Sybille Vollmer, Mülteci Destek Çalışmaları İçin Almanya Federal Liyakat Nişanı Aldı

Mültecilere yönelik uzun yıllardır devam eden üstün destek çalışmaları nedeniyle Sybille Vollmer, Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

Almanya 8.08.2024 13:40:00 0
Sybille Vollmer, Mülteci Destek Çalışmaları İçin Almanya Federal Liyakat Nişanı Aldı

Mültecilere yönelik uzun yıllardır devam eden üstün destek çalışmaları nedeniyle Sybille Vollmer, Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Bugün (Çarşamba, 7 Ağustos 2024), Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte, ödülü Bremen Belediye Sarayı Senato Salonu'nda takdim etti.

Belediye Başkanı Bovenschulte, "Sybille Vollmer’in mülteci insanlar için gösterdiği özverili çaba etkileyicidir. Onun insanseverliği ve yardımseverliği emsalsizdir. Ökumenische Starthilfe’nin kuruluşundan bu yana, mültecilerin zor durumlarda destek almasını sağlamak için çalışıyor. Onların toplumda yer bulup topluma katılmalarını sağlıyor. Vollmer’in azmi sayesinde dernek ayakta kalmaya devam etti. O, diğerleriyle birlikte, etnik sınırları aşmayı ve insanlara yardım etmeyi savunuyor. Senato adına ve kendi adıma, bu olağanüstü çabalarından dolayı kendisine içten teşekkür ediyorum" dedi.

Ökumenische Starthilfe ile Mültecilere Destek

1946 yılında Kitzingen’de doğan Sybille Vollmer, Vegesack ve Bremen Kuzeyi’nde hoş geldin kültürü çerçevesinde bir fark yaratmak amacıyla 2015 yılında Ökumenische Starthilfe Derneği’ni kurdu. 2024 yılında dokuzuncu yılını kutlayan proje, mültecilere ev eşyası, mobilya ve kıyafet gibi ücretsiz yardımlar sağlıyor. Gerekli bağışlar Bremen'in her yerinden ve çevresinden temin ediliyor. Vollmer’in bu çalışmaları, özellikle mültecilerin geçici barınma merkezlerinden kendi evlerine taşınma süreçlerinde büyük yardım sağlıyor. Vollmer, bu girişimiyle aynı zamanda yabancı kültürlere karşı önyargıları azaltmayı ve eşitsizlikleri gidermeyi hedefliyor. Projenin yıllar boyunca, farklı konumlar ve gelişim aşamaları geçirmesine rağmen devam etmesi, büyük ölçüde Vollmer’in kişisel çabalarına bağlıdır.

Teşekkür Konuşması

Sybille Vollmer, teşekkür konuşmasında ödülden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu görevi yerine getirmekten dolayı hem minnettar hem de gururlu olduğunu belirtti. Vollmer, birçok gönüllünün desteği olmadan bunun mümkün olmayacağını ifade etti. Farklı kültürlerle ve insanlarla olan etkileşimlerin deneyimlerini zenginleştirdiğini ve ona birçok yeni bilgi kazandırdığını belirtti.

Örgütün merkezi kurucusu olarak Sybille Vollmer, bağlılık, dayanıklılık ve sürekliliği temsil ediyor. Neredeyse 80 yaşında olmasına rağmen, Vollmer’in çalışmaları değişmeden devam ediyor. Mültecilere yönelik bağışların temini ve dağıtımını koordine ediyor ve gönüllüler, eski mülteciler de dahil olmak üzere, destekleyici bir ortam yaratıyor. Mültecilere Starthilfe’de görev verilmesi sayesinde bazı durumlarda başarılı iş gücü entegrasyonları da sağlandı.

Ödüllendirilen kişinin hayatında sosyal sorumluluk her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. 50 yıl önce bir ebeveyn derneği kurmuş ve Bremen Serbest Gençlik Yardımı Derneği "Brigg e.V."nin kurucularından biri olmuştur.

 

www.gazetehamburg.com

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

Tonndorf’ta Gece Baskını: SEK Şüpheli Silah Tüccarını Gözaltına Aldı

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Yükleniyor

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

  • Pazartesi 10.1 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 8.2 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 12 ° / 2.6 ° Güneşli