Tarih: 14.06.2023 11:46

“MÜŞTERİLERİMİZİN MAĞDUR EDİLMEMESİNE ÇALIŞIYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

 

 

FİBOS Group Sahibi Serkan Olgun’la finans dünyasına yönelik hizmetler, müşterilerin kredi alırken dikkat etmeleri gereken unsurlar ve finans dünyasına ait önemli bilgiler konusunda görüştük. 

FİBOS Group nasıl ve ne zaman kuruldu? 

13 yaşında Almanya’ya geldim. Eğitimimi Almanya’da tamamladım. 10 ayılı aşkın süredir kendi firmamda çalışıyorum. 2012 yılında FİBOS Group’u kurdum. Almanya’nın Hamburg ve Lübeck kentlerinde ofisimiz var. Firmada müşterilerimize sigorta, ticari bireysel banka kredisi ve her türlü emlak hizmeti veriyoruz. Kendi bankalarından ticari kredi alamayan iş insanlarımıza çalıştığımız bankalardan kredi alıyoruz. Kısacası A’dan Z’ye her türlü hizmeti veriyoruz. Emlak konusunda vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda kendilerine Almanya’da ev ve arsa bulabiliyoruz. Ayrıca web tasarımı yapıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız.



Schufa’da kaydı olan müşterilere kredi veriliyor mu?

Müşterilerimize yaklaşık 80 bin euroya kadar bankalardan bireysel kredi sağlıyoruz ancak Almanya’da ekonomik karneleri belirten Schufa’da kaydı olan müşteri 10 bin euronun üzerinde kredi alamıyor. Bununla birlikte Schufa’da kaydı olan müşterilere en fazla 7 bin 500 euroya kadar kredi veren bankalar var. Müşterinin Schufa’da kaydı olmasına karşın 2 bin 500 geliri varsa ve eşi de çalışıyorsa daha yüksek faizli ev kredisi alma olanağı da bulunuyor. 

Kurumunuzu diğer finans kuruluşlarından ayıran özellikleriniz neler? 

Müşterilere bizim verdiğimiz hizmeti herkes vermiyor. Onlara birçok dilde yardımcı oluyoruz. Finans sektöründe insanlar çok mağdur duruma düşüyor. Müşterilerimizin mağdur edilmemesi için onların sigortasını yapıyoruz, çalıştığımız 400 banka arasında koşulları ona en uygun bankayı seçiyoruz. Bu uygulamalar, müşterilerimiz için çok önemli. Müşterilerimiz memnun olduğunda bizde memnun oluyoruz.

Finans hizmetleri için konusunda tavsiyeleriniz var mı?

Vatandaşlar, banka kredisi almak veya ev ve araba başta olmak üzere sigorta yaptırmak için muhakkak bize danışsın, faizi yüksek kredi veren bankaların eline düşmesin. Söz gelimi izin mevsimi geliyor. Vatandaşlar, izin kredisi ihtiyacı duyuyorsa çok az faiz öneren bankalardan yararlansın, pişman olmasın. Onlara banka kredisi aldığında kredi sigortası yaptırmasını öneririm. 

Genç bir iş insanı olarak gençlere tavsiyeleriniz var mı?

Gençlere tavsiyem, beğendiği dalda eğitim görmesi. Bir insan en iyi sigortacı ve en iyi muhasebeci olmayabilir. Gençler, başarılı olacağı alanda bir numara olmak ve en iyisini yapmak için çalışsın.

Adres  : Billstedter Hauptstraße 71, 22111 Hamburg

Telefon :040 28282949




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —