Tarih: 09.04.2024 12:02

Ünlü Şarkıcı Ege'den Müzik Endüstrisine Eleştiri: "Türkiye'deki Asıl Hikaye Arabesk Pul Biber Gibi"

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Haber Portalı'nda sunulan programın konuğu olan şarkıcı ve yazar Ege, Galata'da Art Symrna Restaurant'ta gerçekleşen çekimlerde içini döktü. Çocukluk anılarından müziğe başlama sürecine, besteci kimliğinden Akdeniz müziği üzerine, yazarlık serüveninden müzik sektörüne kadar geniş bir yelpazede konuşan Ege, müzik endüstrisine dair önemli eleştirilerde bulundu.

Ege, müzik endüstrisinin değiştiğini ancak dinleyici formunun değişmediğini belirterek, "Artık bir kere müzik endüstrisi her şeyiyle değişti. Değişmeyen bir tek şey sadece dinleyici formu. Ben arabesk ile acı biberi çok birbirine benzetiyorum. İşte Türkiye’de arabeskin etkisi de bu." ifadelerini kullandı. Müzik endüstrisinde yaşanan değişikliklere rağmen temelde hala arabeskin etkisinin devam ettiğini savunan Ege, "Yani insanlar hala arabesk dinliyor aslında. İşin temelinde hala o pul biber var." şeklinde konuştu.

Ayrıca, müzik kariyerinin yanı sıra yazar kimliğiyle de tanınan Ege, yeni çalışmalarını okurlarla buluşturacağını belirtti. Ege, "Bugüne kadar bir best of planım yoktu. Ama her halükârda sevilen bir dokuz, on tane şarkımız var, onları çıkarıp, 2025’in 17 Ağustos veya 15 Ağustos’unda bir plak olarak çıkarmak. Tam otuzuncu yıl olacak çünkü." şeklinde açıklamalarda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —