaş itibarıyla ve tecrübe eksikliğinden dolayı çocukların, gençlerin ilk zamanlarda okulun önemini kavrayamadan, diploma alamadan okuldan ayrılmak zorunda kaldığına değinen Cesur “Meslek eğitimi veya yüksek eğitim için yeterli diplomaya sahip olunması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Karnesinde iyi yeterli not olmayan gençlerimizin meslek başvurularının meslek eğitimine alınmayıp ret cevabı aldıklarını görüyoruz. Alınan her ret cevabı gençlerde motivasyon düşüklüğüne ve moral bozukluğuna yol açıyor. İlk zamanlarda okulun önemini kavrayamayan çocuklarınızla yakından ilgilenirseniz başarıları artar. Lise bitirme (Abitur) not ortalaması sebebiyle istediği bölümde yüksek eğitimine adım atmayan gençler, genelde boşta kalmamak için kendilerine uygun olmayan herhangi bir meslek dalını seçmeleri nedeniyle yüksek okul seçimlerinde istediği bölüme başlama şansını elde edemiyor. Yanlış meslek seçimi sebebiyle ilerleyen zaman diliminde gençlerin eğitimini yarıda bırakma tehlikesi yükselmektedir. Ebeveynlerin bu durumları göz önüne alarak çocuklarına daima yol göstermesi ve destek olması gerekiyor. Ebeveynlerin çocuklarına nasıl destek verebileceği konusu ise çocuktan çocuğa farklılık gösterebilir. Çocukları en iyi anne ve babalar tanır ve hangi şekilde destek verilmesi gerektiğini de anne babaların düşünceleri önem taşır fakat çocuklarınızın doğru meslek seçimlerinde uzman eğitimcilerden yararlanılması fayda sağlar.” ifadelerini kullandı.



Öğretmenlerle irtibat hâlinde kalınarak sürekli fikir alışverişinde bulunmanın hem çocuk hem okul için büyük fayda getireceğini ileten Cesur “Bu şekilde, çocuğun okuldaki gelişimini anında takip etme, gerekirse müdahale etme imkânı doğacaktır. Öğrenci anne ve babasıyla sürekli diyalog hâlinde olması, velilerin okul toplantılarına, veli toplantılarına katılması okul yetkililerinin arzu ettiği bir durumdur ve okul hayatına dâhil olan ve okula destek veren ebeveynler okul tarafından ciddiye alınır, eşit bir partner olarak görülür. Ayrıca evden destek alan çocukların öz güvenlerinin yüksek olduğunu ve okul hayatında başarılı oldukları görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Meslek seçimi
 
Cesur sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir çocuk, okul hakkında fazla konuşmak istemiyorsa ve “Okul nasıldı?” diye sorulduğunda tek kelimeyle iyiydi cevabı geliyorsa okul hayatında sorun var demektir. Anne ve babanın sohbet şeklinde, korkutmadan çocuğun düşüncesini öğrenmesi varsa korkusunu anlaması gerekmektedir. Belki okula alışmakta zorluk çekiyor. Belki de öğretmenlerle sorun yaşıyor, belki de diğer öğrencilerle zorluklar yaşıyor. Okul hayatına yeni başlayan çocuklar, kendi beceri ve özelliklerini tam bilemediğinden okul hayatında gerek öğretmenlere gerek öğrencilere nasıl davranacağını kestirememektedir. Bu da çocuklar üzerinde baskı oluşturmakta ve onları tedirgin etmektedir. Erken yaşlarda çocukların becerilerinin, yatkınlıklarının gözlemlenmesinin ve ona göre desteklenmesinin hayati önemi vardır. Bu gözlemlemeyi ilk etapta evde çocuğun ebeveynleri yapmalıdır. Örneğin çocuk ellerini iyi kullanabiliyorsa, matematikle arası iyiyse, dile yatkınlığı varsa veya sosyal yetenekleri varsa çocukların meslek seçimini de bu yönde desteklemek gerekir. Teknik konulara yatkınlığı olmayan bir çocuğun makina mühendisliği okuması doğru karar olmayabilir.”
 
Pedagoji kurallarının önemi
 
Öğrenci ebeveynlerinin, çocuğunu anlayabilmesi ve etkin destek verebilmesi için okul hayatı konusunda, eğitim sistemi konusunda ve eğer mümkünse temel pedagoji kuralları hakkında bilgi sahibi olmasının önemine değinen Cesur “Bu şekilde, veliler, çocukları daha iyi anlayabilecek ve onlara daha etkili destek olabilecektir. Gerekli bilgilere sahip olmayanların çocuklarına okul hayatında sahip çıkarak destek olmaları zor olacaktır.” diye konuştu.
 
 

 

2023-2024 Tiyatro Sezonunun En İyileri Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Belli Olacak!

"sicher.mobil.leben - Güterverkehr im Blick" - Ergebnisse einer Großkontrolle

Hamburg'da "Digital-Lotsen" İle Dijital Hizmetler Artık Daha Erişilebilir

4. Hamborger Plattdüütsch Dag: Hamburg, Platte Dil ve Kültürle Buluşuyor

Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

AFAD: Deprem hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin

Barbershop Brainwash'ın Sahibi Salih Barış, Saç Kesim Dalında Avrupa Şampiyonu Oldu

“Kurtulmuş’tan siyonist baskı mağduru bilim adamlarına Türkiye daveti”

Onur Buldu'nun Başrolünde Olduğu "Paranoya" Filminin Çekimleri Başladı

Hamburg, İnovatif Girişimcilere 69 Milyon Euro Destek Sağlayacak

Türkiye, 11 Balkan ülkesinin 10’una ihracatını artırdı

BODRUM'DA SONSUZ TURİZM HEDEFİ

Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

Öffentlichkeitsfahndung nach 14-Jähriger aus Hamburg-Barmbek-Nord

İsviçre'de Beypazarı sodalarının satışı yasaklandı: Doğurganlığı etkiliyor, sağlık riskleri teşkil ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye Geliyor

4 vekil belediye başkanı oldu; TBMM’de dağılım değişti

Eşinin görevi dolayısıyla Diyarbakır'a gelen kadın muhtar oldu

YSK Başkanı Yener: Hatay ve Ordu için yapılan başvurular bugün görüşülecek

AfD Skandalı: Parti Bağışları Yine Gündemde! Niedersachsen Eyalet Başkanı Soruşturma Altında

Hamburg Duvarlara Yeşil Dokunuşlarla Şehri Güzelleştiriyor!

"Tuğba Özay: 'Eğer Amerika'da doğsaydım, uluslararası çapta olurdum'"

Müziğin Kalbinde Yeni Bir İsim: Nergis Limanlı TV Sunuculuğunda!

Hamburg-Barmbek-Nord'da Cinayet Şoku!

Müzikten Kopamayan Yıldız: Salih Kızıltoprak'ın Dönüşü!

Yükleniyor

2023-2024 Tiyatro Sezonunun En İyileri Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Belli Olacak!

"sicher.mobil.leben - Güterverkehr im Blick" - Ergebnisse einer Großkontrolle

Hamburg'da "Digital-Lotsen" İle Dijital Hizmetler Artık Daha Erişilebilir

4. Hamborger Plattdüütsch Dag: Hamburg, Platte Dil ve Kültürle Buluşuyor

Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

AFAD: Deprem hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin

  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli