Kasım ayında dünyada en çok altını TCMB satın aldı
Dünya genelinde, geçen Kasım ayında piyasalarda en çok altın satın alan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) oldu.
Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre, Kasım'da 25 ton altın alarak ilk sıraya yükselen TCMB'yi, 19 tonluk alımla Polonya Merkez Bankası ve 12 tonluk alımla da Çin Halk Bankası izledi.
Dünya Altın Konseyi'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Baş Analisti Krishan Gopaul, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve kamuya açık kaynaklar aracılığıyla bildirilen küresel merkez bankası altın rezervlerinin Kasım ayında net 44 ton arttığına dikkat çekti.
Krishan, küresel düzeyde merkez bankası altın taleplerinin ivmesini korurken brüt alımların 60 tonu bulurken, brüt satışların da 15 ton düzeyinde kaldığına dikkat çekti.
TCMB'nin Ekim ayında da 19 ton alım yaparak resmi altın rezervlerini, Hazine ile birlikte 498 tona yükselttiğini vurgulayan Gopaul, TCMB'nin Mart-Mayıs arasındaki yoğun net satışlarının bir sonucu olarak yıllık bazda 44 ton ile net satıcı konumunu koruduğunu da vurguladı.
Polonya Merkez Bankası'nın da son dönemdeki alımlarına devam ederek altın rezervlerine 6 ton daha eklediğinin altını çizen Gopaul, "Altın varlıkları bu yıl 100 tonun üzerinde artarak 340 tona ulaştı. Toplam 3 ton ile Hindistan Merkez Bankası, toplam 2 ton ile Çek Ulusal Bankası, toplam 1 ton ile Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bankası ve toplam 1 ton ile Katar Merkez Bankası'nın Ekim ayındaki diğer önemli alıcılar olduklarını vurguladı ve ekledi:
"Ekim ayında da Ağustos ve Eylül aylarına kıyasla daha yüksek hacimli satışlar gerçekleşti. Bu satışlar, 11 ton ile Özbekistan Merkez Bankası ve 2 ton ile Kazakistan Ulusal Bankası tarafından gerçekleştirildi. Her iki bankanın da sık sık net alım ve satım arasında gidip geldiğini belirtmiştik ki bu, altın satın alan bankalar için alışılmadık bir durum değildir."
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı
Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor
Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
- Perşembe 11.4 ° / 3.6 ° false
- Cuma 12.5 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu





