Gülten ABACI


HEPİMİZ ÇAMUR İÇİNDEYİZ AMA BAZILARIMIZ YILDIZLARA BAKAR

HEPİMİZ ÇAMUR İÇİNDEYİZ AMA BAZILARIMIZ YILDIZLARA BAKAR


6 Şubat günü, saat 04 17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde ve saat 13 24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, Türkiye'mizi, vatanımızı yüzyılın büyük felaketi ile baş başa bıraktı.
Tarihe geçecek büyük depremlerden birini yaşadık. Çok çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Binalar yıkıldı, asfalt yollar bıçakla kesilmiş gibi yarıldı. Hepimiz milletçe çok üzgünüz. Çok üzüldük, çok ağladık, çok yıprandık. Çok sayıda yaralımız ve ölenimiz oldu. Ülkemizin yaşadığı vahim kayıpların etkisi altındayız.
Bununla birlikte çok güzel kenetlendik birbirimize ve bu zorluğun üzerinden din, dil ve ırk demeden milletçe hep birlikte üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
Öyle ahir zamanlardan geçiyoruz ki yangınlar, seller, ekonomik krizler, siyasi kavgalar, koronavirüs salgını, şimdi ise deprem felaketi… İnsanlığın vicdanı olan milletimiz, bu acıyı içinde hissediyor ve birçok enkazın içinde arama kurtarma için canla başla mücadele ediyor.
Her birimizin sinesinde elem var.

DERS ÇIKARMALIYIZ

Üstelik de haftalar, aylar öncesi uyarılmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadan binlerce masum insanın gece uykusunda toprak altında can vermesi hepimiz için içler acısı bir durumdur.
Biliyoruz ki Türkiye'miz deprem riski taşıyan bir ülkedir. Daha önce de bu acıları yaşadık. Sevdiklerimiz gitti, evlerimiz gitti ama vicdanlarımız gitmesin. Bir ulus yaşadığı acılardan ders almazsa aynı acıları defalarca yaşamaya mahkûm olur. Genelde bizim en büyük yanlışımız, hatamız budur: Genelde kaderciyiz, “Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.” zihniyetiyle yönetiliyoruz.  Maalesef sadece işimiz dualara ve Allah'a kaldığı için bu felaketleri ileride de yaşayacağımızdan hiç şüphemiz olmasın.
Görünen bir gerçek var ki depremlerden dua ile kurtulmak mümkün değil, akılla bilim ve teknikle kurtulabiliriz. Hepimizin bildiği gibi depremlerle ilgili olarak Japonya'dan ders almamız gerekiyor. Japonlar deprem ülkesinde yaşıyor olmasına rağmen herhangi bir zarar görmüyor çünkü depremleri dua ile geçiştirmiyor, akıl ve bilime göre tüm binalarını deprem teknolojisine dayanıklı malzemelerle inşa ediyor.  
Tek dileğim, bu yaşananlardan bizim de ders çıkarmamız, ülkemizde bugünden sonra inşa edilecek olan bütün konutları deprem yönetmeliğine uygun olarak yapmamız ve bir daha bu acıları yaşamamamız.
İnanıyorum ki bu zor günleri hep birlikte birlik ve beraberlik dayanışma ile atlatacağız.
Yaralılara şifa, ölenlerimize rahmet, kalanlarımıza büyük sabırlar diliyorum.
Ülkemize, vatanımıza ve milletimize geçmiş olsun.

 

Adıyaman

27.04.2024

  • İMSAK 03:59
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:44

St. Pauli Hamburg Derbisi Öncesi Rostock Engelini de Aştı: 1-0

Mehmet Yıldız'ın Danışmanlık Kahvaltısı Büyük İlgi Gördü!

Berlin'de Global Goals için Bir Adım: "17 Klavye, 17 Yer, 17 Hedef" Projesi Devam Ediyor

Yenilenen Meiendorf Bürgerhaus hizmete açıldı.

Polizeieinsatz anlässlich des Fußballspiels FC St. Pauli - F.C. Hansa Rostock

Çağdaş Suseven'in Yeni Klibinde Zeki Müren İzleri!