Gülten ABACI


YAŞIMIZ DEĞİL, YAŞADIKLARIMIZ ÖĞRETİR BİZE HAYATI

YAŞIMIZ DEĞİL, YAŞADIKLARIMIZ ÖĞRETİR BİZE HAYATI



Hayat öyle ki bize çok acımasız bir şekilde, kırdığı yerden incitecek sınav yapıyor ve dersini veriyor.   
Kimimiz küçük denecek yaşta hayatın tüm zorluklarını omzumuzda hissettik. Birçok ağır işte çalışarak, inşaatlarda amele yaparak, pazarlarda limon, poğaça, börek satarak bir tür sınavdan geçtik. Yeri geldi kalfa olduk, çırak olduk. Küçücük ellerimiz nasır tuttu, taş taşıdı, çimento kardı, tuğla taşıdı. Minicik yüreklerimizle darbe aldık, tecavüze uğradık yine de yaşadık ve dik durmayı öğrendik. En çok canımızı acıtan şey de yaşadığımız hayal kırıklığı değil, yaşamamız mümkünken yaşayamadığımız mutluluklardı. Hiçbirimiz dünyaya gelirken dertsiz, tasasız, üzüntüsüz, kedersiz bir hayat yaşayacağımızın garantisini almadık.

ÖNEMLİ OLAN, OLAYLARA NASIL TEPKİ VERDİĞİMİZDİR

Hayat, yaşadığımız her ne olursa olsun daha anlamlı ve güçlü olmamızı sağlayacak anlardan ibarettir. Önemli olan, her ne yaşarsak yaşayalım hayatımızda başımıza gelen olaylar değil, bizim bu olaylara nasıl tepki verdiğimiz, nasıl yaşlaştığımız, nasıl bir davranış sergilediğimiz ve onları nasıl algıladığımızdır. Hayat, iyiyi, kötüyü, zayıfı gösteren, ön yargı ve vicdanı öğreten, deneyimi, fikri, farklı bakış açısını benimseten en iyi öğretmenimizdir.

Biz tüm bu değerlerle sınavını en iyi şekilde başarmaya çalışan öğrencileriz. Hayatımızda önümüze çıkan hiçbir olayı sebepsiz yere yaşamıyoruz. Her düşüncemizin ve aldığımız her nefesin ayrı bir nedeni var. Hiçbir insan öylesine hayatımıza girmiyor. Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen zihnimiz, ufkumuz, düşüncemiz genişledikçe anlıyoruz ki yaşanılan hiçbir şey tesadüf değildir. Yeri geliyor ağlıyoruz, üzülüyoruz, kaygılanıyoruz, tasalanıyoruz, umutsuz durumlar yaşıyoruz. Bazen de seviniyoruz, mutlu, umutlu, başarılı ve neşeli oluyoruz. Yaşanılan tüm bu mutlu ya da mutsuz olaylar hayatta en iyi şekli alabilmemiz ve deneyim kazanmamız içindir. Bu olaylar, var oluşumuzu yeniden sağlayarak özbenliğimizi bulmamıza neden olur.

Hiçbir şey hayat kadar değerli ve kıymetli değildir.
Önemli olan ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımızdır.

 

Adıyaman

28.04.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:46

"Hamburg'da Yeni Bir Paralel CHP'ye İzin Vermeyiz"

Yaz Aylarında Göz Sağlığına Dikkat!

Turizmin Geleceği Yapay Zekayla Parlayacak

Türkiye Lezzet Yüzyılının Lezzet Elçileri: Eurotürk Gastroheroların Ödülleri Dağıtıldı

Hamburger Yeşiller, Yerel ve Avrupa Seçim Kampanyasına Başladı

Fatih Akın'ın Yeni Filmi "Amrum"un Çekimleri Hamburg'da Başladı