Halis Başbuğ’dan A’dan Z’ye finans önerileri: “Vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluruz”

Fıve Broker Sahibi Halis Başbuğ: “Bugün Almanya’nın en iyi finans danışmanlığı firmalarından birisiyiz. Vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluruz.”

Röportaj 19.12.2022 20:27:17 0
Halis Başbuğ’dan A’dan Z’ye finans önerileri: “Vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluruz”


Röprtaj: Zafer ÖZPOLAT


Hamburg’da finans sektöründe danışmanlık yapan Five Broker Sahibi Halis Başbuğ, gazetehamburg’a konuşarak finans konusunda önemli mesajlar verdi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Almanya doğumluyum. 22 yıldır finans sektörünün içindeyim. Madenci bir ailenin çocuğuyum, babam madenciydi.

Finans firmasının sahibisiniz. Müşterilerinize yönelik ne gibi hizmetler veriyorsunuz?


Almanya’da birçok banka var. Bu bankaların sunduğu cazip teklifleri araştırıyoruz. Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya çalışıyoruz. Onlara uygun kredi verebilecek bankaları buluyoruz. Bizimle çalışan vatandaşlarımız, ev almak veya başka bir ihtiyacını karşılamak için kredi alırken banka banka gezmek zorunda kalmıyor.

Vatandaşlarımız kredi alırken ne tür zorluklar yaşıyor?

Vatandaşlarımız, kredi almak için faizi düşük, daha cazip kredi imkânları sağlayan bankalar yerine kendine yakın olan bankayı ya da oradan buradan duyduğuyla hareket ederek belirlediği bankayı tercih ediyor. Vatandaşlarımız, bu konuda hazırlıksız olmaktan kaynaklanan sorunlar yaşıyor, konseptsiz kredi almaya kalkıyor. Başarılı iş adamlarımız bile ya kredi alırken zorlanıyor ya da yüklü faiz ödemek durumunda kalıyor.

Vatandaşlarımız kredi alırken nelere dikkat etmeli?

Vatandaşlarımız zor şartlarda çalışarak para kazanıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın gelirini ve giderini iyi ayarlaması, kredi almadan önce bankaları ve kredileri iyi araştırması gerekiyor.  “Nerede tasarruf ederim?” sorusunun yanıtının yanı sıra, kalite de çok önemlidir. Almanya’da ev almak çok kolay ancak ödemesi zor olabilir. Ana faiz çok önemlidir. Müşterimiz eğer çok faiz öderse bu faizden ömür billah kendini kurtaramaz.

Vatandaşlarımıza ne tavsiye ediyorsunuz? 

Vatandaşlarımıza, tasarruf edeceğim diye kalitesiz bir bankadan kredi çekmenin zorluğunu hissetmeden iyi bir finans danışmanına gitmesini tavsiye ederim. En kısa zamanda ev borcunu bitirmek için neler yapması gerektiğini kendilerine anlatıyoruz. Sadece ev kredisi değil, iş verenlere iş yeri büyütme ya da devlet teşviklerinde yardımcı oluyoruz. İş verenler bazen bu teşvikleri bilmeyebiliyor. Bize gelsinler, kendileriyle aynı dili konuşuyoruz. Bugün Almanya’nın en iyi finans danışmanlığı firmalarından birisiyiz. Vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluruz.

Son günlerde sosyal medyada “Schufa’ya borcundan dolayı girmiş insanlara kredi veriliyor.” diye ilanlar var. Gerçekten Schufa’ya düşmüş kişilere kredi veriliyor mu?

Almanya’da ekonomik karneleri belirten Schufa’da kaydı tutulan kişilerin kredi alabilmesi çok zordur. Yine de onlara kredi verilmiyor dersem yalan söylemiş olurum. Bu kişilere karşı ağır şart koşan bankalar var. Bu bankalar, müşteriye güveni esas alıyor, örneğin farkında olmadan cep telefonu borcu ya da cüzi miktardaki banka borcundan dolayı schufaya düşmüş kişileri yeniden hayata kazandırmak için onlara bir şans veriyor. Bununla birlikte büyük paralar batırmış bir kişi kredi alamaz.

İş dünyasındaki girişimci gençlerimize ne tavsiye edersiniz?  

Genç jenerasyona baktığımızda çok gurur verici işlere imza attığını görüyoruz. Son zamanlarda işveren konumunda emin adımlarla ilerleyen gençlerimiz var, Alman ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunuyor. Gençlerimize, şimdiki hâllerinden daha iyi olmasını, sevdiği bir dalı seçerek o dalda bir numara olmayı hedeflemesini tavsiye ederim. Bakın, Almanya’da dönerciler kapansa Alman ekonomisi çöker, inanın buna.


 

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş

Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil

Tanker Hendeğe Devrildi: L123 Saatlerce Trafiğe Kapatıldı

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Yükleniyor

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş

Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil

Tanker Hendeğe Devrildi: L123 Saatlerce Trafiğe Kapatıldı

  • Cuma 9.4 ° / 8.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 11 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.8 ° / 5.1 ° Güneşli