Remzi UYSAL


TÜRK HUKUK DÜNYASINDAN BİR YILDIZ KAYDI...

Türkiye’nin en eski barosu olan Balıkesir Barosu Eski Başkanı dostum, kardeşim Av. Erbuğ Delituna'nın ölüm haberini az önce dostlarımın sosyal medya paylaşımından öğrenmiş bulunuyorum.


Türkiye’nin en eski barosu olan Balıkesir Barosu Eski Başkanı dostum, kardeşim Av. Erbuğ Delituna'nın ölüm haberini az önce dostlarımın sosyal medya paylaşımından öğrenmiş bulunuyorum.

Büyük bir üzüntü yaşadım.

Av. Erbuğ Delituna, Yurtdışında yaşayan Türklerin, yaşadıkları ülkelerde T.C. Genel Seçimlerinde önlerine seçim sandığının konması için, vekilim ve de fahri olarak üstlendiği bir konuyu 27 Aralık 2006 günü Ankara 13’üncü İdari Mahkemesinde dava edip, Türkiye siyasi tarihine, konuda ilk imzayı atmış bir hukukçu olmuştur.

Bu önemli konunun ulusal basında ilk haberini, akabinde Hamburg Milliyet muhabiri arkadaşım Zafer Özpolat, Av. Erbuğ Delituna ile telefonda yaptığı bir röportaj ile Milliyet’in Türkiye baskısının kapak sayfasının ilk yarısına taşımıştı.

Bunun dışında, Erbuğ Delituna Balıkesir Barosu dergisini de yayında tutmaya büyük özen gösterdiği gibi, dergiye yazmakta olup bazen geciktirdiğim yazılarımı, telefon edip hatırlatarak, dergide Yurtdışı Türklerin sorunlarına özenle yer vermeye çalışan, örnek bir yurtsever Türk hukukçusu idi.

Son yıllarda bir telefon konuşması yaptığımızda, esprili şekilde; "Türkiye’de durum uzaktan görüldüğü gibi değil. Sonra sana da bir hoş geldin derler!" diye, dostça uyarılarda bulunduğu da olmuştu!

Av. Erbuğ Delituna’nın ölümü ile sadece ben değil; Yurtdışında yaşayan Türkler ’de bir dostlarını kaybetmiş oldular.

Lübeck'li Türklere, TÜRGEM salonunda “Türkiye’de Hukuk ve Nasıl Çalışır?” konusu ile konferans veren dost insan Av. Erbuğ Delituna'ya, Tanrı’dan rahmet, sevgili ailesine ve Türk Hukuk Camiasına da baş sağlığı ve de sabır dilerim.

Aslında sadece Balıkesir Barosu değil, Türk Hukuk Dünyası, güler yüzlü bir üyesini kaybetti.

Yokluğu bizim için de büyük bir kayıp olacaktır.

Sevgili dostum Erbuğ bey, örnek bir Türk hukukçusu idin, ruhun şad olsun.

Adıyaman

02.05.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:25
  • YATSI 20:51

O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR: Barbaros Uzunöner'in Tiyatro Dünyasındaki Başarısı

Hamburg'da Yeşiller, İşçi Bayramında Güçlü Taleplerle Ses Getirdi: 14 Euro Asgari Ücret ve İşçi Hakları İçin Çağrı

Bağımlı ve Evsiz Kişilere Yönelik Hizmet Yapıları Güçleniyor: Repsoldstraße 27 Binası Satın Alındı

"Kedi ve Köpek Mamaları Sektöründe Bir İlk: PETFA Derneği Kuruldu!"

"Hamburg Bezirks Yönetiminden Yeni İş Kampanyası: İnsanlara Yakın İşler!"

Zeugenaufruf nach Aussetzung eines Säuglings in Hamburg-Langenhorn