Hamburg 4. Tiyatro Köprüsü Festivalinin dördüncü gününde Kemal Kocatürk, eşi Ayça Kocatürk'ün piyano müziği eşliğinde Nazım Hikmet'in eserlerini yorumladı.
HAMBURG 4. Tiyatro Köprüsü Festivali dördüncü gününde “Unvollkommen” (Kusurlu) ve 'Hürriyet Kavgası” ile iki oyun sahnelendi.
Festivalin yapıldığı Mut Tiyatrosunda ön seansta Metin Mirza'nın yazıp yönettiği, Hicran Demir'in oynadığı “Unvollkommen” (Kusurlu) Almanca olarak gösterildi. Tecavüze uğrayan ve yaşadığı travmayla kendine yabancılaşan bir gazeteci kadının, yaşadığı acının üstesinden gelme mücadelesinin konu edildiği parça, deneysel tiyatro tarzında işlendi.
Nazım Hikmet'in hayatı ve eserleri
Akşam seansında bir süredir yaşam ve sanat hayatını Berlin'de sürdüren, Tiyatro Kumpanyası Berlin'in kurucusu Kemal Kocatürk, yazıp yönettiği “Hürriyet Kavgası” adlı şiirsel oyun gösterildi. Oyunun konusu Nazım Hikmet'in hayatı ve eserleriydi.
Eşi Ayça Kocatürk'ün piyanoda eşlik ettiği oyunda Kemal Kocatürk, etkili performansıyla Hikmet'in, “Memleketimden İnsan Manzaraları”ndan, “Kuvai Milliye”ye, “Taranta Babu'ya Mektuplar”dan, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”ye uzanan geniş bir yelpazede, büyük şairin şiirlerini ve destanlarını yorumladı. Fonda gösterilen şair hayatına ve mücadelesine ilişkin slaytlar ve Ayça Kocatürk çaldığı, duygu yoğunluğunu destekleyen ve artıran piyano müziğiyle izleyiciler bir gösteride, unutulmaz bir şiir, müzik ve tiyatro akşamı yaşadılar.
HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)
Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig
Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor
Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı
Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı
Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı
Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”
Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”
Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor
Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı
Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti