“Emek harcandığında her şey başarılabilir”

SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, milletvekili bürosunda farklı etnik kökenlerden gençlere staj imkânı sunuyor. Öneş, “Emek harcandığında her şeyin başarılabileceğini gençlere anlatmak istiyorum.” diyor.

Hamburg 20.10.2021 20:04:21 0
“Emek harcandığında her şey başarılabilir”
Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, gençlerin siyasete aktif katılımı için önemli çalışmalar yapıyor.
 
Öneş bu doğrultuda, Billstedt’teki milletvekili bürosunda farklı etnik kökenlerden gençlere staj imkânı sunuyor. Öneş, gençlerin okul, mesleki eğitim, üniversite ve siyasete yönelik motivasyonlarının ve bilgilerinin artmasında ve meslek seçiminde stajın çok önemli olduğuna değiniyor. Gençlerin eğitiminin her açıdan desteklenmesinin önemine vurgu yapan Öneş şunları söylüyor: “Almanya’ya iş gücü olarak gelen göçmen bir ailenin çocuğuyum. Bugün ise bir hukukçu ve milletvekili oldum ama nereden geldiğimi hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım. Okul ve üniversite dönemimde, eğitimimle ilgili tavsiye alabileceğim hiçbir akademisyen tanımıyordum. O zamanlar, gençlere kapılar açmak için kendi kendime söz verdim. Bugün bunu başarabildiğim için mutluyum. Gençlerin eğitiminde ailenin de rolü tabii ki çok büyük. Bu bağlamda, özellikle çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmek için burada en zor şartlar altında çalışan Türkiye kökenli ilk neslimizle ne kadar gurur duyduğumu bir kez daha dile getirmek isterim.”
 
Tecrübelerimi gençlerle paylaşmak istiyorum”
  
Öneş, çıkmış olduğu yolda çok şey yaşadığını, öğrendiğini, tecrübe kazandığını belirterek bu kazanımları ve bilgileri gençlerle paylaşmak istediğini aktarıyor. Öneş, “Her şeyden önce gençleri motive etmek, istendiğinde, emek harcandığında her şeyin başarılabileceğini onlara anlatmak istiyorum.” diyerek gençlere yönelik şu ifadeleri kullandı: “Birçok göçmen kökenli çocuğun başına geldiği gibi ben de iyi bir performansım olmasına rağmen dördüncü sınıftan sonra lise için tavsiye alamadım ama buna rağmen yılmadım ve liseye devam edip Abitur diplomamı aldım. Sonrasında da Hamburg ve Madrid’de hukuk eğitimimi tamamladım. Bunu siz de yapabilirsiniz. Bünyemizde staj yapmak isterseniz bana E-Posta (kontakt@baris-oenes.de), Whatsapp (0157 545 000 49), Facebook (Barisoenes) veya Instagram (BarisOenes) üzerinden başvurularını gönderebilir.” 
 
“Toplumun bir parçasıyım”
 
Yaklaşık iki yıl önce Hamburg’a mülteci olarak gelen Ezidi gençlerden 18 yaşındaki Alham, Barış Öneş’in milletvekili bürosunda staj yapan gençlerden biri. Ahlam niçin milletvekili bürosunda staj yapmayı tercih ettiğini şu cümlelerle anlatıyor: “Sosyal hayatımızın çerçevesini, seçilmiş temsilcilerimiz belirlediği için hepimizin siyasetle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, özellikle kadın siyasetçilerin günlük yaşamda neler yaptıklarını, birinci elden öğrenmek arzusuyla stajımı bir milletvekili bürosunda yapmak istedim. Ben de bu toplumun bir parçasıyım ve sadece içinde bu toplumun içinde yer almak değil, aynı zamanda şekillenmesinde de rol almak istiyorum. Barış Öneş’in bürosunda geçirdiğim zaman, beni siyasi olayları yakından takip etmem konusunda oldukça cesaretlendirdi ve motive etti. Zira politikacıların kararları hepimizi birçok açıdan etkiliyor.”  
 
Niçin staj yapılmalı?
 
Gençler için staj yapmanın şu avantajları bulunuyor:  
  • Staj yaparak ileride yapmak istenilen mesleği, çalışmak istenilen işi önceden yakından tanıma fırsatı bulunabilir. Bu şekilde hem meslek için uygun olup olunmadığını hem mesleğin ya da işin beklentilere cevap verip vermediği konusunda fikir sahibi olunabilir. Abitur öncesi staj imkanıyla üniversitede okumak istenilen dalın kişiye uygun olup olmadığı tartılabilir.  
 
  • Üniversite eğitimi sürecinde yapılacak stajla üniversitede öğrenilen teorik bilgiler pratiğe dökülebilir, yön en sağlıklı şekilde belirlenebilir. 
 
  • Staj, iletişim ağını genişletmek açısından çok önemli bir fırsat. Bu süreçte tanınacak yeni insanlar aracılığıyla yeni meslek ve iş imkânlarına ulaşma şansı da artar.  
 
  • Staj bitirildikten sonra staj yapılan iş yerinden veya işverenden alınacak iyi bir staj mektubu, ileride yapılacak iş veya meslek başvurularında önemli bir referans olacaktır.  
 
  • Staj yapılırken iş arkadaşlarına, müşterilere veya iş ortamında nasıl davranılması gerektiği öğrenilebilir. Her mesleğin farklı müşteri kitlesi, farklı davranış biçimleri ve beklentileri var ve staj bunları yakından tanımak için önemli bir fırsat. 
 
  • Staj yapmış olmak, iş başvurusu yapılırken sunulan öz geçmişi de olumlu yönden etkileyecektir. İşverenler genellikle sadece teori değil, pratik bilgileri de olanlara öncelik verir.  
 
  • Hiçbir stajın boşa yapılmadığını, vaktin boşa harcanmadığını hatırlatmakta fayda var. Tabii ki yapılan staj her zaman beklentilerin karşılığı olmayabilir. Fakat yaşamda, iş seçiminde önemli bir tecrübe kazandıracağı unutulmamalı. En azından ne istenmediği öğrenilmiş olur.  
 
  • Staj sayesinde yetenekler, güçlü veya zayıf yanlar keşfedilebilir.   
 
  • Yetenekler geliştirilebilir. Üstlenilecek her yeni görev, gerek sunum, geliştirme ya da ekip ruhu yeteneklerini güçlendirecektir. 
 
  • Hata yapılabilir. Üzücü ya da sıkıntılı olsa bile staj dönemi bu gibi şeyleri öğrenmek için var. İnsanın öğrenirken hata yapması kadar doğal ne var ki? Üstelik stajyer olduğun için karşındakiler daha toleranslı olur.  
 
 

Bakan Yerlikaya: Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Hamburg'da 2022/23 Okul Yılında Şiddet Vakalarında Kayda Değer Artış Gözlendi

Hamburger Steuerfahndung, 2023 Yılında Yaklaşık 100 Milyon Avro Fazla Gelir Elde Etti

HSV Yeniden Kazanıyor - Bir Geri Dönüş Başlangıcı mı?

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında üç puanı 3 golle aldı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından ortalık karıştı

St. Pauli'deki Feldstraßenbunker'da İnşaat İşçisi Düştü

Sanat ve Aşkın Buluştuğu Görkemli Düğün: Şirin ve Deniz'in Muhteşem Günü

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Aşk Sarhoşu! Feyza Civelek ve Alican Kurt'un Uludağ'da Aşk Dolu Anları!

Almanya'da İflaslar Yüzde 22,1 Arttı! İstatistikler Alarm Veriyor!

Münih'te Türk Hekimleri Bir Araya Geldi! Tıp Haftası Coşkusu Abant Lokantasında Yaşandı

EYT sonrası yeni bir erken emeklilik geliyor! Erken emeklilik kimleri kapsıyor?

St. Pauli, Nürnberg'de 2-0 Kazanarak Bundesliga'ya Doğru Hızla İlerliyor!

Ottensen'de Trafik Planları Gözden Geçirildi: Yeni Değişiklikler Yayımlandı

Hamburg'da Bu Kış 24 Evsiz Kişi Hayatını Kaybetti: Üzücü Bilanço

Bergedorf'ta Hemşirelik Eğitimi İçin Yeni Merkez Açılıyor

Hamburger Hafen'deki Kurtarma Operasyonları İçin Yeni Eğitim Programı Devreye Alındı: "OSC River"

Alerjide Doğru Tanı ve Tedavi Önem Taşıyor: Uzmanlar Uyarıyor

Kolon Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Hayat Kurtarıyor

Berlin'de 17 Klavye, 17 Hedef: Global Goals Projesi Başlıyor!

Duygu dostu okul Egeberk

Türk Anneler Derneği’nde ‘Mutlu’ dönem

Ekstrem Yelkenci Boris Herrmann Federal Liyakat Nişanı ile Onurlandırıldı

Hamburg'da Öğrenci Sayıları Rekor Seviyeye Ulaştı: Hiçbir Eyalet Bu Kadar Hızlı Büyümedi!

Hamburg'da Artan Antimüslüman İrkçılığa Karşı Mücadele Çağrısı

THY'nin Leipzig ve Hannover seferleri iptal edildi

4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu gerçekleştirildi

Taciz Sahnesi Psikolojimi Bozdu: Başarılı Oyuncu Semanur Beren Aydemır'dan Açıklamalar!

Çeşme, Sporda 'Barselona' Modeliyle Yepyeni Bir Boyuta Geçiyor!

Yükleniyor

Bakan Yerlikaya: Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Hamburg'da 2022/23 Okul Yılında Şiddet Vakalarında Kayda Değer Artış Gözlendi

Hamburger Steuerfahndung, 2023 Yılında Yaklaşık 100 Milyon Avro Fazla Gelir Elde Etti

HSV Yeniden Kazanıyor - Bir Geri Dönüş Başlangıcı mı?

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında üç puanı 3 golle aldı

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu