“CHP Nürnberg Birliği’ne üye olun”

CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Serhat Öztürk “Yönetim Kurulu üyelerimiz başta olmak üzere tüm gönüllülerimizin kısa zamanda CHP Nürnberg Birliği’ne üye olması gerekir.” dedi.

Almanya 26.05.2022 16:18:45 0
“CHP Nürnberg Birliği’ne üye olun”
İlhan Baba-Nürnberg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Bavyera Birliği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 241 üyeden 183 kişinin katıldığı Olağan Genel Kurul’da gizli oyla yönetim kurulu seçimi yapıldı.
Eski Milli Boksör Serhat Öztürk ile İş İnsanı Hüseyin Eren’in başkan adayı gösterildiği seçimde, 183 oyun 94’ünü alan Serhat Öztürk, CHP Kuzey Bavyera Birliği’nin yeni başkanı oldu.

İstanbul CHP Milletvekili Yunus Emre ile CHP Almanya Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Günay Çapan’ın da yer aldığı Genel Kurul’un divan başkanlığını Eski Zirndorf Belediye Başkanı İş İnsanı Murat Bülbül, yardımcılığını da İlhan Keten, Bayram Kaygusuz ve Himmet Çolak yaptı.
Olağan Genel Kurul’da konuşan Başkan Öztürk yaptığı konuşmada, üyelerin sayısının artmasının güçlerini artıracağını belirterek “Yönetim Kurulu üyelerimiz başta olmak üzere tüm gönüllülerimizin kısa zamanda CHP Nürnberg Birliği’ne üye olması gerekir. CHP’ye iktidar yolunu açacak olan halk oyunu sağlamak, birlik üyesi olsun olmasın CHP’lilerin görevi olmalıdır.” diye konuştu.

Yurt dışı birliklerin büyümesi, gelişmesi ve CHP’ye halk oyunu sağlama konusunda yöneticiler ile üyelerin emeklerinin büyük olduğunu belirten Öztürk hedeflerini şöyle sıraladı:  “Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak komisyon kurup çalışmalar yapmak, Almanya sosyal Demokrat Partisi (SPD) başta olmak üzere diğer siyasi partiler ile iletişim ve işbirliği içinde bulunmak, pasif üyelerin yeniden kazanılması yönünde çalışmalar yapmak, web sitesinin etkin duruma getirilmesini  ve on-line üyelik imk ânı sağlamak, gençlerimizin meslek sahibi olunması ve üniversite öğrencilerinin sorunlarının giderilmesi konusunda çalışmalar yapmak, yurt dışında okumak için gelmek isteyen ve gelmiş olan yüksek okul öğrencilerin problemleri konusunda destek vermek, eğitim ve sosyal haklar konularında uzman arkadaşlarımız tarafından danışmanlık hizmeti vermek.”

“CHP, bir halk örgütlenmesidir”
Olağan Genel Kurul’da bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise CHP’nin, gücünü bağımsız Türk milletinden ve Atatürk Devrimlerinden alan yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan bir halk örgütlenmesi olduğunu belirterek “Türkiye’nin son 20 yılına yön veren iktidarın ülkeyi soktuğu durumlar ekonomik ve sosyal olarak bir çöküntü yaratmıştır. Uygulanan yanlış politikalar ile adalet sistemi, uluslararası ilişkiler, sağlık sistemi ve kamu düzeni dâhil hemen her alanda tükenmişlik söz konusudur. Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine nerede olursa olsun sahip çıkacak bir Türk toplumunun varlığı göz ardı edilemez.” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu:
Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan Serhat Öztürk, Özlem Deniz, Ebru Sarı, Pınar Bayraktar, Eker Ünsal, Sevilay Süleymanoğlu, Ümit Çolak, Burak Sarıkaya, Dr. Faikcan Koğ.



 
 

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Yükleniyor

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

  • Cumartesi 13.4 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Pazar 10.6 ° / 4.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 10.2 ° / 4.1 ° Güneşli