Tarih: 14.04.2024 20:52

Mehmet Yıldız: "Gelir Dağılımını Yeniden Düzenlersek Yoksulluğu Önleyebiliriz"

Facebook Twitter Linked-in

Paritätische Gesamtverband, Almanya'nın yoksulluk raporunu açıkladı. Rapor, Almanya genelinde %16,8'in yoksulluk sınırında yaşadığını gösteriyor. Hamburg'da bu oran ise %20'ye kadar çıkıyor. Hamburg Eyaleti Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, bu rakamların özellikle zengin bir şehir olan Hamburg için utanç verici olduğunu belirtti.

Yıldız, "Hamburg'un %20'si yoksulluk içinde yaşıyor. Her beş kişiden biri yoksullukla mücadele ediyor. Bu durum Almanya genelinde de yüksek bir seviyede bulunuyor ve eyaletler arasında büyük bölgesel farklar mevcut." dedi. Ayrıca, yoksulların büyük bir kısmının bir işte çalıştığı veya emekli maaşı aldığına dikkat çeken Yıldız, yoksul kesimin beşte birinin çocuk olduğunu belirtti.

Mehmet Yıldız, yoksullukla mücadelede Federal ve Eyalet Hükümetlerinin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, "Zenginlik mevcut ancak yeniden dağıtılması gerekiyor. Hamburg'da 994 milyoner bulunuyor ve bu kişiler toplumsal refaha katkı sağlamalı. Zenginler vergi ödeyerek ve büyük şirketler vergilendirilerek katkıda bulunabilir." şeklinde konuştu.

Ayrıca, göçmenlerin ve mültecilerin artan suç oranları nedeniyle yoksulluğun sorumluları olarak gösterildiğine dikkat çeken Yıldız, bu algının doğru olmadığını belirtti. Yıldız, "İyi bir sosyal sistem, iyi ücretler, iyi emeklilik ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerekiyor. Suç oranları artan yoksulluğun nedeni etnik kökenle ilgili değildir." diyerek neoliberal politikaların artık tıkanmış olduğunu ve toplumun istikrarının yeniden kazanılması için adil bir ekonomi politikasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —