Prof.Dr Faruk ŞEN


TÜRKİYE’DE YAŞADIĞIMIZ BÜYÜK DEPREM FELAKETİ DERİN İZLER BIRAKTI

TÜRKİYE’DE YAŞADIĞIMIZ BÜYÜK DEPREM FELAKETİ DERİN İZLER BIRAKTI


Halkımızın başı sağ olsun.
Hazırlıksız yakalandığımız depremde bir kez daha hiçbir kurumun zamanında yeterli ve gerekli hazırlıkları yapmadığı görüldü. Depremde 40 binin üzerinde insanımızı kaybettik.
Türkiye’de toplumsal hayatın sürdürülebilmesi için deprem travmasının atlatılması ve normal duruma gelinmesi gerekiyor. 
Tüm bu yaşananların ardından atılacak önemli adımlardan biri, çeşitli sebeplerle gündemden düşen Türkiye ve AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırmak olmalı. 
Bu, nasıl olabilir? Avrupa Parlamentosunun son kararına göre Cumhur İttifakı tekrar seçilirse AB Parlamentosu Türkiye ile olan ilişkilerini dondurmayı planlıyor. Avrupa’nın Türkiye’ye dair beklentisi Millet İttifakı’nın kazanması yönünde. Peki, Millet İttifakı kazanabilir mi?
 
Son zamanlarda Türkiye’de de Avrupa Birliği ülkelerinde de tam üyelik için temaslar ve hazırlıklar neredeyse son erdirilmiş durumda. Karma parlamento komisyon, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili çalışmaları dondurdu. İlerleme yönünde herhangi bir adım atılmıyor.
 
TÜRKİYE, AB DIŞINDA KALMAMALI

Avrupa Birliğine giren Doğu Avrupa ülkeleri, ekonomilerine çeki düzen verdi, geleceklerine güvenle bakıyor hatta NATO’ya girme gereği görmeyen İsveç, Finlandiya, İsviçre gibi ülkeler bu gelişmeler karşısında şimdi NATO’ya girerek geleceklerini sağlama alma ihtiyacı içinde.
Gelişmelerden de anlaşılacağı üzere AB dışında kalan ülkeleri zor bir gelecek bekliyor. AB dışında kalan ülkelerin başında da maalesef Türkiye geliyor. Yakında Gürcistan ve İsrail dahi AB üyesi olma iddialarını öne sürecek. Bu gelişmeler ışığında, Türkiye’nin, AB’nin dışında kalmaması için yurt dışında yaşayan insanlarımıza ciddi görevler düşüyor.
Yurt dışında yaşayan insanlarımızın koordinasyonu sağlaması, AB’ye Türkiye konusunda baskı yapması ve Türkiye'ye AB üyeliği konusunda destek olması lazım. Bunlar olmadığı takdirde Türkiye’nin Avrupa’dan kopuşu sürecek

Adıyaman

29.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:22
  • YATSI 20:47

Hamburg'da Türk Toplumu 23 Nisan Şenlikleriyle Coştu!

Türk Figüranlar Aranıyor: Ünlü Yönetmen İlker Çotak'ın Yeni Filmi İçin Başvurular Başladı

Hamburg-Jenfeld'de Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

Münih Türk Kültür Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Tramvay’da Kutladı

9 Haziran 2024'te Avrupa Parlamentosu ve İlçe Meclisleri Seçimleri için Online Oy Kullanma Başlıyor

Çekin Yener'den Arabesk Damarına Dokunan "Devlerin Aşkı" Yeniden Canlanıyor!