Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: 'Müslüman düşmanı tutumlar toplumsal barış için tehdittir'

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Müslüman düşmanı tutumların ülkede hem Müslümanlar hem de toplumsal barış için tehdit oluşturduğunu söyledi.
Almanya 10.11.2020 22:20:26 0

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Müslüman düşmanı tutumların ülkede hem Müslümanlar hem de toplumsal barış için tehdit oluşturduğunu söyledi.
Seehofer, Almanya İslam Konferansında (DIK) yaptığı konuşmada, Dresden, Nice, Paris ve Viyana'daki terör saldırılarının kendisini derinden sarstığını belirtti.

Teröristlere ve aşırılara karşı mücadele ettiklerini aktaran Seehofer, Almanya'daki Müslüman dernek temsilcilerine bu saldırıları kınamalarından dolayı teşekkür etti.

Seehofer, terör saldırılarının, birlikte yaşamanın temellerini, ülkedeki yaşam tarzını ve dinlerin birlikte barış içinde yaşamasını tehdit etiğini belirtti.

Saldırıların Almanya'da devletin Müslüman derneklerle iş birliği yapmaya engel olmadığını ifade eden Seehofer, Müslüman derneklerle başlatılan projelerin devam edeceğini kaydetti.

Aşırılığa karşı tüm cephelerde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Seehofer, "Almanya'daki Müslümanların imamlarına ve otoritelere sesleniyorum, lütfen bizimle birlikte ve elinizde olan tüm imkanlarla bu fanatiklere karşı mücadele edin. Aşırılara karşı mücadele tüm cephelerde yapılması lazım. Bu, Almanya'da mevcut durumda en büyük tehdidi oluşturan aşırı sağcı ve ırkçılar için de geçerlidir. Bunlar toplumuzu bölmeyi istiyorlar ve

şiddet ve nefret tohumları ekiyorlar." ifadesini kullandı.

Seehofer, Alman hükümetinin kararlı bir şekilde her türlü aşırılığa ve şiddete karşı çıktığını ve bir süre önce ülkede "Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonunu" kurulduğuna işaret ederek, "Açıkça nefret ve şiddet ile de kendini gösteren Müslüman düşmanı tutumlar, ülkemizde hem Müslümanlar hem de toplumsal barış için tehdit oluşturmaktadır." dedi.

Almanya'da imam eğitimi

Temel arzunun Almanya'da ve Almanca dilinde imamların eğitilip yetiriştirilmesi olduğunu belirten Seehofer, imam eğitimi konusunda Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) ve Osnabrück şehrinde ayrı bir model proje olarak başlatılan girişimleri memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Seehofer, Osnabürck'deki projenin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini anımsattı.

Almanya'da eğitilen imamların diplomalarının tanınması gerektiğini de belirten Seehofer, "Eğer imamların Almanya'da eğitilmesi isteniyorsa, o zaman devlet de bu meslek eğitiminin tanınması için gerekli şartları yerine getirmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Seehofer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının başında virüs ile mücadelede zor dönemde "güvenilir ortak" olmalarından dolayı Müslüman çatı örg


ALİ BABACAN: “ERDOĞAN VE İRİLİ UFAKLI ORTAKLARI BU ÜLKEYİ MAALESEF YÖNETEMEYECEK. ÇÜNKÜ İŞ BİLEN, ÇALIŞKAN VE DÜRÜST KADROLARI KALMADI"

YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ İBRAHİM AKIN: “BİZLER BURADAYIZ. HEM MECLİS’TE HEM DE HAYATIN BÜTÜN ALANLARINDA DEĞİŞİM İÇİN DEMOKRATİK MÜCADELENİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ SÜRDÜRECEĞİZ”

SEYİT TORUN: “ORDU GÜLYALI’DA SÖZDE KUTLAMA YAPANLAR, GENÇ KARDEŞİMİZ ERHAN KURT’U BIÇAKLAYARAK KATLETTİ SORUMLULAR CEZASINI BULANA KADAR BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

TUNÇ SOYER: “DAHA ADİL VE ÖZGÜR BİR MEMLEKET KURMAK İÇİN SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ YOLCULUĞA DEVAM EDECEĞİZ”

KILIÇDAROĞLU: “BANA OY VEREN 25 MİLYONU AŞAN VATANDAŞIMIZI MORALLİ BİR ŞEKİLDE DİMDİK AYAKTA GÖRMEK İSTİYORUM. YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR VE BURADAYIZ”

ARTVİN'DE SEÇİM SONUCU GERGİNLİĞİ

CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU: "KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN OYLARI BİR MİKTAR DAHA ARTACAKTIR. KAFA KAFAYA BİR YARIŞ GİDİYOR"

YSK BAŞKANI AHMET YENER: “YÜKSEK SEÇİM KURULU’NUN GEÇİCİ SONUÇLARI AÇIKLANANA KADAR KAMUOYUNUN VE VATANDAŞLARIMIZIN SONUÇLARI BEKLEMESİNİ RİCA EDERİZ”

AKŞENER: "MİLLET İTTİFAKI’NIN MENSUBU OLAN BÜTÜN SANDIK MÜŞAHİTLERİ, SANDIK BAŞKANLARI, SON ANA KADAR SANDIKLARIN BAŞINDA KALMALIDIRLAR"

FAİK ÖZTRAK: “SONUÇLAR KESİNLEŞİNCEYE KADAR KİMSE BİR OLDUBİTTİ YARATMASIN, BALKON KONUŞMALARIYLA SUYU BULANDIRMAYA KALKIŞMASIN”

CHP ÇANKAYA İLÇE BAŞKANLIĞI: “AKP'LİLER MİLLETVEKİLLERİ İLE BİRLİKTE 30'AR 40'AR KİŞİLİK GRUPLARLA OKULLARA BASKIN YAPIYOR. TÜM PARTİLİLERİMİZİ OY KULLANDIKLARI SANDIKLARINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”

AKP, ATATÜRK VE TÜRK BAYRAKLI ROZETLERE "BELİRLEYİCİ İŞARET" DİYE İTİRAZ ETTİ, MUDANYA SEÇİM KURULU KABUL ETTİ

BAŞKAN SOYER’DEN SANDIK ÇAĞRISI: “GELECEĞİMİZİ ESİR ALMASIN… ÇARE SANDIKTA…! HALA 1 SAAT VAR… Bİ GAYRET…”

PERVİN BULDAN, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI: “BİR OY ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRİR, BİR OY TOPLUMUN KADERİNİ DEĞİŞTİRİR. HERKES OYUNU KULLANSIN LÜTFEN”

MİTHAT SANCAR: “OY KULLANMAK HEM YURTTAŞLIK GÖREVİ HEM DEMOKRATİK BİR SORUMLULUKTUR AMA OYUNU KORUMAK DA EN AZ BUNUN KADAR ÖNEMLİDİR”

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI: SEÇMEN LİSTELERİNİN ELLE DOKUNULARAK SİLİNMESİ ÜZERİNE TÜM SANDIKLARDA KONTROL YAPILARAK, ŞİKÂYETTE BULUNULDU

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI GÜNEL, CUMHURBAŞKANLIĞI 2. TUR SEÇİMLERİ İÇİN OYUNU KULLANDI

ÜMİT ÖZDAĞ ANKARA’DA OYUNU KULLANDI: “DİLERİZ 21 YILLIK YORGUN BİR YÖNETİMDEN SONRA TÜRKİYE YENİ BİR YÖNETİMLE YOLA DEVAM ETME ŞANSI BULUR”

ERDOĞAN, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI: “KATILIMIN SON ANA KADAR, REHAVETE ULAŞMADAN, VARMADAN GERÇEKLEŞMESİNİ DE ÖZELLİKLE VATANDAŞLARIMDAN RİCA EDİYORUM”

ALİ ŞEKER: "KORKMUYORUZ, YILMIYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ. SON SAATLER; OY KULLANIN. SANDIK GÖREVLİLERİMİZ VE MÜŞAHİTLERİMİZ, SON OY KULLANILANA VE TUTANAKLAR İMZALANANA KADAR SANDIKLARI TERK ETMEYİN"

BAŞKAN ENGİN OYUNU KULLANDI, HERKESİ SANDIĞA DAVET ETTİ

METEOROLOJİDEN İÇ EGE VE BATI AKDENİZ’İN İÇ KESİMLERİ İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

KAFTANCIOĞLU, OYUNU KULLANDI: “İSTANBUL’DA BİR OKULDA SINIF UYGUN OLMADIĞI İÇİN MÜŞAHİTLERİN SOKULMAK İSTENMEMESİ ÜZERİNE İTİRAZLA ORTADAN KALDIRILMIŞ”

ŞANLIURFA EYYÜBİYE’DE SANDIKLARIN TAZİYE EVİNE KONULARAK TOPLU OY KULLANILDIĞINI TESPİT EDEN CHP'LİLER SALDIRIYA UĞRADI. DARP EDİLEN ALİ ŞEKER: "30 KİŞİLİK GRUP LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNDU. 1 OY BİZE 366 OY ERDOĞAN'A OLARAK KULLANILIYOR"

AKŞENER, OYUNU İSTANBUL'DA KULLANDI: "GENÇLERİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİMİN SAFHASINDA OYUMUZU KULLANDIK"

İZMİR’DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN İKİNCİ TURU İÇİN OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI... İZMİR'DE 3 MİLYON 444 BİN 651 SEÇMEN OY KULLANACAK

Bayern Münih Son Dakika Golüyle Almanya Bundesliga Şampiyonu

Hamburg’da yeni konutlar

Hande Aras’tan başarılı DJ’lik performansı

İMAMOĞLU, 101'İNCİ HALK BULUŞMASINI ÜSKÜDAR'DA YAPTI: "BENİM, KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN VE DİĞER LİDERLERİN TERÖRİST OLDUĞUNA, VATAN HAİNİ OLDUĞUNA KİM GERÇEKTEN İNANIYORSA GİTSİN ERDOĞAN'A OY VERSİN"

Yükleniyor

ALİ BABACAN: “ERDOĞAN VE İRİLİ UFAKLI ORTAKLARI BU ÜLKEYİ MAALESEF YÖNETEMEYECEK. ÇÜNKÜ İŞ BİLEN, ÇALIŞKAN VE DÜRÜST KADROLARI KALMADI"

YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ İBRAHİM AKIN: “BİZLER BURADAYIZ. HEM MECLİS’TE HEM DE HAYATIN BÜTÜN ALANLARINDA DEĞİŞİM İÇİN DEMOKRATİK MÜCADELENİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ SÜRDÜRECEĞİZ”

SEYİT TORUN: “ORDU GÜLYALI’DA SÖZDE KUTLAMA YAPANLAR, GENÇ KARDEŞİMİZ ERHAN KURT’U BIÇAKLAYARAK KATLETTİ SORUMLULAR CEZASINI BULANA KADAR BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

TUNÇ SOYER: “DAHA ADİL VE ÖZGÜR BİR MEMLEKET KURMAK İÇİN SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ YOLCULUĞA DEVAM EDECEĞİZ”

KILIÇDAROĞLU: “BANA OY VEREN 25 MİLYONU AŞAN VATANDAŞIMIZI MORALLİ BİR ŞEKİLDE DİMDİK AYAKTA GÖRMEK İSTİYORUM. YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR VE BURADAYIZ”

ARTVİN'DE SEÇİM SONUCU GERGİNLİĞİ

  • Pazartesi 26.1 ° / 16.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 28.3 ° / 15.4 ° Düzensiz Yağmur Mümkün
  • Çarşamba 29.5 ° / 16.7 ° Güneşli