Tarih: 26.04.2024 10:07

Getir ve Gorillas Almanya'dan Çekiliyor: Depolar Kapatılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Getir ve Gorillas, Almanya pazarından çekiliyor. "Wirtschaftswoche" gazetesine göre, Mayıs ayı ortasında bu iki popüler teslimat hizmeti Almanya'daki faaliyetlerini sonlandıracak. Depoların kademeli olarak kapatılmasıyla birlikte, Almanya'da bu hizmetleri kullanmak isteyenler için seçenekler azalacak.

Getir'in Almanya'daki 1.800 çalışanı bu hafta başında işten çıkarma bildirimleri aldı. Türk kökenli şirket, Berlin merkezli rakibi Gorillas'ı 2022 yılında satın almıştı. Ancak, Gazetenin elde ettiği bilgilere göre, Flink adlı başka bir rakibi satın alma planı şu an için masadan kalkmış durumda.

Getir, 2015 yılında kuruldu ve 2021'de yurtdışına açıldı. Ancak hızlı bir genişleme stratejisi kâr getirmedi. Şirket, geçtiğimiz yaz işgücünün onda birinden fazlasını işten çıkardı. Fransa'dan çekilmenin ardından İtalya, İspanya ve Portekiz'deki operasyonlarını da sonlandırdı.

Öte yandan, market teslimat hizmetleri koronavirüs pandemisi sırasında büyük bir talep görmüştü. Getir, ultra hızlı teslimat alanında öncü olmasına rağmen, yurtdışı genişlemesi kârlılığı artırmada başarılı olamadı. Şirketin ana pazarı olan Türkiye'deki faaliyetlerini ise genişletmeye devam edeceği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —