Pınar HOLT

Tarih: 06.02.2022 01:29

KENDİNİ YENİDEN KEŞFET!

Facebook Twitter Linked-in

“Kendimi çok sıkıntıda ve sıkışmış hissediyorum.”
“Hayatımda hiçbir şey iyi gitmiyor.”
“Canım hiçbir şey yapmak istemiyor, kolumu bile kaldırmak içimden gelmiyor!”
Bazen kendimizi bu cümlelerdeki gibi yaşamda bazen sıkışıp kalmış hissedebiliriz. Bu, hiç hoş bir duygu değildir. Kendimden biliyorum, sanki arabamız yokuş başında patika yapmış da bir türlü onu hareket ettirememiş gibi hissedebiliriz. Tabii ki hayat, sürekli güllük gülistanlık geçemez, inişler ve çıkışlar olabilir. Bu iniş ve çıkışlarda, zaman zaman olumsuz duygular hissetmemiz gayet doğalken asıl tehlike, bu durumun sonsuza kadar süreceği ve hiçbir şeyin iyiye gitmeyeceği gibi derin bir inanç geliştirdiğimizde başlar.
 
Diğer taraftan bakacak olursak içinde bulunduğumuz bu sıkışmışlık ve negatiflik durumu; başımızı kuma gömüp hiçbir şey yapmamak yerine hayatımızda gerçekten de neler olup bittiğine bakmamızın zamanı geldiğinin göstergesidir, kendimizi yeniden keşfetmemizin, mevcut potansiyelimizin daha üstüne çıkmamızın uyarıcısıdır. Mevlânâ ne güzel özetlemiş aslında bu durumu: Bir gün gelir, açmaz dediğin çiçekler açar. Gitmez dediğin dertler gider. Bitmez dediğin zaman geçer...”
 
YENİ VERSİYON
 
Şimdi sizden gözlerinizi kapatıp derin ve kendinizi sakinleştirecek nefesler almanızı ve nefesinizi her verdiğinizde de tüm negatif duygularınızı salıvermenizi, sonrasında da gözleriniz kapalı kendinizi 180 derece dönüşmüş yeni versiyonunuzda hayal etmenizi rica ediyorum. O yeni versiyonunuz belki sizi çok heyecanlandıracak, belki moral verecek, içinde bulunduğunuz sıkışmışlıktan kurtaracak sizi belki de. Bu uygulamayı aklınıza geldikçe yapmanızı öneririm.
Kendimizi yeniden keşfetme yolculuğu bir anda başlayıp bir anda biten bir süreç değil, tam tersi yıllarca hatta bir ömür boyu meşakkatle çalışarak, uygulamalar yaparak, araştırarak, öğrenerek, değişerek ve gelişerek devam edebilecek bir süreç. Aynı zamanda da her güne yeni bir umutla bakabileceğimizi düşünecek olursak bu meşakkatli yolculuk her şeye değer. Peki, gelin, biraz da kendimizi yeniden keşfetme yolculuğunda neler yapabileceğimizden bahsedelim!
            Hayat hiçbirimize sürekli cömert ya da sürekli adil davranmıyor. Kendimizi keşfetmemiz, kendi potansiyelimizin daha da üstüne çıkarak, gelişerek, değişerek, dönüşerek yeni versiyonumuzu yaratabilmemiz yaşadığımız zor anları hatta çok daha zor anları, daha rahat atlatmamızı sağlayabilir.
 

 
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —