Türkiye hayranı Alman şarkıcı: Yasmin Schmidt

Alman şarkıcı Yasmin Schmidt, Türkiye hayranlığını Alman radyo ve televizyonlarında Türkçe okuduğu şarkılarıyla gösteriyor.

Almanya 9.07.2022 10:40:19 0
Haber: İlhan Baba
 
Alman şarkıcı Yasmin Schmidt, İnsanım adlı albümünden sonra Kelebek isimli şarkısı ile müzik çalışmalarını sürdürüyor. Alman radyo ve televizyonlarında Türkçe okuduğu şarkılarıyla tanınan Schmidt, Türkçe, Almanca ve İngilizce dilinde yaptığı besteleriyle söz ve müziği kendisine ait olan şarkılarını dört farklı müzik enstrümanıyla çalıp okuyor. Güzellik yarışmalarında derece alan Schmidt’in babası bir Alman müzik grubunda baterist, annesi ise ev hanımı. Schmidt, müzikle ilgilenmesinde babasının, resimle ilgilenmemde annesinin etkisi olduğunu belirtiyor. Türkiye hayranı olan Schmidt, evleneceği kişinin de Türk olmasını tercih ettiğini ifade etti.


Daha önce çıkardığı İnsanım albümünün Almanya ve Türkiye de büyük beğeni topladığını belirten Schmidt, “Alman radyo ve televizyonların Türkçe şarkılara daha fazla yer vermesine yönelik çalışma yapıyorum. Türkçe okuduğum şarkılar, Almanya’nın radyolarında ve televizyonlarında daha çok yerini alırsa Türkiye’nin biraz daha fazla tanınmasına katkı sunacağım. Türkiye’nin güzelliklerini daha fazla kişi tarafından bilinmesini sağlayacağım.” diye konuştu.

 

Çok yönlü eğitim


Nürnberg doğumlu Schmidt, 2,5 -3 yaşlarında piyano dersleri almaya başladığını ve hiç ara vermeden müzik yolculuğuna devam ettiğini kaydetti. Türkçeyi iyi öğrenerek İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klasik müzik eğitimi aldığını vurgulayan Schmidt şunları söyledi: “Almanya’ya döndüm. Nürnberg Teknik Yüksek Okulunda öğretmenlik yapıyorum. Alman yüksek okulunda şan, piyano, yan flüt ve kulak geliştirme dersleriyle belli aralıklarla workshoplar veriyorum. Mesleğimi çok seviyorum, söz ve bestesi kendime ait müzik parçalarımı, şarkılarımı piyasaya sürmeye devam ediyorum. Bugüne kadar 60’ın üzerinde beste yaptım. Alman piyasasına ‘’Don’t Remember’’ isimli şarkımla girdim. Çok dinlenen İngilizce şarkılarım arasında yer alan Karma, You Suck,Your Hero  ile Vibey isimli parçalarımı söyledim. Almanca şarkım ve sevimli siyah kedim için yazdığım Bitter, 6 ve Kelebek isimli şarkılarım dinleyicilerim ile takipçilerim tarafından severek dinleniyor.”


 

 

MÜNİH'TE 2023-2024 EĞİTİM RÜZGARI DOPDOLU HİZMETLERLE BAŞLIYOR

Kars Belediyesinin Sosyal Yardım Faaliyetleri Devam Ediyor

ETO 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nda

Zukunft gestalten: Schulwettbewerb zur Entwicklungspolitik startet in Jubiläumsrunde

KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE KADINLARIN SORUNLARI VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE YEMEK FİYATLARI YÜZDE 200'ÜN ÜZERİNDE ZAMLANDI.... ÖĞRENCİLER: "BARINMA KRİZİNİN ARDINDAN AÇLIK TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

TARSUS BELEDİYESİ, 6 KÖYE SOSYAL TESİS AÇTI

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN 505 ÇOCUĞA SÜNNET ŞÖLENİ 

ALTIN KOZA SAHİPLERİNİ BULDU... TÜRKAN ŞORAY VE KADİR İNANIR’A "SİNEMANIN YÜZÜ" ÖDÜLÜ VERİLDİ

İKLİM PANAYIRINDA ORTAK ÇAĞRI: “İKLİM İÇİN HAREKETE GEÇ”

GEMLİK KİTAP LİMANI, KİTAPSEVERLERİ EDEBİYATIN ÖNEMLİ İSİMLERİYLE BULUŞTURUYOR

MURATPAŞA’DA YOL ÇİZGİLERİ YENİLENİYOR

MUĞLALI ÇAM BALI ÜRETİCİLERİ: "ÜRETTİĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ"

AKSARAY’DA MÜSTAKİL EVDE ÇIKAN YANGINDA 1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

TZOB GENEL BAŞKANI BAYRAKTAR: “TÜKETİCİLER, ZEYTİNYAĞI DİYE LİTRESİNE 80-100 LİRA ÖDEDİĞİ YAĞIN ÇOK DAHA UCUZ OLAN PAMUK YAĞI, KANOLA, ASPİR YAĞI OLDUĞUNUN FARKINDA BİLE OLMAMAKTADIR”

FAZIL SAY’IN YENİ ALBÜMÜ “DÜNYA ANNE”, DİNLEYİCİSİYLE BULUŞTU

AYHAN BORA KAPLAN’IN TELEFON DÜKKANI İLE BAŞLAYAN VE 15 YILDA 15 MİLYON TL SERMAYELİ ŞİRKETE GİDEN YÜKSELİŞİ

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY: "MARMARA DENİZİ’NDE İKİ GERİLİMİN OLDUĞU ARA MUTLAKA BİRLEŞECEK, 7’DEN BÜYÜK BİR DEPREM VERECEK

ST PAULİ DUR DURAK BİLMİYOR! BU SEFERDE SCHALKE ENGELİNİ 3-1'LİK SKOR İLE GEÇTİ

Bayern Münih, Bochum'u 7-0 Yendi

BAVYERA EYALETİ ANNE VE 2 ÇOCUĞUNU ALEVLERİN ARASINDAN KURTARAN O KAHRAMAN TÜRK'E DEVLET MADALYASI VERDİ

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN HOLLANDA'YA KINAMA: "İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KİSVESİ ALTINDA BU NEFRET EYLEMLERİNE İZİN VERİLMESİNİ KINIYORUZ"

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2023-2024 ÖĞRETİM YILI KAYIT OLACAKLAR İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

ALMANYA'NIN EN BÜYÜK SAĞLIK TURİZM FUARI MÜNİH'TE AÇILIYOR

ARTVİN'İN KEMALPAŞA İLÇESİNDE BULUNAN VE BALIKÇILIK REZERVİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ALAN OLAN KOPMUŞ' BÖLGESİNDE DENİZ DİBİ ÇALIŞMASI YAPILDI

GELECEK PARTİSİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI SAYIN: "AK PARTİ İLE BİLE İTTİFAK OLABİLİR ÇÜNKÜ YERELİN ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM"

KAVACIK ÜZÜM FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI, JAPONYA’YI 3-1 YENEREK 2024 PARİS OLİMPİYATLARINA KATILMAYI GARANTİLEDİ 

CHP ANKARA İL KONGRESİ... SEMRA DİNÇER: 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE NASIL BİR TARİH YAZDIYSAK, NASIL BİR ZAFERLE ÇIKTIYSAK, 2024 YILINDA CHP AYNI ZAFERLE ÇIKACAK

CHP ANKARA İL KONGRESİ... ÖRSAN ÖYMEN: “İKİ GENEL SEÇİMİ ÜST ÜSTE KAYBEDEN BİR GENEL BAŞKANIN BİR DAHA GENEL BAŞKAN ADAYI OLMASI ENGELLENMELİ, BU TÜZÜĞE BAĞLANMALI”

Yükleniyor

MÜNİH'TE 2023-2024 EĞİTİM RÜZGARI DOPDOLU HİZMETLERLE BAŞLIYOR

Kars Belediyesinin Sosyal Yardım Faaliyetleri Devam Ediyor

ETO 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nda

Zukunft gestalten: Schulwettbewerb zur Entwicklungspolitik startet in Jubiläumsrunde

KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE KADINLARIN SORUNLARI VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE YEMEK FİYATLARI YÜZDE 200'ÜN ÜZERİNDE ZAMLANDI.... ÖĞRENCİLER: "BARINMA KRİZİNİN ARDINDAN AÇLIK TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

  • Pazar 34.5 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.7 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 23.4 ° Güneşli