“Ciddi bir dirençle karşılaştık”

CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanlığından istifa eden Serhat Öztürk: “500 gün içerisinde bin üyeye ulaşma hedefi ile yola çıktığımız bu süreçte, ne yazık ki ciddi bir direnç ile karşılaştık.”

Almanya 21.12.2022 21:03:29 0
“Ciddi bir dirençle karşılaştık”
CHP Kuzey Bavyera Birliği (CHP-KBB) Başkanı Serhat Öztürk’ün seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine istifa etmesiyle CHP Kuzey Bavyera Birliği başkanlık koltuğu boş kaldı. Öztürk, 23 Mayıs 2022 tarihinden bugüne başkanlığa getirilmişti.
Bu gelişme üzerine peşi sıra açıklamalar yapıldı.
İlk olarak Eski Başkan Serhat Öztürk gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, CHP’nin yıpranmaması için aslı astarı olmayan iftiralar ve hakaretler karşısında yönetim kurulu olarak bir müddet sessiz kalmayı erdem olarak gördüklerini belirterek “500 gün içerisinde bin üyeye ulaşma hedefi ile yola çıktığımız bu süreçte, ne yazık ki ciddi bir direnç ile karşılaştık. Yapacağımız etkinliklerin sabote edilmeye çalışılmasından, derneğin finansal olarak işletilmesinin engellenmesinden ve uzun mahkeme süreçleri ile belirsizlikler yaratılmasına kadar birçok noktada bir çıkmaza doğru sürüklendiğimizi fark ettik. “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçiminin yapılacağı günler yaklaşırken birliğimizi böyle bir çıkmazda yıpratmak gibi bir lüksümüz olamaz.” diyerek görevimizi eski yöneticilere bıraktık.” ifadelerini kullandı.
Öztürk “Biz Nürnberg'de ne geçmişin hesaplarının bir parçasıyız ne de oluşturulmak istenen kavganın bir tarafıyız. Bu nedenle bize güvenen ve destek veren 94 üyemizin affına sığınarak CHP Nürnberg Birliği yönetim kurulu olarak çok kısa bir süre içerisinde olağanüstü genel kurul çağrısı ile seçimi yenileme ve seçimde yönetim kurulu ve başkan olarak yer almama kararı aldık. Dileğimiz ve temennimiz kadına, gence CHP'ye sahip çıkılmasıdır.” vurgusu yaptı.

“Burası çiçeksevenler derneği değil”

CHP Parti Meclis Üyesi, Aydın Milletvekili ve Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan bu gelişme üzerine şu açıklamayı yaptı: “Türkiye'de demokrasi, özgürlük, adalet, iş ve ekonomi diye bir şey kalmadı. Türkiye'nin aydınlığa çıkması için CHP Genel Başkanı’mız başta olmak üzere hepimiz canını dişine takmış gece gündüz çalışıyoruz. Avrupa'daki örgütlenmelerimizdeki kavgaları anlamıyorum. Bilinmesi gereken, CHP kimsenin babasının malı olmadığı. Biz ne kadar güçlü olursak ne kadar kişiyi bu sürecin içine katarsak o kadar başarılı oluruz. Genel başkanımızı cumhurbaşkanı adayı, arkasından da cumhurbaşkanı yapmamız için genel kurul tartışmalarını sonlandırıp Avrupa'da birinci parti olmamız gerekir. “Benim olsun, küçük olsun.” anlayışından bir an önce vazgeçip, doğrudan seçmene gidip, sandığa götürüp oylarını kullanmalarına yönelik çalışma yapmalıyız. Kavgalar gençleri kaçırır. Yeni nesil gençlerimizi, büyüklerin kavgasından uzak tutun. Herkes hırsını kenara atsın. Tek bir hırsımız, iktidar olmaya yönelik olmalıdır. Kimse, kimsenin adamı değil. Bunu görerek, gruplaşmalardan uzak kalarak, el ele vererek bir an önce kadınların ve gençlerin içinde bulunduğu genel kurulunuzu yapın. Burası çiçeksevenler derneği ya da futbol kulübü değil. Burası CHP'nin bir derneğidir. “Bu, benim olsun.” demekle madalya mı kazanacaksınız? En güzel madalya kazanmak seçimi kazanmaktır. Üyelerimizin sayısının artırılması, gücümüzü artıracağından yönetim kurulundaki arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm CHP gönüllülerinin kısa zamanda CHP Nürnberg Birliği’ne üye olmaları için çalışmayı hızlandırın.”

“Rencide eden sözler arttı”

CHP Kuzey Bavyera Birliğine son seçim öncesinde Başkanlık yapan eski Başkan Rifat Çolak ise şu açıklamayı yaptı: “Başkanlık dönemimde, bölgedeki CHP'ye gönül vermiş gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere tüm CHP gönüllülerini CHP çatısı altında olmaları için çaba sarf ettim. Burada yaşayan vatandaşlarımız arasında ayırım yapmadan sorunların çözümüne yönelik projeleri üretip sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmemiz, buradaki Türk kökenli politikacılarımızla görüşmeler yapmamız gerektiğini belirttim. Amacım, özenle hazırlanmış ikinci yüzyıl beyannamesinin ne olduğunu vatandaşlarımıza açıklamaktı. CHP'ye gençlerimizi kazandırmak için uğraş verdim. Maalesef, CHP Kuzey Bavyera Birliğindeki bazı yönetici ve üyeler tarafından bazı projelerimizi engellemeye çalışanların çoğaldığını hatta asılsız iddialardan oluşan söylemler ile rencide eden sözlerin artmasını duydum. Özellikle başkanlık yapmış olduğum dönemde, disiplin kararıyla uzaklaştırdığım birinin son seçim günü genel kurula gelerek geçmiş senelere ait bir isim listesinin elinde bulunduğunu ve bu listedeki isimlerinde oy vermesi gerektiğini, oy verdirilmezse seçimi iptal ettireceğini açıklaması üzerine “Neden bu listeler başkanlığım döneminde teslim edilmedi? Yaptığın yanlış.” diyerek CHP'nin zarar görmemesi için ailemle aldığım bir karar çerçevesinde CHP-KBB'nden istifa ettim.”

 “CHP Nürnberg olacak”

Eski Sayman Hüseyin Eren de yaptığı açıklamada, “Bir terslik olmazsa 2023 yılının şubat ayının ikinci haftasında seçime gidilecek. CHB Kuzey Bavyera Birliği yeni başkanı ve yeni yönetimiyle hizmet vermeye başlayacak. Yapılacak genel kurulda tüzükte değişiklik yapılarak CHP Kuzey Birliği’nin isminin CHP Nürnberg olarak değiştirilmesi yönünde karar alınacak.” diye konuştu.
“Birleşme zamanı”
İş İnsanı Murat Bülbül de “Bu zaman, bölünme değil, birleşme zamanıdır. Birleşmek, dayanışmak ve birlikte hareket etmek, hiçbir ayırım yapmadan herkesi kucaklamak yöneticilerin en başta görevi olmalıdır. Üyelerimizin sayısının artması, gücümüzü artıracağından yönetim kurulundaki arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm CHP gönüllülerinin gereksiz tartışmaları bir kenara bırakıp kısa zamanda CHP Nürnberg Birliği’ne üye olması gerekir.” çağrısında bulundu.

“Birlikteliğimizi göstermeliyiz”

Eski CHP Kuzey Bavyera Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Doğanay ise şunları söyledi: “CHP'liyim demekle CHP’li olunmaz. CHP tüzüğünü benimseyip, birlik ve dayanışma içinde bulunarak, eskileri geride bırakarak, bir an önce bir araya gelip CHP'nin güçlenmesi için birlikteliğimizi gösterilmesi gerekir. Karanlıktan aydınlığa çıkmış bir güzel Türkiye görmek istiyorsak CHP'yi iktidara taşımamız şart. Geçmişteki tartışmaları bir kenara bırakıp ötekileştirmeye son vererek çalışmalarımızı hızlandırmalıyız.”


“Ayrımcılığa son verilmeli”
Yönetim Oluşturulmasından Sorumlu Bilal Ertokuş da “Ayırımcılığa, hizipçiliğe, ötekileştirmeye son vererek CHP ye gönül vermiş her kesimden insanların yer aldığı herkesi kucaklayan gençlerin ve kadınların çoğunlukta olduğu yeni bir yönetimin oluşması için çalışmalarımız hızlandırdık. İnşallah, 2023 yılın ilk aylarında çok geniş CHP gönüllülerin, eski ve yeni üyelerimizin bir arada olacağı yeni bir yönetim iş başına gelecek ve seçimlere güçlü şekilde hazırlanacağız.” sözlerini sarf etti.

“Kadın ağırlıklı yönetim olmalı”

CHP Kuzey Bavyera Birliği’nin üyelerinden Funda Yurt, Nuray Karaçetin, Hediye Erdem ve Güzide Gürpınar'da ortak açıklama yaparak “Kadının önemini bilmeyenler, kadına değer vermeyenler ve kadının anne olarak toparlayıcı, birleştirici özelliğini görmeyenler başarılı olamaz. Dünyada kadınlar olmazsa erkekler olmazdı. Kadınlar insandır ve erkekler insanoğludur. Kadının elini değdiği yerde temizlik vardır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında bile kadınlar top tüfek taşımış büyük emekler vermiştir. Türkiye'nin aydınlığa çıkartılmasında kadınların önemi dahada iyi görülecektir. Erkeklerin tartışmalarının önlenmesi, biraz daha iyi yolların katedilmesi için CHP Yurt dışı örgütlenmelerde artık kadın yöneticilerimiz ağırlıklı yerini almalıdır. Kadın ağırlıklı bir yönetimin oluşmasıyla birlikte tartışmalar azalır, partinin tanıtımı ile CHP gönüllülerin sayısı çoğalır.” ifadelerini kullandı. 
 
 
 

 

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false