Mustafa Remzi Özbadem


BİR GARİP KEDİ: BONCUK

Son yıllarda dünyaca ünlü profesörler laboratuvar ortamında yapılan araştırmalarda, çok önemli olduğu kadar duyduğumuzda bizi şaşırtacak sonuçlar elde ettiler.


 2.Bölüm

 Son yıllarda dünyaca ünlü profesörler laboratuvar ortamında yapılan araştırmalarda, çok önemli olduğu kadar duyduğumuzda bizi şaşırtacak sonuçlar elde ettiler. Kim derdi ki bir kedinin onu severken çıkardığı o güzel mırıltının  insanı tedavi eden bir frekansı olduğunu? Evet frekans! Hem de pozitif tedavi için kullanılan bir frekans. Kedi severek yüzde yirmi ile otuz arasında kalp krizi riskini azalttığınızı biliyor muydunuz? 

Yani sahipleneceğiniz her ev dostunuz sizin doktorunuz da olacak.

 BONCUK EVDE 

… Eve ilk geldiğindeki korku yerini meraka bırakmıştı Boncuk‘da. Evet adını Boncuk koymuştuk yeni kendimizin. Daha doğrusu kızımız böyle istedi. Senelerce yakın korumalık yapmaktan olacak ki geceleri uyuyamıyorum. Bende ki bu durum Boncuk’un da hoşuna gitmiş olacak ki yanımdan hiç ayrılmazdı. Herkes uyurken biz gece sefası yapıyorduk. Beraber atıştırıp, oyunlar oynardık. Çoğu zaman yanıma kıvrılıp uyur, bazen de üstüme örttüğüm battaniyenin altında uyurdu. Eve fazladan bir nefes, bir tabak, masraf ve beraberinde sorumluluk da getirdi Boncuk. Kim hangi sorumluluğu ne şekilde üstüne alacaktı? Ben baba olarak maddi boyutu ele alırım dedim. Ancak kabullenmedi eşim benim bu cansiperane atlayışımı. Evet kedi bakımı biraz zordur. Tekrarı bol ve fazladan temizlik yorar insanı, bizi de yorduğu gibi... 

 BİR KEDİYLE GEÇİRİLMİŞ ZAMAN ASLA VAKİT KAYBI DEĞİLDİR

Eşim çok titiz olduğu için istemedi önce kediyi ama alışması uzun sürmedi. Zaten biz ne yaptık ne ettik sonunda ihaleyi tümüyle evin hanımına bıraktık. İlk zamanlar şikayet etse de zamanla sesi çıkmaz oldu. Çünkü onu çocuğu bildi, öyle böyle değil tam anlamı ile çocuğu gibiydi. Eve geldiği zaman bize selam vermez, Boncuk‘a seslenir dakikalarca onunla  konuşur, onu severdi. O kadarki bir ara kıskanmaya başlamıştık baba-kız, öyleki kedi yanımızdan geçerken sokak serserileri gibi dürter olmuştuk birbirimiz. Sevgiye bu kadar aç olmak bir kedi ile açılıyordu bizde. 

Evin hanımı bir gün elinde bir kağıt ile geldi ve “bu bir Türkiye bileti” dedi. Evet, biliyorduk! Her zamanki gibi bileti o sene de erken almistik. Ama o bilet neyin nesiydi? 

O bilet bize 3 ay boyunca kan kusturacak olan dönemin biletiydi. Boncuk da bizimle tatile gelecekti… 

Devamı var… 

 

 

Adıyaman

09.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:15
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:17
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 21:00

"Hakan Berk: Türkiye'nin Sanatçısı ve Siyasi Arenada Ses Getiren Şarkısıyla Gönülleri Fethediyor!"

"Mucize Çocuk Yelda Başaran: Sağlık Mücadelesinden İlham Dolu Bir Yaşama"

Hamburg'da Mahkeme: 2020/21 Yıllarındaki Maaşlar Anayasaya Aykırı

Ekin Akkaş'ın Diyarbakır'da Şarkı Lansmanı: Memleket Sevdasıyla Ongözlü Köprüde Coşkuyla Karşılandı

"Afra Eimsbüttel" Türk Restoranı Açıldı!

DİTİB Erding Mevlana Camii Cafer Kırcı’yla Güven Tazeledi