Tarih: 25.03.2024 16:00

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve müzik öğretmeni olan Canan Çal, müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren bir isim haline geldi. Ünlü sanatçı, İbrahim Tatlıses'in efsanevi eseri "Ayağında Kundura"yı modern soundlarla yeniden yorumlayarak dinleyicileri büyüledi.

Canan Çal'ın seslendirdiği ve usta müzik adamı Tarık İster'in modern düzenlemeleriyle hazırlanan "Ayağında Kundura", AGY Production logosuyla müzikseverlerle buluştu. Klip çekimlerinde başarılı yönetmen Alişan Günay Yıldırım'ın koltuğunda oturduğu çalışma, İstanbul'un eşsiz boğaz manzarası eşliğinde Ortaköy'de gerçekleştirildi ve abartısız, soft görüntülerle süslendi.



Canan Çal, yaptığı açıklamada, "Ayağında Kundura İbrahim Tatlıses'in efsane yorumuyla kulaklarımıza kazındı evet, bu anlamda bir risk tekrar yorumlamak ama risk almayı seviyorum, istedim ki yeni jenerasyon da Canan Çal’ın sesinden dinlesin bu türküyü" dedi. Müzikte kalıplaşmış yargıların dışına çıkmayı seven sanatçı, farklı tarzlar denemeyi ve farklı soundları keşfetmeyi sevdiğini belirtti. "Ayağında Kundura'yı bu soundla yorumlarken çok keyif aldım ve sesime çok yakıştırdım. Gerisi dinleyicilerin takdiri" diyen Çal, eserin hissine inanmanın ve doğru yorumunun önemine vurgu yaptı.

Canan Çal'ın "2024 Model Ayağında Kundura" yorumu, geleneksel bir eseri modern ve taze bir perspektifle sunarak müzik dünyasına yeni bir soluk getiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —