Altona'da Yeşil Alanlarının Korunması ve Genişletilmesi İçin SPD Harekete Geçti

SPD’nin girişimiyle SPD Fraksiyonu, bugün Altona İlçe Meclisi'nin Yeşil Alanlar, Doğa Koruma ve Spor Komitesi'ne Altona'daki yeşil alanların korunması ve genişletilmesi için bir öneri sunacak.

Hamburg 4.06.2024 21:45:00 0
Altona

SPD’nin girişimiyle SPD Fraksiyonu, bugün Altona İlçe Meclisi'nin Yeşil Alanlar, Doğa Koruma ve Spor Komitesi'ne Altona'daki yeşil alanların korunması ve genişletilmesi için bir öneri sunacak. Altona’nın mahallelerindeki onlarca yıllık ağaçların dramatik kaybı ve artan alan örtme faaliyetleri karşısında, SPD, bu kıyımı durdurmak ve ağaç varlığını yeniden inşa etmek için hedeflenen önlemler almak istiyor.

Yaşanabilir Şehirler İçin Ağaçların Önemi

SPD, özellikle yerleşim bölgelerinde, güzel ve çoğunlukla onlarca yıllık ağaçların kaybını durdurmak ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarını başlatmak için kararlı adımlar atmayı planlıyor. Altona’nın sakinleriyle yakın işbirliği içinde çalışarak, yerleşim bölgelerindeki ağaç sayısını artırmayı ve mahallelerin yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor.

Binaların çevresindeki ve yol kenarındaki ağaçlar, yaşam kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir: Şehir manzarasını güzelleştirir, yazın gölge sağlar, sıcaklığı düzenler, yerel iklimi iyileştirir ve hava kalitesini artırır. Ne yazık ki, yeşil-siyah yönetimindeki Altona İlçe Belediyesi, kamu ağaç varlığı konusunda son yıllarda kötü bir performans sergilemiştir. 2023 yılı ağaç kesim listelerinin analizi, alarm verici bir durumu ortaya koyuyor: Yeşil alanlarda, oyun alanlarında ve mezarlıklarda 648 ağaç, trafik alanlarında ise 142 ağaç kesildi. Toplamda 790 ağaç kesilirken, sadece 369'u yeşil alanlara ve 59'u yollara yeniden dikildi. Bu rakamlar, Altona İlçe Belediyesi'nin daha fazla ağaç kestiğini ve daha az ağaç diktiğini, dolayısıyla yaşam kalitesini düşürdüğünü gösteriyor.

SPD'den Yeşil Alanlar İçin Somut Adımlar

SPD, bu durumu ele alarak, ağaç varlığını korumak ve önemli ölçüde artırmak için somut önlemler almayı planlıyor. SPD, kesilen her ağaç için 200 metre yarıçap içinde en az iki yeni ağaç dikilmesini sağlamayı hedefliyor. Kamu alanlarındaki inşaat projelerinde ağaçların sökülüp başka bir yere dikilip dikilemeyeceği konusunda daha fazla inceleme yapılmasını istiyor. Özellikle Deutsche Bahn gibi inşaat şirketleri bu konuda sorumluluk almalı. Ayrıca, Altona halkına kendi mahallelerinde ağaç dikme imkanı sunmak istiyor. Bir dijital şehir haritası projesi ile vatandaşların ağaç dikebileceği yerler işaretlenecek. Uygun ağaç ve bitki türlerinin bir listesi ilgili yetkililerle işbirliği içinde geliştirilecek. SPD, Altona'daki ağaç varlığını artırmak için gerekli finansal kaynakları sağlamak amacıyla kapsamlı bir inceleme yapmayı ve bu amaçla federal, eyalet ve ilçe fonlarından hangi kaynakların kullanılabileceğini araştırmayı planlıyor.

SPD Altona Başkanı ve yaklaşan ilçe meclisi seçimlerinin birinci sıra adayı Sören Platten, “Yeşil alanlarımızı korumak ve ağaç varlığımızı yeniden inşa etmek sadece siyasi bir sorumluluk değil, aynı zamanda ahlaki bir zorunluluktur,” diyor. “Ağaç kıyımını durduracak ve Altona halkıyla birlikte ağaç varlığımızı yeniden inşa edeceğiz. Vizyonumuz, her ağacın değerli olduğu ve doğanın korunduğu canlı, yeşil bir şehir. Bu, Altona’daki herkesin yaşam kalitesini artıracak ve çevre korumasına da katkı sağlayacaktır.”

 

                                                                                                                           www.gazetehamburg.com

Temel Nal’dan Viktualienmarkt’ta çarpıcı foto-sanat enstalasyonu

Federal Konsey’den Ebeveyn Parası Çağrısı: Elterngeld Artırılsın, Koruyucu Aileler Kapsama Alınsın

Vergi Yasası Tepki Çekti: Federal Hükümet Yükü Yine Eyalet ve Belediyelere Yıktı

Eski Partner Dehşeti: Bıçaklı Saldırıya Uğrayan 40 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti

Hamburg’da Emeklilere Ulaşım Tartışması: 49 Euro “Ucuz” Bulunmadı

Hannover’de Güvenli Yılbaşı İçin “Böller Yasağı” Yeniden Uygulanacak

Bremen’de Irkçılığa Karşı Güçlü Mesaj: “Çeşitliliğe Yer Var” Bankları Yerleştirildi

Okullarda Dijitalleşmede Yeni Dönem: Digitalpakt 2.0 İçin Bund ve Eyaletler Uzlaştı

Hamburg’da Irkçı Cinayetin Simgesi Ramazan Avcı, Katledilişinin 40. Yılında Anılıyor

St. Pauli’de Hountondji Müjdesi: Blessin Son Haftaya Tam Kadro Girdi

Berlin, EXPO 2035 İçin Güçlü Sinyal Verdi

Amatör Futbolda Güvenli Maçlar İçin “Doppelpass”

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyondan Üniversite Girişimleri İçin Standart Sözleşme Hamlesi

Hamburg Rahlstedt Kitaplığı 100 Yaşında: Yenilenen Yüzüyle Yeniden Açıldı

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Yükleniyor

Temel Nal’dan Viktualienmarkt’ta çarpıcı foto-sanat enstalasyonu

Federal Konsey’den Ebeveyn Parası Çağrısı: Elterngeld Artırılsın, Koruyucu Aileler Kapsama Alınsın

Vergi Yasası Tepki Çekti: Federal Hükümet Yükü Yine Eyalet ve Belediyelere Yıktı

Eski Partner Dehşeti: Bıçaklı Saldırıya Uğrayan 40 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti

Hamburg’da Emeklilere Ulaşım Tartışması: 49 Euro “Ucuz” Bulunmadı

Hannover’de Güvenli Yılbaşı İçin “Böller Yasağı” Yeniden Uygulanacak

  • Cuma 12.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.6 ° / 5.3 ° false
  • Pazar 10.8 ° / 5.4 ° false