'Başarı hiçbir zaman tesadüf ile gelmiyor '

'Zafer Özpolat ile Pazar sohbetleri' röportaj serimizin konuğu Hamburglu iş adamı Himmet Keklikci iş hayatındaki başarısını anlattı.

28.04.2019 02:15:14 0
Röportaj Zafer ÖZPOLAT 


Himmet Keklikci kimdir?

Sizi tanıyabilir miyiz?
 
1965 Kırşehir doğumluyum. İlk okul ortaokul tahsilimi memleketim Kırşehir’de okudum. Lise tahsilimi yarıda bıraktım. Rahmetli babam Hamburg’da olması nedeniyle annem ve üç kardeşimle Hamburg’a geldim ve 1979 yılından bu yana Hamburg’da yaşıyorum.
 
Hamburg’a geldiğinizde hangi iş kollarında çalıştınız ve  neler yaptınız?
 
Hamburg’a geldiğimde Türkiye’de yarı bıraktığım eğitimime devam edeyim dedim, meslek eğitimine başladım ama tamamlayamadım. Bazı iş kollarında çalıştım. Şunu söyleyebilirim. Hiç işsiz kalmadım.
En uzun UPS paket dağıtan şirkette 17 yıl çalıştım. 2007 yılında bu firmadan ayrıldım. Bu şirketten aldığım tecrübe ile kendi şirketimi kurdum.  Şirketimin adı S.L.A transport firmasıdır.
 
Firmanızda kaç kişi çalışıyor?
 
2017 yılına kadar yaklaşık 26 kişi çalışıyordu. Daha sonra firmayı biraz küçülttük. Nedeni ise inanın şoför bulamıyoruz. Çok zorlanıyoruz. Şoför buldukça şirketime kamyon alıyorum. Hamburg limanında iyi bir isim yaptık. Çok güzel bir işimiz var. Almanya’da lisansız bir şey yapamıyorsun. Bizim lisansımız sadece Avrupa ülkeleri için geçerlidir.
 
Uzun zamandır taşımacılık işi ile uğraştığınızı söylediniz. İş hayatınızdaki başarınızı neye bağlıyorsunuz. Neden başarılısınız?
 
Başarı hiçbir zaman tesadüf ile gelmiyor. Ben bir kız çocuğu babasıyım. Ben bunu kendi çocuğuma ve yeğenlerime de söylüyorum. İnsanlar 18 yaşından 55 yaşına kadar iyi çalışmak zorundalar. Çalışmayı sevmen lazım. Çalışmayı severken de, eline gelecek fırsatları doğru değerlendirmek , doğru zamanda doğru  yerde olmak tabii ki, şansta olması lazım. O şansı bulduğun zamanda fedakârlık yapman gerekiyor. Kesinlikle sevdiğin ve bildiğin işi yapman lazım.
 
İş hayatınızda bundan sonraki hedefiniz nedir ?
 
Firma olarak  Hamburg limanında dört büyük firma ile çalışıyoruz. Buderus firması ile çalışıyoruz. Bu firma Bosch  ile çalışıyor. Rewe  gibi tanınmış firmalarla çalışıyoruz. Bir on yıl daha çalışacağımı düşünüyorum. Gençlerin şoförlüğe ilgisi az olduğu için gerçekten şoför bulmakta zorlanıyoruz. Hedefim çok hırs yapıp para kazanmak değil,  hayatımı işimle beraber kaliteli yaşayarak sürdürmek istiyorum.
 
İş hayatınız dışında Fenerbahçe taraftar derneği kurucuları arasındasınız. Nasıl Fenerbahçeli oldunuz.
 
Samimiyetimle söylüyorum. Şu anda 53 yaşındayım. İnsanın aklının erdiği dönemler olur 6 yaşlarında ben çok iyi biliyorum o zamanları mahallemizde Fenerbahçe Galatasaray maçları kendi aramızda yapardık. Ben o zamanlardan bu yana Fenerbahçeliyim. Benim rahmetli babam ,  abim ve kardeşimde iyi bir Galatasaraylıdır. Kendim iyi bir Fenerbahçeli olduğuma inanıyorum. 2001 yılında Hamburg’da
Şimdiki Hamburg Fenerbahçe Derneği başkanı Mustafa Çömlek ile birlikte dernek kuruluşu girişiminde bulunduk. Çok zor oldu o zamanlar Fenerbahçelileri bulmak o zamanki çalışmalarımızı çok iyi hatırlıyorum. Çocuklar gibi sevinmiştik. 2001 yılında Hamburg’da 11-13  arkadaş ile birlikte Hamburg Fenerbahçeliler Derneğini kurduk. Çok güzel şeyler yapınca herkesi yanında görürsün. Bizde çok güzel şeyler yaptık.
 
Adınız Fenerbahçe Derneği başkanlığı için geçti. Daha sonra Hamburg Fenerbahçe Derneği’nin şimdiki başkanı Mustafa Çömlek ’in başkanlığında yönetiminde yer alacağınız söyleniyor
 
Mustafa başkan ile   geçen sene birlikte Türkiye’de kongreye gittik. Mustafa Başkan bana bir öneri ile  geldi. ‘Himmet ben artık yoruldum. Başkanlığı sen yapabilecek güçtesin. Seni desteklerim. Bunu ciddi ciddi düşün’ dedi
Bende ona teşekkür ettim. Önce düşündüm olabilir dedim. Ben Mustafa başkanı on üç yaşından bu yana tanırım. Biz her şeyden önce dostuz. Ben Mustafa başkana dedim. ‘ Derneğe yeniden dönerim. Derneğimiz 20. Yılına girecek. Bunu kutlayacağız. Bu 20. yılımıza beraber girelim. Sen  başkan olmuşsun ben olmuşum fark etmez, sen başkan ol bende senin yönetiminde yer alayım . Beraber çok işler yaptık. Yine yaparız‘ Dedim
Ben başkan olmaktan çekildim. Ama derneğin bana ihtiyacı olduğunu gördüğüm için yapılacak genel kurulda yönetimde yer alacağım.
 
Hamburg Fenerbahçe Derneği  yönetiminde neler yapmayı düşünüyorsunuz?
 
Benim olmazsa olmazlarım Hamburglu Fenerbahçelilerin bir araya gelmesi ,birlikte bir arada Fenerbahçe maçlarını seyredeceği bir dernek binasının olmasıdır. Hamburg Fenerbahçe Kadınlar kolu çok başarılıdır. Gurur verici çalışmalar yapıyor. Kadının el değdiği yer yem yeşil olur. Biz ailece bir aile ortamında Fenerbahçe maçlarını seyretmek istiyoruz. Dernek binası olmazsa olmazımız.
 
Hamburg Galatasaray Derneği kendilerini taraftar derneği görmüyor. Başkanınız Mustafa Çömlek Hamburg Fenerbahçe Derneği’nin taraftar derneği olduğunu söyledi. Sizin bu konuda görüşünüz nedir?
 
Anlamadığım bir şey var. Hamburg Galatasaray Derneği’nin bir tek yaşlılar takımı var. Ben İnter Hamburg’da başkan iken çoğunluğunu Galatasaraylıların oluştuğu bir takımımız vardı. Sonradan bizden ayrıldılar o arkadaşlarımız kendi takımlarını kurdular. Biz taraftar derneği olarak kendimizi görüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Biz Fenerbahçe’nin logosunu kullanıyoruz. Fenerbahçe’yi burada temsil ediyoruz. Anlamış değilim, onlarda bizlerde Alman Dernekler yasasına göre kurulduk. Tüzüklerimizde hemen hemen aynı, onlar kendilerini nasıl taraftar derneği görmüyor. Onlar da sonuçta Galatasaray’ı temsil etmiyorlar mı? Galatasaray’ın ismini kullanmak bir markadır. Neden kendilerini taraftar derneği görmüyorlar anlamış değilim.
 
Himmet Keklikci duygusal mıdır?
 
Yeri geldiğinde herkes duygusaldır. Bende duygusalımdır. İş konusunda ise prensipliyimdir.
 
Duygusal bir an yaşadığınız  oldu mu?
 
Dramatik duygusal bir anı şöyle yaşadım. Fenerbahçe Denizli spor maçı vardı. O zamanlar bizim dernek binamızda 600’e yakın kişi vardı. O maçta çok duygulu an yaşadım maçta yenildik çok üzülmüştüm. Ama 600 kişiyi bir araya toplamanın da gururunu yaşadım.
 
İnternet ortamında eşi ile birlikte Hamburg Galatasaray yönetiminde olan Asım Kılıç adlı kişi Fenerbahçelileri hedef alan çirkin yazılar yazıyor. Bu arkadaş aynı zamanda sizin da yakın dostunuz. Onun yazılarından dolayı kendisine tepkiniz neden olmuyor?
 
Bu konuya girmek istemiyorum. Çünkü o ismi  her Fenerbahçeli gibi bende ciddiye almıyorum.
 
Üç cümle ile kendinizi nasıl anlatırsınız?
 
İyi bir Fenerbahçeli, başarılı bir iş adamı ve sevdiği insanlara değer veren bir adamdır.
Zaferciğim şu Hamburg Fenerbahçe Derneği konusuna bir daha değinmek istiyorum. Biz taraftar derneğiyiz. Bununla gurur duyuyoruz. Hamburg Fenerbahçe derneği olarak bir tek Hamburg’da rekabet yapmıyoruz. Dernekçilik eskisi gibi değildir. Bütün derneklerimiz güzel şeyler yapıyor. Almanya’da Fenerbahçe derneklerimiz var. Onlarla da rekabet içindeyiz.  Kim daha fazla Fenerbahçe’nin yanında oluyor rekabeti var. Mustafa başkanı eleştirdiğim yönleri oluyor. Ama pozitif yönleri daha fazladır. Başkanlığı çok iyi biliyor. Bazı insanlarım maddiyatla yapamadığını Mustafa Çömlek başkan yapıyor. Fenerbahçe başkanımız Ali Koç  direkt olarak Mustafa başkanımla beni muhatap alıyor. Ben uzun süredir derneğin içinde değildim. Kulübe evim gibi girip çıkıyorum. Biz kulübümüzle iç içeyiz. Bunu başka taraftar dernekleri yapamıyor. Onun için Mustafa başkan yönetiminde ben olacağım. Maddi yönden güçlü arkadaşlarımıza ihtiyaç var. Güçlü bir dernek olacağız. Daha vizyonu olan bir dernek yönetimi oluşturacağız.
 
Gençlerimize mesajınız var mı?
 
Meslek eğitimi yapsınlar. Üniversite okusunlar. Sevdikleri başarılı olacakları dalda kendilerini göstersinler, spor yapsınlar ve Siyasi partilerde aktif olsunlar.
 
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
 
Takdir ettiğim bir gazetecisin. Doğruları çekinmeden yazıyorsun. Mesleğindeki duruşunu beğenen birisiyim. Pazar sohbetleri röportajının çok okunduğunu biliyorum. Bana da yer verdiğin için bende teşekkür ederim. Hep bu çizginde kalarak gazetecilik yapmaya devam et kardeşim.
 
 
 
 
 
 


Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli