Spahn: Almanya'da üçüncü dalga kırıldı

Almanya Sağlık Bakanı Spahn, ülkede üçüncü koronavirüs dalgasının kırıldığını ancak buna rağmen önlemleri gevşetmek konusunda aceleci davranmamak gerektiğini dile getirdi.

Almanya 7.05.2021 18:33:02 0
Spahn: Almanya

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkede düşen koronavirüs vaka sayıları nedeniyle iyimser açıklamalarda bulunurken, diğer yandan ülkede kısıtlamaların kaldırılması konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini dile getirdi. "Üçüncü koronavirüs dalgası kırıldı" ifadesini kullanan Spahn, "şimdi bu gidişatın sürekliliğini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Almanya'da vaka sayılarının hâlâ yüksek olduğunu ve bu rakamların aşağı çekilmesi gerektiğini belirten Bakan Spahn, kısıtlamaların gevşetilmesinde aceleci davranılmasının bu şartlar altında tehlikeli olabileceğini ifade etti. "Pandeminin bu safhasında kazanımlarımızı yitirmememiz gerekiyor" diyen Jens Spahn, sabırsızlığın koronavirüse yarayacağını dile getirdi.

"Almanya penaltı atışlarında iyidir"

Alman sağlık sisteminin salgın dönemindeki durumuna da değinen Sağlık Bakanı, "Sağlık sistemimiz yoğun baskı altında oldu ama hiçbir zaman başa çıkamayacak duruma gelmedi" dedi.

Almanya'da bugün itibariyle 26,2 milyon kişinin en az bir kere aşı olduğunu bildiren Spahn, bunun nüfusun yüzde 31,5'ine tekabül ettiğini, önümüzdeki hafta ise her üç kişiden birinin aşılanmış olacağını aktardı. Bakan Spahn'ın ifadesine göre Almanya'da her iki aşısını olup tamamen koruma altında olan kişilerin nüfusa oranı ise yüzde 8,8.

Almanya'da aşı kampanyasının başlarda çok ağır ilerlemesine ragmen artık günlük aşılama sayısının çok artmasına da değinen Spahn, esprili bir dille "Almanya zaten penaltı atışlarında daha iyidir" ifadesini kullandı.

Robert Koch Enstitüsü'nden "yüzde 80 barajı"

Halihazırda uygulanan korona kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması tartışmalarına değinen Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler ise tedbirlerin kapsamlı bir biçimde gevşetilmesi için halkın "yüzde 80'inden fazlasının" koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış olması gerektiğini dile getirdi. Wieler böyle bir durumda yine enfeksiyonlar görüleceğini ancak bunların yeni bir dalgaya yol açamayacağını bildirdi.

Almanya'da salgının kontrol altına alınması yönünde şu an ciddi bir umut olduğunu da kaydeden Lothar Wieler, insidans sayılarının her yaş grubunda geriye gittiğini ve aynı zamanda aşı olan kişilerin sayısının giderek arttığını belirtti. Wieler diğer yandan yoğun bakım servisleri için tehlikenin henüz geçmediğini vurguladı.

Rakamlar düşüyor

Almanya'da yeni vaka sayılarında yaşanan düşüş devam ediyor. RKI'nin cuma günü açıkladığı verilere göre geçen hafta cuma günü 153,4 olan 100 bin kişide yeni enfeksiyon sayısı bugün 125,7 olarak duyuruldu. Günlük vaka sayısı ise 18 bin 485 olarak açıklandı.

Wilhelmsburg’da Kayıp Olan 10 Yaşındaki Kız Bulundu

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

Schanzenzelt Devam Ediyor: Kültür Çadırının Geleceği Güvence Altında

Bundesrat’tan Federal Bütçeye Eleştiri: Eyaletler ve Belediyeler Daha Fazla Desteklenmeli

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

Hamburg-Wilhelmsburg’da 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp

Almanya’da Kira Artışına Fren 2029’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Aile Birleşimine Sınırlama: Aile Birleşimi İki Yıl Askıya Alındı

Hamburg’da Yaz Tatili Coşkusu: Yeni “Ferienpass” Tanıtıldı

Türküler Herne’de Yankılandı: Halk Müziğinin Ustaları Almanya’da Sahnedeydi

Hamburg Hauptbahnhof’ta Trajik Olay: Genç Adam S-Bahn'ın Altında Can Verdi

Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg’a 50 Milyon Euroluk Dev Destek: “Impossible Founders” Startup Fabrikası Geliyor

St. Pauli’de Polis Şiddetine ve Ayrımcılığa Karşı Ortak Ses

Hamburg-Schnelsen’deki Saldırganlar Her Yerde Aranıyor

El Bagajı Ücretsiz mi Olmalı? AB'den Yeni Tatil Hamlesi

Berlin'de, Gazzeli çocukların fotoğrafları Federal Meclis'in önünde sergilendi

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

Futbolda Passolig dönemi sona erdi! Artık maçlara kimlikle girilecek

Hamburg'da Aile Dramı: Genç Kadın Öldürüldü, Zanlı Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

Wilhelmsburg’da Kayıp Olan 10 Yaşındaki Kız Bulundu

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

  • Pazartesi 42.1 ° / 29.3 ° false
  • Salı 40.2 ° / 27.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 36.9 ° / 24.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı