Tarih: 23.04.2024 14:34

Hamburg 2023'te Kreuzfahrtta Lider: 1,2 Milyondan Fazla Yolcuyla Rekor Kırdı

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg, kreuzfahrt turizmindeki liderliğini 2023 yılında da sürdürdü. Hansestadt, 1.204.089 yolcuyla geçtiğimiz yıl Almanya'nın en popüler kreuzfahrt limanı oldu. 2022 yılında 785.000 olan yolcu sayısının üzerine çıkarak bu alandaki potansiyelini gösterdi.

Wirtschaft ve Innovation Senatorü Dr. Melanie Leonhard, "Kreuzfahrt gemilerinin Hamburg limanına girişi ve çıkışı her zaman etkileyici bir an. Geçtiğimiz yıl bu deneyimi 1,2 milyondan fazla yolcu yaşadı. Kreuzfahrt endüstrisi, limanımız etrafında önemli bir değer yaratıyor." dedi. Leonhard, 2025'ten itibaren HafenCity'de modern bir kreuzfahrt terminaline sahip olacaklarını belirtti.

Cruise Gate Hamburg GmbH'nin Genel Müdürü Simone Maraschi ise, "Almanya'daki kreuzfahrt başlangıçlarındaki bu rekor, Alman tatilcilerin deniz seyahatlerine olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu güçlenme, kuzey Almanya bölgesine de katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.

2023 yılında, Hamburg Seatrade Cruise Awards'ta "Yılın Destinasyonu" seçilerek, dünya genelinde popüler bir yıl boyu destinasyon olduğunu kanıtladı.

Kreuzfahrt sektörü, Hamburg turizminin yanı sıra Hansestadt'ın ekonomik yapısının da önemli bir parçası. Yıllık 420 milyon Euro brüt katma değer ve 4.490 tam zamanlı iş yaratılarak, Hamburg için ekonomik bir itici güç oluşturuyor.

2024 için de olumlu gelişmeler bekleniyor. 2024 yılında 270 planlanan liman ziyareti ve 60 nehir kreuzfahrt gemisi ziyaretiyle Hamburg, yıl boyunca kreuzfahrt için önemli bir başlangıç noktası olarak kalmaya devam edecek. Özellikle uluslararası turistlerin Hamburg'un Noel pazarlarını sevdiği kış seyahatleri popülerlik kazanıyor. Hamburg'un kreuzfahrt severlere sunduğu yeni rotalar ve deneyimler devam ediyor.

HafenCity'deki kreuzfahrt terminalinin genişletilmesi çalışmaları da hızla ilerliyor. 2025 yılında yeni Cruise Center, turistik bir iç şehir konumunda olacak ve özellikle toplu taşıma ile kolay erişilebilirlik ve yüksek kaliteli ekipmanlarıyla öne çıkacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —