'Hamburg-Nord'da Güvenli Okul Yolları İçin Ortak Adım'

Hamburg-Nord'daki demokratik partilerin ortaklaşa hazırladığı teklif, okul yollarının güvenliğini artırmayı hedefliyor. Çocukların güvenliği için tüm paydaşların katılımı sağlanacak.

Hamburg 12.10.2024 11:53:00 0

 

Hamburg-Nord Bölge Meclisi'ndeki demokratik partilerin grupları, okul yollarının güvenliğini artırmaya yönelik ortak bir öneri üzerinde anlaştı. Sol Parti milletvekili Bjørn Knutzen, "Sol Parti'nin önerisi üzerine, milletvekilleri arasında çapraz bir öneri kararlaştırıldı. Bu, okula giden yolun güvenliği için gerçek bir başarı," dedi.

Yapılan kapsamlı bilgilendirmelere rağmen, birçok okul çocuğu araçla okula götürülüyor ve bu durum, okul kapılarında tehlikeli durumlara yol açıyor. Yeşil ve SPD partileri, bu konuda farklı ama mantıklı öneriler sundu. Sol Parti, bu farklı yaklaşımları bir araya getirmeyi önerdi.

Diğer partilerin de katkılarıyla, tüm paydaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran bir karar alındı. Knutzen, "Hep birlikte çalışarak, tüm tarafların ihtiyaçlarını dikkate alan bir karar aldık. Bizim için önemli olan, toplumsal çıkarlar üzerinde birlikte hareket etmek," şeklinde konuştu. Ortak öneri, riskli okul yollarının kapsamlı bir analizini, yerel aktörlerin – ebeveynlerden komşulara, polise kadar – sürece dahil edilmesini ve okul yolları ile bırakma-alma bölgeleri gibi somut önlemlerin geliştirilmesini içeriyor. Knutzen, "Sadece birlikte, öğrenci, ebeveyn ve komşuluk ihtiyaçlarını çözümlere entegre edebiliriz," vurgusunu yaptı.

Bölge Meclisi, ilgili mercilerden tüm okul yönetimlerini ve etkilenen vatandaşları süreçte zamanında dahil etmelerini talep edecek. Knutzen, "Her okulda mobilite sorunlarını tanımlayıp hedefe yönelik çözümler geliştirmemiz gerekiyor. Okul yolundaki tüm trafik katılımcılarının korunması sağlanmalıdır," diye ekledi.

Knutzen, bu konudaki işbirliğinin Hamburg-Nord'daki diğer tartışmalara da yansımasını umuyor. "Ortak yaklaşımımız, bölgenin diğer Hamburg bölgeleri için bir örnek olmasını sağlayabilir. Bu yasama döneminin başında tüm demokratik partilerin işbirliği, gelecekteki bölgesel görevlerimiz için de örnek teşkil etmelidir," dedi.

 

www.gazetehamburg.com

Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”

Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı

Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı

Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı

Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?

Hamburg’da Kadınlar Günü’nde Anlamlı Adım: Forsmannstraße’ye Kadın Sanatçı İsmi Eklendi

Bremen’de “Ferienkompass”: Tatilde Çocuklara Eğitim ve Eğlence Bir Arada

Bundesrat’tan Sosyal Hizmetlerde Reform Girişimi: Bürokrasi Azaltılacak

Almanya’da BAföG Reformu Çağrısı: Bundesrat Hükümete Çağrı Yaptı

Murat S. Dural’dan Yeni Roman: “Fırtına Çıkmazı” Okurlarla Buluşuyor

Lübeck’te Turuncu Bank: Kadına Yönelik Şiddete Karşı Güçlü Mesaj

Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi

Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor

Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Yükleniyor

loading

Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”

Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı

Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı

Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı

Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?

Hamburg’da Kadınlar Günü’nde Anlamlı Adım: Forsmannstraße’ye Kadın Sanatçı İsmi Eklendi