“Avrupa için hayati öneme sahipsiniz '

Eski Bakan Lütfullah Kayalar, Avrupa’da yaşayan Türklere seslenerek “Siz sadece Türkiye için değil, Avrupa için de hayati bir öneme sahipsiniz. Avrupa’nın geleceğinde çok büyük rol oynayacaksınız.” dedi.

Hamburg 17.01.2023 19:53:48 0
“Avrupa için hayati öneme sahipsiniz
Yozgatspor Dayanışma Gecesi’ne katılan Eski Bakan Lütfullah Kayalar, Hamburg’un Steindamm semtindeki Öz Urfa Restoran’da basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı.
Almanya’da yaşayan vatandaşlara seslenen Kayalar “Almanya’da yerleşmek üzere adım attığınız 1961 yılından bugüne tam 61yıl geçti. Siz artık Alman toplumunun asli unsurlarından birisiniz. İlk nesil burada kendisini geçici hissetmişti, döneceğini ifade etti ama dönmedi. Siz sadece Türkiye için değil, Avrupa için de hayati bir öneme sahipsiniz. Avrupa’nın geleceğinde çok büyük rol oynayacaksınız. Bu sözlerim, bir Türk’e Türk propagandası değildir.” vurgusu yaptı.
Kayalar konuşmasında Türkiye Almanya ilişkileri konusuna da değinerek “Bugün Almanya ile Türkiye arasında tarihe de baksak kayda değer bir anlaşmazlık olmamıştır. Bunun aksine belli dönemlerde birliktelikler, ittifaklar oluşmuştur. Türkiye’de en çok ihracat Almanya’ya yapılmaktadır. Türkiye, Avrupa’dan gelen 450 milyar dolar civarı krediyi kullanmıştır. Kredi dışında 250 milyar dolar civarında doğrudan Türkiye’ye yatırım yapılmıştır.” diye konuştu.

Pasifik’teki mücadele
Dünyadaki siyasi ve toplumsal gelişmelere de değinen Kayalar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya’nın Pasifik tarafı çok büyük sarsıntılara gebe. Dünya ajanslarına düşen bir haber, dünyayı yakın vadede çok büyük bir hesaplaşmanın beklediği yönünde bir izlenim oluşturdu. ABD ve Japonya’nın ortak bir denizaltı savaşına hazırlandıkları haberi dikkatleri Asya-Pasifik’e çekmekte. Japonya’nın 400 kilometre menzilli füzeleri Norveç’ten teslim aldığını da şaşkınlıkla duyduk. ‘Hazırlık Çin’e ve Rusya’ya karşı.” diyen analistleri dinlediğimizde yakın bir tarihte Asya-Pasifik’in dünya gündemini belirleyeceğinden emin olabiliriz.”
Kayalar geçen hafta ABD senatosuna sunulan bir raporda, Asya’nın, Çin’in hegemonyası altına girmesinin Batı medeniyeti için bir tehdit olduğunun vurgulandığını aktardı.


“Türkiye, kilit rol oynayacak”


Kayalar, Türkiye’deki seçimlerin uluslararası konjonktürdeki hakkında da şu bilgileri verdi: “Bu raporun bir başka vurguladığı husus, Türkiye’de yapılacak seçim. Türkiye’de yapılacak seçim, ABD çevrelerinde bu yılın en önemli gelişmelerinden biri olarak sunulmakta. Buradan anlaşılan, Türkiye’deki seçim sonucuna göre bati paktı bir tavır alacak çünkü Türkiye, bu gelişmelerde kilit bir rol oynayacaktır. Peki, Asya Pasifik’teki gerginlik bağlamında Türkiye’nin önemi nedir? Batı medeniyetinin merkezi ABD değil, Avrupa’dır. Birinci ve İkinci Dünya Savaş’ında da dünya savaşlarının merkezi Avrupa olmuştur. Belki iddialı olacak ama Batı medeniyetinin kalesi Avrupa, öncü ve silahlı kuvveti ise ABD’dir. Türklerin Müslüman olduktan sonra batı medeniyeti ile iç içe ve sinir sınıra olmasının bin yıllık bir geçmişi var. İskitleri ve Hunları da eklediğimizde Avrupa kıtasının her zaman yanı başında ve bazen de içinde olan 2500 yıllık bir Türk gerçeği vardır. Kültürel olarak Avrupalı olmayan ama fiziksel olarak Avrupalı olan Türkler bugün de bati medeniyetinin kendi savunması için önemli görülmektedir.”

Göç olgusu

Batı medeniyetinin en büyük iki krizinin göçler yoluyla ortaya çıktığına işaret eden Kayalar “Unutmayalım ki Roma’yı yıkan Germen ve barbar göçleridir. Göç olgusu Batı medeniyetinin kolektif bilincinde hâlâ çok canlıdır. Bugün de bir göç yüzyılı ile karşı karşıyayız fakat bu sefer Batı'yı göçlerden koruyacak bir tampon olarak Türkiye görülmektedir. Türkiye’nin varlığı, çoğu Batılı politikacı kabul etmekte ketum davransa da Avrupa’nın yeni bir göç dalgası karşısındaki tek dayanağıdır. Batı kendi ürettiği hümanist değerlerden bir anda vazgeçememektedir. O nedenle Türkiye’yi kendisine bir siper olarak alttan alta desteklemek zorundadır. Türkiye’deki bir istikrarsızlık birkaç yıl içinde Avrupa birliğini dağıtacaktır.

“Türk yüzyılının içine düştük”

Bu nedenle aslında biz istesek de istemesek de bir Türk yüzyılının içine düştük. Tarihsel koşullar, bizi bu konuma itti ama Türksüz bir Türk yüzyılı tehlikesinin varlığını da unutmamalıyız. Türkiye’deki yöneticilerin bu bilinçle hareket etmediğini görmemiz, elimize kendiliğinden geçen bu gücü ve fırsatı kullanamayacağımız yönünde bir izlenim oluşturmaktadır bizde.” sözlerini sarf etti.
Türkiye'nin, Avrupa’nın yanı başında Avrupalı sayılmayan bir medeniyete mensup olmasının Avrupa’nın işine geldiğini, Avrupa’nın ancak bu sayede Türkiye’nin bir tampon olarak kullanılacağını düşündüğüne işaret eden Kayalar “Bizden sonra başlayan Balkanlar ve Doğu Avrupa’nın bu göçler karşısında, Batı medeniyetine ait olmaları hasebiyle başarılı olamayacağı Avrupa Birliği’nin yöneticileri tarafından varsayılmaktadır.” vurgusu yaptı.
Türkiye'deki seçimlerin, ABD’de ve AB’de dikkatle izlenmesinin bir başka nedeninin de Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesinin ancak Türk dünyası ve özellikle de Türkiye sayesinde canlanabileceğini bilmeleri nedeniyle olduğuna işarete den Kayalar “Geçen 2022 yılının kasım ayında bir toplantı yapıldı. Özbekistan’ın Semerkant şehrinde yapılan bu toplantı Türkiye’de hiç dikkat çekmedi ama tüm dünya ’da gündem oldu. Türk Devletler Teşkilatı’nın artık somut kararlar aldığı bu toplantı, Asya’da Türk Devletler Teşkilatı’nın çok önemli bir rol oynayacağını göstermiştir.
Bahsettiğimiz bu toplantıya Macaristan ve Sırbistan da gözlemci olarak katılmıştır. ABD’nin ve Çin’in gözlemci olarak katılma talebi reddedildiği için ABD özel bir diplomatik heyet göndermiştir Ankara’ya.”
şeklinde konuştu.

Türk Devletler Teşkilatı’nın önemi

“Peki, gündelik sıkıntılarımız, ekonomik sıkıntılarımız nedeniyle yeniden şekillenen dünya ‘da neler olup bittiğini görmemiz istenmiyor mu? Acaba özellikle Türkiye gündemi bu bilgilerden yoksun mu tutuluyor?” sorularını yönelten Kayalar “Elbette bazı bilgiler kamuoyunda değersizleşir. O nedenle stratejik bilgiler kamuoyunda paylaşılmaz. Türk Devletler Teşkilatı, ortak dijital para, ortak ordu, ortak ticaret ve sınırların ticarette ve eğitimde kaldırılması gibi şaşırtıcı kararlar aldı. Alınan bu kararlara en fazla ilginin Çin’den ve ABD’den gelmesi de yeni bir Türk dünyası inşasının olduğunu gösteriyor.
Kurulan bu birlik sayesinde ve vesilesiyle Çin yeni bir ekonomik güç olacak ya da olamayacaktır çünkü Çin, Pasifik kapısı kapatıldığı için ancak Orta Asya üzerinden Yeni İpek Yolu projesini gerçekleştirebilecektir. Çin ya Türk birliği ve Avrupa’daki ucu olan Türkiye ile birlikte hareket edecek ya da yalnızca ucuz işi gücü olarak kalacaktır.”
açıklaması yaptı.
Kayalar Türkiye’nin Avrupa’nın enerji, lojistik üssü ve dağıtım merkezi olarak da önemli bir rol üstlenebileceğinin de altına çizerek “Kısacası Türkiye, çok hızlı bir biçimde ekonomisini düzelterek bu yüzyılda önemli bir rol kazanabilir.
Bu nedenle Türkiye çok hızlı toparlanabilir ama Türkiye’yi yönetecek kadroların kendi çıkarları ve duygularını aşmaları gerek. Bu yüzyıl içinde bulunduğumuz dezavantajlı durumu lehimize çevirebilmek için gereken şey, enerjimizi iç sorunlara değil de diş dünyaya yönlendirmemizdir.”
ifadelerini kullandı.

 

2023-2024 Tiyatro Sezonunun En İyileri Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Belli Olacak!

"sicher.mobil.leben - Güterverkehr im Blick" - Ergebnisse einer Großkontrolle

Hamburg'da "Digital-Lotsen" İle Dijital Hizmetler Artık Daha Erişilebilir

4. Hamborger Plattdüütsch Dag: Hamburg, Platte Dil ve Kültürle Buluşuyor

Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

AFAD: Deprem hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin

Barbershop Brainwash'ın Sahibi Salih Barış, Saç Kesim Dalında Avrupa Şampiyonu Oldu

“Kurtulmuş’tan siyonist baskı mağduru bilim adamlarına Türkiye daveti”

Onur Buldu'nun Başrolünde Olduğu "Paranoya" Filminin Çekimleri Başladı

Hamburg, İnovatif Girişimcilere 69 Milyon Euro Destek Sağlayacak

Türkiye, 11 Balkan ülkesinin 10’una ihracatını artırdı

BODRUM'DA SONSUZ TURİZM HEDEFİ

Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

Öffentlichkeitsfahndung nach 14-Jähriger aus Hamburg-Barmbek-Nord

İsviçre'de Beypazarı sodalarının satışı yasaklandı: Doğurganlığı etkiliyor, sağlık riskleri teşkil ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye Geliyor

4 vekil belediye başkanı oldu; TBMM’de dağılım değişti

Eşinin görevi dolayısıyla Diyarbakır'a gelen kadın muhtar oldu

YSK Başkanı Yener: Hatay ve Ordu için yapılan başvurular bugün görüşülecek

AfD Skandalı: Parti Bağışları Yine Gündemde! Niedersachsen Eyalet Başkanı Soruşturma Altında

Hamburg Duvarlara Yeşil Dokunuşlarla Şehri Güzelleştiriyor!

"Tuğba Özay: 'Eğer Amerika'da doğsaydım, uluslararası çapta olurdum'"

Müziğin Kalbinde Yeni Bir İsim: Nergis Limanlı TV Sunuculuğunda!

Hamburg-Barmbek-Nord'da Cinayet Şoku!

Müzikten Kopamayan Yıldız: Salih Kızıltoprak'ın Dönüşü!

Yükleniyor

2023-2024 Tiyatro Sezonunun En İyileri Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Belli Olacak!

"sicher.mobil.leben - Güterverkehr im Blick" - Ergebnisse einer Großkontrolle

Hamburg'da "Digital-Lotsen" İle Dijital Hizmetler Artık Daha Erişilebilir

4. Hamborger Plattdüütsch Dag: Hamburg, Platte Dil ve Kültürle Buluşuyor

Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

AFAD: Deprem hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin

  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli