LÖSEV’den farkındalık çağrısı!

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek ve lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına bu yıl 'Maskemi Atarım. Hayalime Koşarım” mesajı ile dikkat çekiyor.

Türkiye 3.11.2021 22:57:46 0
LÖSEV’den farkındalık çağrısı!
Her Şey Bir Çocuğun Hayali ile Başladı; Bundan tam 24 yıl önce tedavi gördüğü hastane odasından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar Şirin Babaları Dr. Üstün EZER'den odalarına bir televizyon istedi. Ancak hastane yönetimi bu isteği geri çevirince Dr. Üstün EZER ve arkadaşları LÖSEV'i kurarak çocukları hayallerine kavuşturdu. 8 Kasım 1998 de kurulan LÖSEV kuruluş gününü 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti. 

Bu yıl da "Maskemi Atarım Hayalime Koşarım” mesajı ile farkındalık yaratmayı hedefleyen LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı hafta boyunca tüm Türkiye'de birbirinden farklı etkinliklerle, çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekmeye devam edecek. Haftanın ve löseminin rengi olan TURUNCU RENGİ ve birçok farklı etkinlik ile tedavisi süren çocuklara umut aşılanırken, lösemiyle mücadelede bireylere ve topluma düşen görevler vurgulanacak. 

Tüm kurum ve kuruluşların, okulların, üniversitelerin destekleri ile hayata geçen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında büyük şehirlerimizde gece aydınlatılan birçok bina, geçit, köprü, gökdelen, anıt, yüzlerce nokta turuncu ışıklandırmalarıyla haftaya destek verecek. Okullarda ders zillerinin LÖSEV Marşı olarak çalacağı haftada LÖSEV tarafından Kasım ayı boyunca farkındalık seminerleri düzenlenecek. 
İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde açılan LSV Dükkân stantlarında anne el emeği ürünlerin satışı ile tedavi gören çocuklara destek sağlanacak.
LÖSEV turuncu maske ile haftaya destek vermeye çağırıyor; Halkın ve kurumların yanı sıra sosyal sorumluluk sahibi birçok markanın mağaza ve vitrin mankenleri ile çalışanlarının hafta boyunca turuncu maske takarak destek vereceğini şimdiden duyurmaya başladı. Üniversitelerde aktif gönüllülerin kurduğu LÖSEV Fayda Kulüpleri, LÖSEV - Milli Eğitim Bakanlığı protokolüyle tüm okullarda yürütülen İnci Projesi kapsamında Kardeş Okullarda öğrenciler birbirinden renkli etkinliklerle lösemili kardeşlerine destek verirken, LÖSEV irtibat bürolarının bulunduğu 9 büyük şehirde büyük kortej ve şenlikler gerçekleştirilecek. Haftanın finalinde ise Tüm Türkiye'ye umut aşılayacak haberler ardı ardına paylaşılıyor olacak.  

LÖSANTE'de Tedavi gören ve iyileşen tam 178 lösemili çocuk MASKE ATIYOR! 
İstanbul, Ankara ve Nevşehir gezilerinde tedavisini tamamlamış çocuklara özel sürpriz eğlenceler ve Maske atma partileri düzenlenecek. İyileşen çocuklar Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'e büyüdüklerinde sağlıklı bir gelecek kurmak için çalışacaklarına söz verecek. 
Destek olmak isteyen herkes LÖSEV'in sosyal medya hesaplarını takibe alarak, #lösemili1çocuğunhayali etiketi ile hafta boyunca paylaşımlar yapabilir, etkinliklere katılarak lösemiye dikkat çekebilir ve bu mücadelede çocukların sesi olabilirler. 
Ayrıntılı bilgi için www.losev.org.tr den 0312 447 06 60 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz.

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Hamburg’da AfD’ye Karşı Net Mesaj: Rot-Yeşil’den Olası Parti Yasağı Adımı

Almanya’da Doktora Gitmek Ücretli mi Oluyor?

Silvester Feuerwerkinde Uyarı: Yeni Yıla Güvenli Girin

Kemal Ceyhan: Adana’da Sanat Zor Ama İmkânsız Değil

Kartal’dan Almanya’ya uzanan örnek dayanışma modeli

Müzisyen Hüner Rojman: “Dokuz Yaşımda Müzikle Tanıştım, Hayatım Müziğin İçinde Geçti”

Hamburg-Rahlstedt’te Kapıda Bıçaklı Saldırı: 68 Yaşındaki Salih Çelik Hayatını Kaybetti

SAĞLIKLI SEÇİMLERLE YILBAŞI SOFRASINDA DENGE MÜMKÜN

2026’da Emeklilikte Yeni Dönem: Maaşlar Artıyor, Yük Büyüyor

Mustafa Akay’dan 2025’e Veda: Yılın Son Konseri Köln’de

Saksonya’da Kayıp Alarmı: Yaklaşık 340 Kişiden Haber Alınamıyor

Bezahlkarte Değişti, Bürokrasi Kaldı: Mülteciler İçin Yeni Kart Yeni Sorunlar Getirdi

Ev İçi ve İlişki Şiddetine Karşı Yeni Adım: Bremen’de İki Yeni Danışma ve Müdahale Merkezi

Hamburg’da Ramazan Avcı Anması: “Irkçılığa Karşı Sessiz Kalmayın”

Hamburg’da Dış Reklamlar Yenileniyor: Daha Yeşil, Daha Sessiz, Daha Kent Dostu Bir Dönem Geliyor

Hamburg Jenfelder Au’da Büyük Final: 44 Şehir Evi Daha Satışa Çıkıyor

Hamburg’da Kanser İlaçları Skandalı: Milyonlarca Euroluk Dolandırıcılık Davası Açılıyor

Hamburg Sokaklarında Acı Tablo: 20’den Fazla Evsiz Hayatını Kaybetti

E-Scooter’lara Sıkı Düzenleme Geliyor: Kurallar Sertleşiyor, Cezalar Artıyor

Bakım Yasası Onaylandı: Klinik Ödemelerinde Uzlaşma Sağlandı

Fenerbahçe Sevdası Hamburg’da Aynı Sofrada

Temel Nal’dan Viktualienmarkt’ta çarpıcı foto-sanat enstalasyonu

Federal Konsey’den Ebeveyn Parası Çağrısı: Elterngeld Artırılsın, Koruyucu Aileler Kapsama Alınsın

Vergi Yasası Tepki Çekti: Federal Hükümet Yükü Yine Eyalet ve Belediyelere Yıktı

Eski Partner Dehşeti: Bıçaklı Saldırıya Uğrayan 40 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti

Hamburg’da Emeklilere Ulaşım Tartışması: 49 Euro “Ucuz” Bulunmadı

Hannover’de Güvenli Yılbaşı İçin “Böller Yasağı” Yeniden Uygulanacak

Yükleniyor

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Hamburg’da AfD’ye Karşı Net Mesaj: Rot-Yeşil’den Olası Parti Yasağı Adımı

Almanya’da Doktora Gitmek Ücretli mi Oluyor?

Silvester Feuerwerkinde Uyarı: Yeni Yıla Güvenli Girin

  • Salı 4.4 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Çarşamba -0.5 ° / -2.8 ° Yoğun kar yağışlı
  • Perşembe 0.4 ° / -9.5 ° Yoğun kar yağışlı