MSC Liman Anlaşması Durdurulmalı

Hamburg Limanı'nın %49,9'unun MSC'ye satılması planına karşı geniş çaplı tepkiler büyüyor! Halk, sendikalar ve işçiler bu satışa karşı durarak limanın özelleştirilmesini ve Hamburg’un kontrol kaybını engellemek için harekete geçti

Hamburg 10.07.2024 13:53:00 0
MSC Liman Anlaşması Durdurulmalı

 

Hamburg Limanı'nın %49,9'unun MSC'ye satılması planına karşı geniş çaplı tepkiler büyüyor! Halk, sendikalar ve işçiler bu satışa karşı durarak limanın özelleştirilmesini ve Hamburg’un kontrol kaybını engellemek için harekete geçti.

Bağımsız Hamburg Meclis Üyesi Martin Dolzer, bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak anlaşmanın durdurulması gerektiğini vurguladı. Dolzer, "Futbolda 0:35 kaybeden bir takımın taktiklerini gözden geçirmesi gerekir. Aynı durum, kamuoyunun açıkça karşı çıktığı bir anlaşma için de geçerlidir. Hamburg halkının 35 konuşmacısının tamamı, kamuya açık bir oturumda MSC ile yapılması planlanan anlaşmanın durdurulmasını talep ettiğinde, bu planlar değiştirilmelidir. Bu özellikle, sendikalar, ilgili işçiler ve hatta hükümet partilerinin kendi üyeleri tarafından gelen eleştiriler göz önüne alındığında geçerlidir. Büyük hisselerin satışı Hamburg’a zarar verir," dedi.

Dolzer, liman anlaşmasının kısa vadeli, yalnızca işletme odaklı düşüncelerle yapılmak istendiğini belirtti: "Mülk sahipliği modeline benzer şekilde, MSC ile yapılan bu anlaşma da kısa vadeli kazançlar uğruna gerçekleştiriliyor. Ancak, uzun vadeli perspektifler için bu tür bir yaklaşım felaket olur. Kısa vadede bütçeye biraz para girebilir, ancak uzun vadede hem ekonomik hem de şehir ve toplumun gelişimi açısından büyük kayıplar yaşanır. Kamu hizmetleri ve şehir gelişimi kamu mülkiyetinde kalmalıdır. Özelleştirme ve Hamburg’un mülklerinin satışına hayır diyoruz."

Dolzer ayrıca, halkın ve işçilerin tepkilerine rağmen anlaşmanın sürdürülmesinin toplumsal hayal kırıklığını artıracağını ve bunun da sağcı popülistlerin yükselmesine zemin hazırlayacağını ifade etti. Senatonun, Hamburg Limanı'nın önümüzdeki 10-20 yıl içinde endüstriyel bir limandan, ticaret, kültür ve turizm merkezine dönüşeceği gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini belirtti.

Dolzer, "Diğer limanlarla rekabet yerine işbirliği arayışında olunmalıdır. Şu anda MSC gibi kâr odaklı, şeffaf olmayan iş uygulamaları olan bir şirket, şehir gelişimi, liman arazilerinin kullanımı ve Elbe'nin derinleştirilmesi gibi konularda söz sahibi olursa, yüksek su baskınları ve oksijen yetersizliği gibi olumsuz etkiler kaçınılmaz olacaktır. Özelleştirmeler, kısa vadeli yeni sermaye sağlasa da uzun vadede iş kayıpları, çalışma haklarının azalması ve kamu hizmetleri ile çevre koruma üzerindeki kontrolün kaybına yol açar," dedi.

Hamburg Limanı'nın iyi düşünülmüş bir konseptle çekici ve başarılı bir dönüşüm örneği olabileceğini vurgulayan Dolzer, "MSC anlaşmasının durdurulması ve geniş çaplı bir kamuoyu tartışması gereklidir. Böyle bir liman, artık askeri malzemelerin taşınmadığı bir sivil liman olmalıdır. Bugünün dünyasında, askeri malzemeler yerine çevre teknolojileri, tıbbi cihazlar ve yenilikçi enerji üretimi geliştirilip ticareti yapılmalıdır," diyerek sözlerini tamamladı.

 

www.gazetehamburg.com

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor

Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri

Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi

Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi

Almanya’da Politikacılara Saldırı Çağrısı Yapan Kişi Tutuklandı

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Yükleniyor

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

  • Pazar 11 ° / 5.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.8 ° / 7 ° Güneşli
  • Salı 15 ° / 7.2 ° Güneşli