Tarih: 20.03.2024 13:11

Fotoğraf Sanatçısı İlker Uzunalan: "Her Ayrıntıyı Fotoğraf Makinesi İle Görmeye Başlıyorum

Facebook Twitter Linked-in

Profesyonel sahne fotoğrafçısı İlker Uzunalan, moda fotoğrafçılığı alanında gösterdiği başarılarla öne çıkıyor. Haldun Dormen'den Coşkun Sabah'a, Müjdat Gezen'den Elçin Sangu'ya kadar birçok ünlü isimle çalışan Uzunalan, aynı zamanda birçok sanatçının klip çalışmalarına yönetmen olarak imza atıyor.

Uzunalan, fotoğraf makinesini bir gözlük gibi kullanarak, çevresindeki detayları fark etme yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor. "Normal hayatta detaylara pek önem vermem ama fotoğraf makinesi elimdeyken farklı bir gözle bakıyorum. Çekim yapılacak ortamı, modelin tarzına uygun pozları ve ışık kullanımını düşünüyorum" diyen Uzunalan, fotoğraf sanatının kendisi için önemini vurguluyor.

Fotoğraf sanatçısı olmanın önemine değinen Uzunalan, "Her şeyin bir gün fotoğraflarda kalacağını düşünerek çalışıyorum. Ancak gerçek mutluluğun fotoğrafları gözlerimizde ve zihnimizde canlanan anlardır" şeklinde konuşuyor. Uzunalan, hayatın akışında gözlerin açık olmasının gerekmediğini, istenildiğinde kapalıyken de görülebileceğini belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —