Şengül OSANMAZ


SEÇİMLERİMİZİ YAŞARIZ...

Hayatımızın her anında seçimler yaparız. Farkında olarak yada olmayarak. İnsan hayatıyla ilgili planlar yaparken, kendini bambaşka bir hayatın içinde de bulabilir.


Hayatımızın her anında seçimler yaparız. Farkında olarak yada olmayarak. İnsan hayatıyla ilgili planlar yaparken, kendini bambaşka bir hayatın içinde de bulabilir. Bazen hayat beklentileriniz gibi gitmiyor. Hayattan isteklerin bambaşkadır, hayatın bize sunduğu ise daha farklı bir yolda yürümenizi gerektiriyor iyisiyle kötüsüyle. Yaptığımız seçimler seçemediklerimizi de beraberinde getirir. Memnun olmadığımız şeyleri ilişkilerimizde, ailemiz ve arkadaşlarımız arasında dile getirebilmek ve başka bir yol aramak da bir seçimdir. Aslında bizler seçtiklerimiz veya seçmediklerimizle hayatı yaşarız. Yaşadığımız hayat da en çokta zarar veren şey kendimizin yaptığı seçimlerimizdir. Ben hep düşünmüşümdür iyi insanların beni hep koruduğuna. Belki bu yüzden korudum hep saf tarafımı. Böyle düşünmekte benim için bir seçimdir. Merhamet ettikçe insan oluyoruz. Affetmeyi öğrendikçe büyüyoruz. Ben birine kızdığımda aklıma hep geliyor, özünün başta iyi biri olduğuna. Böyle düşünmem, öğrendiklerinden veya yaşanmışlığıyla böyle bir insana dönüştüğünü düşünüyorum.

DÜŞÜNCENİ VE HAYATINI DEĞİŞTİR! BU MUTLULUK İÇİN BİR SEÇİMDİR...

Kimseye kırgın ve kızgın değilim. Yani kin ve öfkede en çokta kendine yük! Yükünü atana ne mutlu diyorum. Yaşam da bize en çok zarar veren şey kendi seçimlerimizdir. Yaşamın acımasızlığına öfke duyup kaderinize razı oluyoruz. Ömrümüzün geri kalan kısmıyla acı ve olumsuzluklarla yaşamayı biz seçmiş oluyoruz. Kimi insanlar zor şartlarda doğup büyüdüğü halde yaptıklarıyla bizlere ilham oluyorlar. Olaylara ve yaşananlara bakış açımızı ve düşüncelerimizi değiştirmeliyiz. Bedelsiz hiç bir şey olmuyor. O zaman sevebileceğimiz veya yapabileceğimiz şeylere emek ve caba vermeliyiz. Sevebileceğimiz işe veya kişiye zaman yatırımı yapmalıyız. Sevdiğin bir şeyi kaybetmekten korksan bile yine kendini kazanırsın. Her deneyim bir tecrübedir. Hayat acısıyla ve tatlısıyla bir bütündür. Yaşamınızı bir yola sokabilirsiniz. Düşünceni değiştir, hayatını değiştir. Bu da mutluluk için bir seçimdir. Düşünceler, davranışlar ve tekrarlayan yanlışlar da bizim seçimlerimizdir. İlişkiler de üzülmeyi, kırılmayı, ağlamayı bilerek siz seçmediniz ama sizi üzmüş insanı hayatınızda tutup hayatınızdan da çıkartmayan sizsiniz. Çünkü o olmazsa yaşayamam dediniz, o olmazsa yarım kalırım dediniz. Tekrar eden döngüden ders almadınız. Ya da hayatınıza uygulayamadınız. Başınıza neler geleceğini, yaşamın size neler getireceğini belki bilemezsiniz ama sizden neler götüreceğini siz karar verirsiniz. İsterseniz izin verirsiniz. Ne olursa olsun, ne yaşarsan yaşa kendi yüreğine dokun... Yalnız kalmaktan korkma! Yalnızlığını da sev en az kalabalıkları sevdiğin gibi... Seni hayata bağlayacak bir neden bul kendine. Her sabah uyandığında içini kıpır kıpır ettirecek bir hayalin olsun. Senin değişmenle değişmeyecek insanlar olsun hayatında. Zaman içinden geçerken acıyı da yaşayacaksın mutluluğu da. Her hikaye mutlu sonla bitseydi, hayata yeniden başlamak için sebebimiz olmazdı. Kendi seçimlerimizi yapmaya hazırsak eğer hayat bizim hayatımızdır. Seçimlerimizi başkalarına bıraktığımızda ya da sadece başkalarının doğrularına, isteklerine ve yanlışlarına göre yaptığımızda, kendimizi yine mağduriyet içinde bulunuruz. Yeter ki sen kelebek misali kozandan çıkmaya adım at...

Tekamülünü gerçekleştir...

Herkes kendi seçimini kendisi yaşar....

Sevgilerimle... 
 

Adıyaman

08.05.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:17
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:59

"Hakan Berk: Türkiye'nin Sanatçısı ve Siyasi Arenada Ses Getiren Şarkısıyla Gönülleri Fethediyor!"

"Mucize Çocuk Yelda Başaran: Sağlık Mücadelesinden İlham Dolu Bir Yaşama"

Hamburg'da Mahkeme: 2020/21 Yıllarındaki Maaşlar Anayasaya Aykırı

Ekin Akkaş'ın Diyarbakır'da Şarkı Lansmanı: Memleket Sevdasıyla Ongözlü Köprüde Coşkuyla Karşılandı

"Afra Eimsbüttel" Türk Restoranı Açıldı!

DİTİB Erding Mevlana Camii Cafer Kırcı’yla Güven Tazeledi