“Aynı kişilerle tekrarlanan maçlar diğer boksörlere haksızlıktır”

EC Boxing Baş Antrenörü Bülent Başer: “Sürekli aynı kişilerle tekrarlanan maçlar, dünya sıralamasında bekleyen diğer boksörlere haksızlıktır, artık buna bir son verilmelidir.”

Spor 5.12.2022 21:43:59 0
“Aynı kişilerle tekrarlanan maçlar diğer boksörlere haksızlıktır”
EC Boxing Baş Antrenörü Bülent Başer, dün gece oynanan Dünya Şampiyonu Tyson Fury ve Drek Chisora maçı hakkında eleştirilerde bulundu. Başer “Bu iki boksör, üçüncü kez karşılaşma yaptı ve üçünü de Fury kazandı. Albert Einstein’in bir sözü vardır: ‘Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçları beklemek aptallıktır.’ Bu tür, sürekli aynı kişilerle tekrarlanan maçlar, dünya sıralamasında bekleyen diğer boksörlere haksızlıktır, artık buna bir son verilmelidir.” şeklinde konuştu.
Daha önce Klitschko Kardeşler’in güçsüz ve yenebileceği rakipleri alarak ringde evire çevire dövüp dünya şampiyonu olduğunu anımsatan Başer “Şimdi yeni nesil boksörler de bir yendikleri boksör ile iki üç kere daha maça çıkıyor ve vurup vurup deviriyor, şampiyonluklarını ilan ediyor. Ben iki kez bile tekrarlanan maçlara karşıyım çünkü bu sırada bekleyen diğer boksörlere haksızlıktır. Eğer bir maç ikinci kez tekrarlanacaksa en azından şu kriterleri yerine getirmelidir: Boksörler, sekizinci-dokuzuncu raunda kadar başa baş dövüşürler ve şayet birinin şans yumruğu ile diğeri nakavt olursa bu durumda belki “Şansa kazandı, maçı tekrarlayalım.” diyebiliriz. Yok, iki boksör habire dövüşüyor, üç kere karşı karşıya geliyor ve sonuç yine aynı ise bu, boks değil, saçmalıktır ve şu an dünya ringlerinde büyük saçmalıklarla uğraşıyoruz, buna bir son verilmelidir artık.” vurgusu yaptı.

“Boks ciddi bir spordur”

Bir dünya şampiyonunun yılda en fazla üç dört maç yapabildiğine ve dünya sıralamasında bu şampiyonlar ile ringe çıkmak için yüzlerce boksör beklediğine dikkat çeken Başer “Sırf televizyonlar iyi para veriyor ve çok seyirci çekiyor diye körler sağırlar, birbirini ağırlar misali habire aynı kişiler maç yapıp duruyor. Boks federasyonları da “Şampiyon boksörlerin bu maçlarına izin vermezsek gidip başka federasyonda dövüşür ve biz de bir şampiyondan oluruz.” diye hiçbir şekilde ses çıkaramayarak her maçı kabul ediyor, sonuçta onlar da bu karşılaşmalardan iyi para kazanıyor, işlerine geliyor. Boks ciddi bir spordur, dünya sıralamasında bir, iki ve diğer numaralar dururken daha aşağıdan boksörlerle dövüşmek boks severleri bu spordan soğutuyor. Son zamanlarda ülkemizde ne idiği belirsiz kemerler ile dünya şampiyonu olarak kendilerini şampiyon ilan edenler türemeye başladı. Bunlar, gidip güçsüz basit bir rakip buluyor ve rakibinin ağzını burnunu dağıtarak kendilerini şampiyon ilan ediyor. Bu tür hileler, ileride boks sporuna çok büyük zarar verecektir. Gerçek şampiyonların kıymetleri bilinmeyecektir.” şeklinde konuştu.


“Saçmalık”


EC Boxing Basın danışmanı Vedat Alyaz ise bu karşılaşmadan önce Tyson Fury’in, Türk kulübü EC Boxing forması altında ringe çıkan Eski Dünya Şampiyonu Mahmoud Charr ile görüşerek kendisiyle ringe çıkacağını belirtmesine rağmen son anda yine Chisora ile ringe çıkmayı tercih etti. Bu, bir saçmalıktır. Yıllardır biz bu maçı bekliyoruz ve bizim gibi çok sayıda boksör dünya şampiyonluk maçını hak ettiği hâlde onların beklemesine rağmen şampiyonlar gidip aynı kişilerle defalarca ringe çıkıyor.” diye konuştu.

 

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Yükleniyor

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

  • Pazar 8.7 ° / 0.2 ° false
  • Pazartesi 10.4 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Salı 11 ° / 1.3 ° Güneşli