Sevim Dağdelen'den NATO'ya Sert Eleştiri
Almanya Federal Meclis Üyesi Sevim Dağdelen, Washington'da düzenlenen "NATO'ya Hayır - Barışa Evet" mitinginde NATO'yu sert sözlerle eleştirdi.

Almanya Federal Meclis Üyesi Sevim Dağdelen, Washington'da gerçekleştirilen "NATO'ya Hayır - Barışa Evet" mitinginde yaptığı konuşmada, NATO'nun 75 yıllık tarihindeki üç büyük miti çürüttü. Dağdelen, NATO'nun savunma ittifakı olduğu, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunduğu ve insan haklarını koruduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Dağdelen konuşmasında şunları söyledi:
"İlk mit, NATO'nun uluslararası hukuka bağlı savunma ittifakı olduğu yönünde. Oysa gerçekte NATO, Yugoslavya ve Libya'ya yönelik hukuksuz saldırılar düzenledi. ABD liderliğindeki ittifak, Irak'ı işgal etti ve büyük yıkıma yol açtı."
"İkinci mit, NATO'nun demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunduğu yönünde. Ancak NATO, askeri diktatörlükler ve faşist rejimlerle işbirliği yapmaktan çekinmemiştir. Erdoğan'ın Türkiye'si, Suriye'deki cihatçı terör gruplarını desteklemesine rağmen NATO için etik bir sorun teşkil etmemektedir."
"Üçüncü mit ise, NATO'nun insan haklarını savunduğu iddiasıdır. Son 20 yılda ABD ve müttefiklerinin yürüttüğü savaşlar 4,5 milyon insanın ölümüne yol açtı. Guantanamo Kampı hâlâ faaliyet göstermekte ve Julian Assange, ABD'nin savaş suçlarını ifşa ettiği için 14 yıl boyunca işkence gördü."
Dağdelen, NATO'nun Washington zirvesinde küresel genişleme ve tırmanma stratejisini resmen ilan ettiğini söyledi. Ukrayna'ya daha fazla silah sevkiyatı planlandığını ve NATO'nun Asya'ya genişleme hazırlığında olduğunu vurguladı.
"NATO'nun karakterini anlamak istiyorsanız, Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetine verdiği koşulsuz desteğe bakmanız yeterli," diyen Dağdelen, NATO'nun küresel hegemonyasını Asya'ya yayma çabalarını eleştirdi.
Dağdelen, Almanya'nın İsrail'e silah tedarikinde ABD'den sonra ikinci sırada olduğunu ve bu durumun sorumsuzca olduğunu belirtti. Ayrıca, Almanya halkının büyük bir kısmının Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı olduğunu ve Berlin'in izlediği savaş yanlısı politikalara karşı çıktığını ifade etti.
"Barış yerine NATO'ya ihtiyacımız var. Demokratik ve halk egemenliğini savunmalı, Washington'un emirlerini yerine getiren bir vassal olmaktan kurtulmalıyız," diyen Dağdelen, NATO'ya karşı barış mücadelesinin önemini vurguladı.
www.gazetehamburg.com
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Yükleniyor
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor
Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı
- Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu





