Türk moda endüstrisi İtalya’ya ihracatını 1 milyar dolara çıkaracak

2022 yılında 823 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği yıllık 20 milyar dolara yakın hazırgiyim ithal eden İtalya’ya ihracatını 1 milyar dolara taşıyacak.

İş Dünyası/Ekonomi 9.03.2023 17:16:00 0
Türk moda endüstrisi İtalya’ya ihracatını 1 milyar dolara çıkaracak

2022 yılında 823 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği yıllık 20 milyar dolara yakın hazırgiyim ithal eden İtalya’ya ihracatını 1 milyar dolara taşıyacak.

 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 6-9 Mart 2023 tarihleri arasında Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Türkiye’nin önemli ticaret ortaklarından İtalya'ya yönelik İtalya Alım Heyeti organize etti.

 

İtalya’da ünlü markalar tasarım yönümüzü takdir ediyor

 

Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, İtalya’nın 2022 yılı 11 aylık dönemde toplam 19,4 milyar dolar hazırgiyim ithalatı bulunduğunu açıkladı.

 

“Türkiye, İtalya’nın 20 milyar dolara yakın ithalatından aldığı yüzde 4,2 pay ile en büyük 7’inci tedarikçisi konumunda. Türkiye geneli İtalya’ya hazırgiyim ihracatımız 2022 yılında yüzde 23 artarak 823 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı zamanda ülkemizin de en büyük 7’inci pazarı. Ege Bölgesinin ise 2022 yılında yüzde 27 artışla 92 milyon dolarla en büyük 5’inci ticaret ortağı. İtalya Alım Heyeti organizasyonumuzda görüşmelere 33 imalatçı üye firma katılım sağlarken, İtalya’dan 9 alıcı yer aldı. Yaklaşık 200 ikili görüşme gerçekleşti. Aynı zamanda İtalyan alıcılar, firmalarımızın tesislerini de ziyaret etti. İtalya ile Türkiye’nin benzerlikleri çok. İtalya’da ünlü markalar bizden çok fazla alım yapıyor, tasarım yönümüzü de takdir ediyorlar. Kısa sürede ülkemizin İtalya pazarından aldığı payı artırmayı ve ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

 

Hollanda ve ABD gündemde

 

EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, “İtalya alım heyetinin firmalarımız açısından başarılı geçmesi bizleri mutlu etti. Birlik olarak dünyadaki resesyondan etkilenmemek için geleneksel olarak en güçlü pazarımız Avrupa ve hedef pazarımız ABD üzerine agresif bir pazarlama stratejisi kurguluyoruz. Sektörün önde gelen fuarları PV Manufacturing Paris ve Munich Fabric Start the Source fuarlarına milli katılım organizasyonu düzenledik. Temmuz ayında bu fuarların ikinci edisyonlarına da katılacağız. Ocak ayında PV Manufacturing New York fuarına ilk kez milli katılım yaptık. Temmuz ayında bu fuara da ikinci kez katılım sağlayacağız. Yine önemli pazarlarımızdan Hollanda’ya yönelik bir sektörel ticaret heyeti düzenlenmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Sonbaharda ise ABD Sektörel Ticaret Heyeti organize etmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

Türkiye, hazırgiyim kategorisinde dünyanın en önemli tedarikçileri arasında ikinci sırada

 

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Şahika Aşkıner, “Just Style’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye, hazırgiyim kategorisinde dünyanın en önemli tedarikçileri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bunun nedeni ülkemizin fiyat-tarife avantajı, sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik, üretim kalitesi, verimlilik, teslim süresi, güvenilirlik, katma değerli ürünler üretme yeteneği, sipariş miktarının esnekliği ve Avrupa ülkeleri için pazara yakınlık kategorilerinde rakiplerine üstünlük sağlamasıdır. Daha önce Türkiye ile iş ilişkisinde bulunmuş katılımcılarımız ülkemizin avantajlarının zaten farkındalar. Ege İhracatçı Birlikleri’nin İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak olarak 2006, 2008, 2010 ve 2011 yıllarında gerçekleştirdiği İtalyan Alıcılar ile B2B organizasyonlarına 41 İtalyan firma katıldı. Katılımcılar arasında Prada, Giorgio Armani, Coin, Rifle, Miroglio, Gilmar, Monnalisa, Mafrat, Zegna gibi önemli isimler bulunuyordu.” diye konuştu.   

St. Pauli Frankfurt Deplasmanında Mağlup Oldu: Burkardt Hataları Affetmedi

Sol Parti, Hamburg’un Gelecek Kararının Uygulanması İçin Vatandaş Konseyi Talep Ediyor

Hamburg’daki Düğün Kanlı Bitti: Beş Kişi Yaralandı

Hamburg Merkez İstasyonu’nda İki Kadına Cinsel Saldırı: Yardım Eden Gence de Saldırdı

Almanya'da bazı et ve süt ürünleri, E. Coli bakterisi nedeniyle marketlerden geri çağrıldı

Kuş gribi salgınının arttığı Almanya'da 180 binden fazla kümes hayvanı itlaf edildi

“CHP Hamburg Birliği: Mahkeme Kararı Partimizin İradesini Onayladı”

Almanya’da Saat Değişikliği Tartışması: Halkın Çoğu Uygulamanın Kaldırılmasını İstiyor

Almanya Başbakanı Merz, 29 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edecek

Bremen’de 17 Yeni İtfaiyeci Göreve Başladı

Hamburg’dan Adil Gelecek Adımı: “FairFuture” Projesi Veddel’de Başladı

MARKK’ta Yeni Sergi: “KEDİLER!” – Binlerce Yıllık Büyüleyici Bir Hikâye

Dr. Güçlü Adıgüzel, Halle (Westf.) Travmatoloji Kliniği’nin Başhekimliğine Getirildi

Bakım Veren Ebeveynler Günü: “Emeklerimiz Daha Fazlasına Değer”

Lübeck Polisi Uyarıyor: “Karanlık, Hırsızların Zamanı!”

Hamburg Merkez Tren İstasyonunda Aranan Kadın Tutuklandı

Hamburg Belediye Binasında Aşırı Sağcıya Sahne mi Açıldı? AfD’den Yeni Bir Skandal Davet

“Senin Şehrin – Senin Sesin – Senin Oyunların”: Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı Başlıyor

Hamburg Ulaşımda Büyük Atılım: Şehir 400 Milyon Euroluk Yeni Yatırım Fonu Kurdu

Türk Yönetmenden Kültürel Bir Köprü: BALKANCISCO, Hamburg’da UNERHÖRT! Festivalinde

Hamburg’da Yaşlı Yoksulluğu Tehlikeli Boyutta: Şehir Yaşlılarını Yalnız Bırakıyor

Avrupa’da Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldılar: Mağdurlar Kanal Avrupa’ya Konuştu

HSV verweigert türkischen Medien die Akkreditierung – Gazete Hamburg seit drei Jahren abgelehnt

HSV’den Türk Medyasına Akredit Engeli: Gazete Hamburg’un Başvuruları 3 Yıldır Reddediliyor

Levent Çukur Dünya Boks Tarihine Geçti: Türk Profesyonel Boksunun İlk Orta Hakemi

Allegro Türk Müzik Korosu’ndan Muhteşem Konser

Hamburg-Neugraben-Fischbek’te 28 Yaşındaki Ruben Lennart Benthin İçin Kayıp Alarmı

Modanın Kalbi Bursa’da Attı: Bursa Fashion Week 8 Görkemli Defilelerle Tamamlandı

Hamburg’un Yeni Doğa Müzesi Elbtower’a Taşınıyor

St. Pauli, Hoffenheim Karşısında Dağıldı: İkinci Yarıda Gelen Goller Mağlubiyeti Getirdi

Yükleniyor

St. Pauli Frankfurt Deplasmanında Mağlup Oldu: Burkardt Hataları Affetmedi

Sol Parti, Hamburg’un Gelecek Kararının Uygulanması İçin Vatandaş Konseyi Talep Ediyor

Hamburg’daki Düğün Kanlı Bitti: Beş Kişi Yaralandı

Hamburg Merkez İstasyonu’nda İki Kadına Cinsel Saldırı: Yardım Eden Gence de Saldırdı

Almanya'da bazı et ve süt ürünleri, E. Coli bakterisi nedeniyle marketlerden geri çağrıldı

Kuş gribi salgınının arttığı Almanya'da 180 binden fazla kümes hayvanı itlaf edildi

  • Salı 22.8 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 13.1 ° Güneşli