Prof.Dr Faruk ŞEN


NEGATİF PROPAGANDA

Son dönemde, Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük bir azalma var. İstanbul'un 5 yıldızlı otellerinde turist yok denecek kadar az. Bu durum, Antalya ve diğer bölgeler için de geçerli.


 

Son dönemde, Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük bir azalma var. İstanbul'un 5 yıldızlı otellerinde turist yok denecek kadar az. Bu durum, Antalya ve diğer bölgeler için de geçerli. 

Pandeminin sona ermesi ile birlikte uzun süre evlerine kapanan insanlar, hiçbir gerekçeye ihtiyaç duymaksızın tüm dünyada turistik gezilere başladı. Yakın zamana kadar Türkiye de turistlerin uğrak yerleri arasındaydı fakat Güneydoğu’da yaşadığımız deprem felaketi ile birlikte Türk televizyon kanallarında, basında ve sosyal mecralarda sıkça gündem olan “İstanbul’da ne zaman deprem olur?”, “Deprem olduğunda neler olur, ne kadar insan ölür?” haberlerini yabancı gazeteler ve televizyon kurumları aldı. Onlar, bu haberlerden hareketle 783 bin kilometrelik koca bir ülke olduğumuzu göz ardı ederek Hatay, Gaziantep, Malatya ve çevre illerde yaşanan depremden sonra tüm Türkiye’yi deprem bölgesiymiş gibi lanse ediyor ve yayılan bu haberler, turistlerin ülkemize gelmesini sekteye uğratıyor.

Geçenlerde bu konularda üstüne basa basa yazan bir grup gazeteci ile görüş alışverişinde bulunduk. Bu yazılar, yurt dışında hakkımızda negatif propagandaya neden oluyor. Böylece ülkemize gelecek turistler, yönünü Portekiz, İspanya, Yunanistan, İtalya’ya çeviriyor. Bunun önüne geçmek lazım. Türk basınında deprem tartışmalarına artık son verilmeli, aksi takdirde İstanbul’da yaşanan bu turist krizi diğer bölgelere de sirayet edecek. 

TURİZM EKNOMİSİNİN ÖNEMİ 

Artık Antalya bölgesindeki Alman ve Rus turistler de yavaş yavaş bu bölgeden vazgeçecek ve bu gidişle Türkiye'nin turizm ekonomisi büyük zarar görecek. 

Elbette yaşanan deprem felaketi unutulmamalı, bundan gerekli dersler çıkarılmalı ve gereken tedbirler alınmalı fakat şunun da farkına varılmalı: Ekonomik olarak zor zamanlarda geçtiğimiz şu dönemde, ekonominin her ayağına ihtiyaç var. Türkiye'nin coğrafi büyüklüğü göz ardı edilmemeli ve turizm kapısı kapatılmamalı. Turizm geliri sadece otelleri etkilemiyor, çok daha fazlasını kapsıyor. Meyve, sebze ve hayvancılık gibi sektörler ve iş gücü istihdamı dâhil pek çok alan turizmde yaşanan olumsuzluklardan etkileniyor. Bunun için Türkiye'nin, turizme katkı yapacak olumlu propaganda çalışmalarına başlaması lazım. Türkiye’nin, Almanya, Rusya ve tüm dünya ülkelerinden gelen turistlerin sayısının azalmasına değil, artırılmasına ihtiyacı var. 

En içten selamlarımla.

 

Adıyaman

29.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:22
  • YATSI 20:47

Hamburg'da Türk Toplumu 23 Nisan Şenlikleriyle Coştu!

Türk Figüranlar Aranıyor: Ünlü Yönetmen İlker Çotak'ın Yeni Filmi İçin Başvurular Başladı

Hamburg-Jenfeld'de Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

Münih Türk Kültür Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Tramvay’da Kutladı

9 Haziran 2024'te Avrupa Parlamentosu ve İlçe Meclisleri Seçimleri için Online Oy Kullanma Başlıyor

Çekin Yener'den Arabesk Damarına Dokunan "Devlerin Aşkı" Yeniden Canlanıyor!