Hamburg'da Sığınmacılara İş Fırsatı: Yeni Kampanya Başladı

Hamburg’da, sığınmacıların iş gücüne entegrasyonunu desteklemek amacıyla kapsamlı bir kampanya başlatıldı.

Hamburg 23.07.2024 21:32:00 0
Hamburg

Hamburg’da, sığınmacıların iş gücüne entegrasyonunu desteklemek amacıyla kapsamlı bir kampanya başlatıldı. Hamburg Sosyal İdaresi, team.arbeit.hamburg İş Merkezi ve Hamburg İstihdam Ajansı tarafından yürütülen bu kampanya, şehrin önde gelen firmalarının da desteğiyle daha fazla işverenin sığınmacılara fırsat tanımasını amaçlıyor.

Sığınmacıların İş Gücüne Katılımı Artıyor

Hamburg, sığınmacıların iş gücüne entegrasyonunda önemli bir ilerleme kaydetmiş durumda. 2015 yılından bu yana, Hamburg'daki sosyal güvenlik kapsamındaki çalışan sayısı dört katına çıktı. Şu anda, Hamburg’daki 1,073 milyon sosyal güvenlik kapsamındaki çalışandan yaklaşık 29.400’ü en sık sığınma talebinde bulunan ülkelerden geliyor. Ukraynalı sığınmacıların istihdamı ise dört kat artış gösterdi.

İşverenler İçin Çağrı: Şans Verin!

Kampanya, sığınmacıların iş gücüne daha fazla entegre olabilmesi için işverenleri teşvik ediyor. Birçok sığınmacı temel Almanca bilgisine sahip ve iş gücüne katılmak için hazır. İşverenlerin, sığınmacılara şans vermesi ve dil öğreniminde pratik çözümler sunması bekleniyor. Kampanya, iş başında gerekli mesleki yeterliliklerin edinilmesini ve diplomaların iş yerinde tanınmasını teşvik ediyor.

Büyük Firmalar Destekliyor

Kampanyaya destek veren dört büyük Hamburg firması – Hamburg Sparkasse (Haspa), Hamburg Liman ve Lojistik Şirketi (HHLA), Drogerie Zinciri budni ve Otel ve Restoranlar Derneği (DEHOGA Hamburg) – şu mesajı veriyor: “Sığınmacılara bir şans verin! Açık pozisyonlarınızı İşveren Servisi Hamburg’a bildirin!”

Başarı Hikayeleri

Ukraynalı Maryna Aliieva, savaş sonrası Hamburg’da budni mağazasında satış elemanı olarak çalışıyor. Suriye’den 2015’te gelen Majed Al Wawi ise HHLA’da mekatronikçi olarak görev yapıyor. Ukrayna’daki işletme eğitimiyle Haspa’da müşteri danışmanı olan Valeriia Shvetsova, kampanyanın yüzlerinden biri. Bu başarı hikayeleri, sığınmacıların iş gücüne entegrasyonunun ne kadar mümkün ve başarılı olabileceğini gösteriyor.

Ortak Çaba ve Destek

Sosyal Senatör Melanie Schlotzhauer, sığınmacıların iş gücüne daha hızlı entegre olmalarını ve dil öğrenimlerinin iş başında hızlanmasını hedeflediklerini belirtti. İşverenlerin, mükemmel Almanca konuşmasalar bile sığınmacılara şans vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Hamburg İstihdam Ajansı Genel Müdürü Sönke Fock, sığınmacılar ve yerel iş gücü arasında bir köprü kurmanın hem iş gücü açığını kapatabileceğini hem de entegrasyonu hızlandırabileceğini vurguladı.

İşveren Servisi Hamburg'un Destekleri

İşveren Servisi Hamburg, işverenlere kişisel danışmanlık, iş yerinde dil eğitimi ve finansal teşvikler sunuyor. Bu hizmetler tamamen ücretsiz ve sığınmacıların iş gücüne entegrasyonunu desteklemeye yönelik önemli bir kaynak oluşturuyor.

Öneriler ve Destek

IWAN BUDNIKOWSKY Genel Müdürü Christoph Wöhlke, sığınmacıların işe entegrasyonunda elde edilen başarılara dikkat çekerek diğer şirketlere bu fırsatları değerlendirmelerini önerdi. HHLA İnsan Kaynakları Müdürü Torben Seebold ve DEHOGA Hamburg Genel Müdürü Jens Stacklies de, sığınmacıların iş gücüne kazandırılmasının hem ekonomik hem de toplumsal açıdan büyük fayda sağladığını ifade etti.

Hamburg Sparkasse Genel Müdür Yardımcısı Dr. Olaf Oesterhelweg, sığınmacıların şirkette önemli bir yer kazandığını ve diğer işverenlere sığınmacılara fırsat tanımalarını önerdi.

Hamburg’daki bu yeni kampanya, işverenleri sığınmacılara fırsat vermeye ve onların iş gücüne entegrasyonunu hızlandırmaya çağırıyor. Kampanya, sığınmacıların hem profesyonel hem de toplumsal anlamda başarılı bir entegrasyon süreci geçirmelerini sağlamak için güçlü bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

www.gazetehamburg.com

Düsseldorf: Gemeinsamer Schwerpunkteinsatz von Polizei und Zoll führt zu Festnahme und 13 Strafverfahren

Saadet Partisi Hamburg Yeni Hizmet Binasını Açtı: “Yeni Bir Dünya Mümkün” Buluşmasına Yoğun İlgi

Fw: Türk Boksör Mehmet Avcı, Leo’s Fight Night XVIII’de İlk Kez LionsSportPromotion Adına Çıkıyor

Hamburg’da SunExpress Zirvesi: Anadolu’ya Direkt Uçuşlarda Yeni Dönem Başlıyor

Seevetal’de Kanlı Gece: Hamburglu 31 Yaşındaki Genç Bıçaklanarak Hayatını Kaybetti

Bremen Senatosu Karar Verdi: Stadtmusikantenhaus’un İşletmesi Hamburg’dan Leisureworkgroup’a Emanet

Hamburg’da 2026 Ücret Düzenlemesi: Bazı Belediye Ücretlerine Önemli Artışlar Geliyor

Hamburg’da Yılın Sporcuları İçin Oylama Başladı: Sportgala 2026 Heyecanı

Bremen’de InphA 30 Yaşında: İlacın Güvenliğinde 30 Yıllık Kesintisiz Hizmet

Hamburg’da Türk Medyası Buluşması: “Daha Güçlü Bir Toplum İçin Daha Güçlü Bir Medya” Mesajı

Hamburg’da Yüzme Altyapısına Yeni Adım: Rot-Grün Koalisyonu Kullanıcı Beiratını Gündeme Aldı

Commerzbank’a ‘Negatif Faiz’ Uyarısı: OLG Frankfurt’tan Tüketiciyi Koruyan Kritik Karar

Volkspark’ta Nefes Kesen Zafer: HSV Uzatmalarda 2:1 ile Güldü

Münih’te Son Nefes: St. Pauli’den Büyük Savaş Ama Puan Çıkmadı

Hamburg’da 14 Yaşındaki Elanur Kırkgöz : Diyabet Hastası Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor

Hamburg’da 25 Kasım Buluşması: Gazetehamburg Yazarlarından Şiddete Karşı Güçlü Mesaj

Deichmann’a Ayakkabı Kutusu Şoku: Mahkeme Geri Dönüşüm Ücretini Zorunlu Kıldı

Emre Çukur Kritik Maça Çıkıyor

Özdemir: “Suçlulara Kültür İndirimi Yok” – Yeşillerde Net Güvenlik Çıkışı

St. Marien’in Yeni Oyun Alanı Tüm Mahalleye Açıldı

Almanya’da “Şehir Resmi” Tartışması: Gemici’den Siyasete Hicivsel Yanıt

Neugraben’de Yeni Eğitim Kampüsü İçin Richtfest: 27 Milyon Euro’luk Yatırımla Modern Gymnasium Yükseliyor

Kart Hırsızlığı Tuzağı: PIN’ini İzleyen İki Şüpheli Dört Haneli Para Çekti

“Lüks Turizmde Yeni Çağ: Türkiye Avrupa’nın Liderliğine Hazır”

Gießen’de AfD Gençlik Toplantısı Gerginliği: Polis Barışçıl Aktivistlere Sert Müdahale Etti

Dresden’de Çocuklara Yönelik Şüpheli Yaklaşımlar: Polis Robot Resimlerle Faili Arıyor

Zehnjähriger Junge aus Hamburg-Schnelsen vermisst – Polizei fahndet öffentlich

Lübecks Modellprojekt „Fahrschein gegen Führerschein“ endet zum Jahresende

Bremen Anayasayı Koruma Teşkilatı 75 Yaşında: Demokrasi İçin Kritik “Erken Uyarı Sistemi”

Vilsbiburg, Avrupa’nın 300 Adayı Arasından Yeni Avrupa Bauhaus Bölgesel Ödülünü Kazandı

Yükleniyor

Düsseldorf: Gemeinsamer Schwerpunkteinsatz von Polizei und Zoll führt zu Festnahme und 13 Strafverfahren

Saadet Partisi Hamburg Yeni Hizmet Binasını Açtı: “Yeni Bir Dünya Mümkün” Buluşmasına Yoğun İlgi

Fw: Türk Boksör Mehmet Avcı, Leo’s Fight Night XVIII’de İlk Kez LionsSportPromotion Adına Çıkıyor

Hamburg’da SunExpress Zirvesi: Anadolu’ya Direkt Uçuşlarda Yeni Dönem Başlıyor

Seevetal’de Kanlı Gece: Hamburglu 31 Yaşındaki Genç Bıçaklanarak Hayatını Kaybetti

Bremen Senatosu Karar Verdi: Stadtmusikantenhaus’un İşletmesi Hamburg’dan Leisureworkgroup’a Emanet

  • Çarşamba 14.3 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 14.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Cuma 15.3 ° / 8.5 ° false