Tarih: 22.04.2024 13:34

Bezirksamt Wandsbek'te Engelsiz Erişim İçin Yeni Adım

Facebook Twitter Linked-in

Bezirksamt Wandsbek'in Schloßstraße 60 adresindeki ana binanın girişine, zeminde hem görsel hem de dokunsal yönlendirme elemanları entegre edilen bir temizlik alanı oluşturuldu. Bu alan sayesinde, ilçe sakinleri ve özellikle görme engelli bireyler, belediyenin hizmetlerine daha kolay ve engelsiz bir şekilde ulaşabilecekler. Bu engelsiz erişim çözümü için önceden kapsamlı bir zemin iyileştirme çalışması yapıldı. Yenilenen zemin, yeni fayanslarla kaplandı. Bu projenin maliyeti için Quartiersfonds'tan yaklaşık 20.000 Euro ve Inklusionsfonds'tan 10.600 Euro fon ayrıldı.

Yetkililerden Açıklamalar

Bezirkssenatorin Katharina Fegebank, "Tüm vatandaşların kendi başlarına belediye işlemlerini yapabilmeleri için doğru şartları oluşturmalıyız. Yeni engelsiz erişim sistemiyle Bezirksamt Wandsbek, hizmetini tüm Hamburglular için açık ve kapsayıcı bir şekilde sunuyor. Bu adım, görme engelli bireylerin de tüm belediye hizmetlerinden faydalanabilmesi için önemli bir ilerlemedir." dedi.

Finanzsenator Dr. Andreas Dressel ise, "Hamburg'da amacımız, yönetim birimlerini tüm vatandaşlar için erişilebilir kılmaktır. Bu tür yönlendirme elemanlarıyla belediyenin engelsiz hale getirilmesine katkıda bulunabilmekten memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Thomas Ritzenhoff, "Engelsiz erişim için hedefimiz, engelli bireylerin toplumda ve hayatta kendi başlarına hareket edebilmeleridir. Yeni taktil yönlendirme sistemiyle bu hedefe bir adım daha yaklaştık." ifadelerini kullandı.

Senatskoordinatorin Ulrike Kloiber ise, "Kamu binalarının engelsiz erişimi, engelli bireylerin kendi işlerini bağımsız ve özgürce yapabilmeleri için temel bir şarttır. İki duyu ilkesine dayalı yönlendirme seçenekleri, engelsiz iletişim gibi faktörler bu süreçte çok önemlidir. Bu nedenle, engelsiz erişim bilincinin belediyelerde de artması sevindiricidir." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —