“Hamburg, hükümetin deprem felaketine yaklaşımını hak etmiyor”

Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız: “Hamburg Hükümeti, genel bir yaklaşım ile deprem felaketine yaklaşıyor oysa Hamburg gibi nüfusunun üçte birinin göçmen kökenli insanlardan oluşan bir kent, bu yaklaşımı hak etmiy

Hamburg 10.03.2023 22:42:00 0
“Hamburg, hükümetin deprem felaketine yaklaşımını hak etmiyor”

Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi sonrası Almanya Sosyal Demokrat Partisi ve Yeşiller Hükümeti’ne kritik sorular soran Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız’a, sorular Almanya Federal Hükümeti’nin planına bağlı kalarak yanıtlandı.

Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız konu ile ilgili açıklama yaparak “Hamburg Hükümeti, genel bir yaklaşım ile deprem felaketine yaklaşıyor oysa Hamburg gibi nüfusunun üçte birinin göçmen kökenli insanlardan oluşan bir kent, bu yaklaşımı hak etmiyor.” dedi. 

Senato’nun depremzedelere yardım etmek için federal hükümet tarafından koordine edilen tedbirler çerçevesinde bir şey yapmaya çalıştığını belirten Yıldız, Hamburg’da bu konuda çalışma yapan ve öneri sunan sivil toplum kuruluşlarının ciddiye alınmadığının altını çizdi.

“Hükümet, siyasi irade göstermek zorundadır” 

Sorumluluğun federal düzeye kaydırılmasında SPD ve Yeşiller Hükümeti’nin bilinçli bir planı olduğuna dikkat çeken Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İlginç olan, Hamburg ekonomik alanda kentlerle ilişkiler kuruyor hatta dönemin sağcı ve insan hak ihlalleri sabıkası olan Kolombiya hükümeti ile görüşme yaparken Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketine yardım sorumluluğunu federal hükümete atıyor. Deprem felaketinin federal bir mesele olarak görülmemesi gerekiyor. Eyalet hükümeti, kendi kentlerindeki göçmen örgütlerle uluslararası ilişkilerde siyasi irade göstermek zorundadır. Bu nedenle hükümeti sunduğumuz önerileri dikkate almaya davet ediyorum. Öncelikle buraya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması bir yardım fonu kurulmalıdır. Depremde zarar gören şehirlerin ihtiyaçları doğrultusunda sağlık, barınma ve altyapı hizmetleri yönünden destek verilmelidir. Hamburg’da faaliyet gösteren Türkiye ve Suriye kökenli sivil toplum kuruluşları ile temasa geçilmeli ve bu konuda neler yapılabileceği konuşulmalıdır. Depremzedeler için geçici vize kriterleri kolaylaştırılmalıdır. Hamburg’da yaşayan çok sayıda Suriye ve Türkiye kökenli aileler, bu depremde yakınlarını kaybetti. Biz de bu felakete Hamburg kenti olarak dayanışma göstermek zorundayız.”

 

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı

Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor

Yükleniyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

  • Çarşamba 5.3 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 7.2 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 4.1 ° / 3.6 ° Şiddetli yağmurlu