Gülten ABACI


HER YAŞAM DENEYİMİ AKIL YOLUMUZA IŞIKTIR

Hepimizin hayatında mutlaka kötü zamanlar olmuştur. Bazen üzülüyoruz, kırılıyoruz,


Hepimizin hayatında mutlaka kötü zamanlar olmuştur. Bazen üzülüyoruz, kırılıyoruz, sevdiklerimiz tarafından terk ediliyoruz, acılar, korkular, kaygılar yaşayabiliyoruz bazen de zihnimiz ister istemez “Kaybedersem ne olacak? Yapamazsam mahvolurum. Bitmesini hiç istemem, biterse çok acı çekerim. Canımın yanmasını istemiyorum. İncinmekten yoruldum, artık kırılmak istemiyorum.” biçiminde sürekli soru ve olumsuz yanıt üretebiliyor.

Kurduğumuz planlarımız ters tepebilir, umutla beklediğimiz kararlarımız gerçekleşmeyebilir. Aslında karşımıza çıkan hiçbir şeyi öylesine yaşamıyoruz. Aldığımız her nefesin, bizi oluşturan her düşüncenin bir sebebi vardır. Düşüncelerimiz genişledikçe yaşadığımız hiçbir şeyin tesadüf olmadığının farkına varıyoruz. 

İyi ya da kötü yaşadıklarımız, bizim daha farklı ve güçlü olmamız için gereklidir. Önemli olan, ne yaşarsak yaşayalım, olaylara karşı nasıl tepki verdiğimiz, nasıl algıladığımız, bakış açımızın nasıl şekillendiği ve davranışımızın hangi yönde olduğudur. Bazen hastalıklar, kazalar, hayal kırıklıkları günlük hayatımızın ritmini değiştirebiliyor. Bu gibi zor durumlarda, hepimiz sırtımızı dayayabileceğimiz bir güç ve güvenebileceğimiz birtakım kişiler arayışına giriyoruz çünkü hayatımız sürekli bir büyüme sürecidir ve genellikle acı verir.

Bazen acının daha yoğun olduğu ve hayatın bizden daha fazla şey beklediği zamanlar olabiliyor. Bu gibi zor durumlarda görevimiz her ne acı ve hüzün yaşarsak yaşayalım acıları alışkanlığa dönüştürmeden kendi gücümüzü keşfetmemiz, kendimize inanmamız gerekiyor. İnsan olmanın vasıflarından biri de iyiyi veya kötüyü, acıyı veya tatlıyı hissedebilmektir. 

İLK ADIM, İNANMAK

Karşılaştığımız problemlerden ders alabiliyor muyuz? Yaşadığımız bunca zorluğa rağmen kendimize karşı olan güvenimizi oluşturabiliyor muyuz? Hayatımızda yaptığımız hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde yanlış hissetmemizden ve acele karar vermemizden kaynaklanır. Oysa istersek düşünce ve beyin gücümüzle her şeyi değiştirecek güce sahibiz. İlk adım olarak inanmak gerekiyor. Merdivenlerin hepsini görmemiz gerekmiyor, ilk adımı atarak başlamak yeterlidir.

Unutmayalım ki düşünce ve duygularımız, hayatımızı yaratan yaşam boyu en güçlü silahımız ve bize daima ışık saçan pencerelerimizdir.

Adıyaman

29.03.2024

  • İMSAK 04:48
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:08
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:10

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti