“Aynı kişilerle tekrarlanan maçlar diğer boksörlere haksızlıktır”

EC Boxing Baş Antrenörü Bülent Başer: “Sürekli aynı kişilerle tekrarlanan maçlar, dünya sıralamasında bekleyen diğer boksörlere haksızlıktır, artık buna bir son verilmelidir.”

Spor 5.12.2022 21:43:59 0
“Aynı kişilerle tekrarlanan maçlar diğer boksörlere haksızlıktır”
EC Boxing Baş Antrenörü Bülent Başer, dün gece oynanan Dünya Şampiyonu Tyson Fury ve Drek Chisora maçı hakkında eleştirilerde bulundu. Başer “Bu iki boksör, üçüncü kez karşılaşma yaptı ve üçünü de Fury kazandı. Albert Einstein’in bir sözü vardır: ‘Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçları beklemek aptallıktır.’ Bu tür, sürekli aynı kişilerle tekrarlanan maçlar, dünya sıralamasında bekleyen diğer boksörlere haksızlıktır, artık buna bir son verilmelidir.” şeklinde konuştu.
Daha önce Klitschko Kardeşler’in güçsüz ve yenebileceği rakipleri alarak ringde evire çevire dövüp dünya şampiyonu olduğunu anımsatan Başer “Şimdi yeni nesil boksörler de bir yendikleri boksör ile iki üç kere daha maça çıkıyor ve vurup vurup deviriyor, şampiyonluklarını ilan ediyor. Ben iki kez bile tekrarlanan maçlara karşıyım çünkü bu sırada bekleyen diğer boksörlere haksızlıktır. Eğer bir maç ikinci kez tekrarlanacaksa en azından şu kriterleri yerine getirmelidir: Boksörler, sekizinci-dokuzuncu raunda kadar başa baş dövüşürler ve şayet birinin şans yumruğu ile diğeri nakavt olursa bu durumda belki “Şansa kazandı, maçı tekrarlayalım.” diyebiliriz. Yok, iki boksör habire dövüşüyor, üç kere karşı karşıya geliyor ve sonuç yine aynı ise bu, boks değil, saçmalıktır ve şu an dünya ringlerinde büyük saçmalıklarla uğraşıyoruz, buna bir son verilmelidir artık.” vurgusu yaptı.

“Boks ciddi bir spordur”

Bir dünya şampiyonunun yılda en fazla üç dört maç yapabildiğine ve dünya sıralamasında bu şampiyonlar ile ringe çıkmak için yüzlerce boksör beklediğine dikkat çeken Başer “Sırf televizyonlar iyi para veriyor ve çok seyirci çekiyor diye körler sağırlar, birbirini ağırlar misali habire aynı kişiler maç yapıp duruyor. Boks federasyonları da “Şampiyon boksörlerin bu maçlarına izin vermezsek gidip başka federasyonda dövüşür ve biz de bir şampiyondan oluruz.” diye hiçbir şekilde ses çıkaramayarak her maçı kabul ediyor, sonuçta onlar da bu karşılaşmalardan iyi para kazanıyor, işlerine geliyor. Boks ciddi bir spordur, dünya sıralamasında bir, iki ve diğer numaralar dururken daha aşağıdan boksörlerle dövüşmek boks severleri bu spordan soğutuyor. Son zamanlarda ülkemizde ne idiği belirsiz kemerler ile dünya şampiyonu olarak kendilerini şampiyon ilan edenler türemeye başladı. Bunlar, gidip güçsüz basit bir rakip buluyor ve rakibinin ağzını burnunu dağıtarak kendilerini şampiyon ilan ediyor. Bu tür hileler, ileride boks sporuna çok büyük zarar verecektir. Gerçek şampiyonların kıymetleri bilinmeyecektir.” şeklinde konuştu.


“Saçmalık”


EC Boxing Basın danışmanı Vedat Alyaz ise bu karşılaşmadan önce Tyson Fury’in, Türk kulübü EC Boxing forması altında ringe çıkan Eski Dünya Şampiyonu Mahmoud Charr ile görüşerek kendisiyle ringe çıkacağını belirtmesine rağmen son anda yine Chisora ile ringe çıkmayı tercih etti. Bu, bir saçmalıktır. Yıllardır biz bu maçı bekliyoruz ve bizim gibi çok sayıda boksör dünya şampiyonluk maçını hak ettiği hâlde onların beklemesine rağmen şampiyonlar gidip aynı kişilerle defalarca ringe çıkıyor.” diye konuştu.

 

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli