Tarih: 13.04.2024 16:26

Ceza İnfaz Kurumlarında Sağlık Hizmetleri İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Hükümet ortakları, ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler için sağlık hizmetlerini ve madde bağımlılığıyla mücadele önlemlerini güçlendirmeyi amaçlayan bir önergeyi parlamentoya sundu. Yeni önerge, madde bağımlı hükümlülerin tedavisini merkezileştirerek, mevcut yardım ve enfeksiyon taraması gibi önlemleri tek bir konsept altında toplamayı hedefliyor.

Bu kapsamda, hükümlülere sunulan sağlık hizmetlerinin dışarıda kalan vatandaşların imkanlarıyla eşitlenmesi planlanıyor. Böylece, ceza infaz kurumlarında kalan hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişiminde adaletin sağlanması amaçlanıyor.

Önerge, sadece tedaviye odaklanmakla kalmayıp, tüm ilgili aktörleri (hemşireler, doktorlar, psikologlar vb.) bu konuda bilgilendirme ve eğitme yükümlülüğü de getiriyor. Danışma, tedavi ve önlem konularında daha geniş ve etkin bir bilgilendirme süreciyle, hem hükümlülerin hem de görevlilerin bu alandaki farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Bu girişimle, ceza infaz kurumlarında yaşayan bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve topluma daha sağlıklı bireyler olarak dönüşlerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —