Tarih: 26.10.2021 21:25

ALİ KAYA USTANIN ELİNDEN ÇIKAN LAHMACUNLAR Buram buram memleket kokuyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da 21 yılı geride bırakan lahmacun ustası Ali Kaya’nın hamur işlerinde fark
yaratan lezzetlerine Türkiye’den gelenler kadar Alman toplumu da büyük ilgi gösteriyor.

Ustalıkta altın dönemini yaşayan Hamburg'da lahmacun denilince akla gelen ilk isim usta şef Ali Kaya, 21 yıldır kentte yaşayanlara hasret kaldıkları memleket tadını sunuyor.

Almanlara "Türkische Pizza"yı sevdirdi

"Benim ürünlerim buram buram Anadolu" kokuyor diyerek memleket özlemi çekenlerin de Gundermannstr. 8'de yer alan fırınlarına geldiğini söyleyen dükkan sahibi şef Ali Kaya, "Uzun yollar süren bir iş yaşantısına sahibiz. Ustalıkta altın çağımızı Hamburg'da yaşıyoruz. Bunu ürünlerimize yansıttığımız için burada yaşayan Türkiye asıllı hemşehrilerimiz kadar Alman misafirlerimizin de ilgisini görüyoruz. Özellikle lahmacun, gözleme çeşitleri Alman misafirlerimizi büyülüyor. Türkische Pizza dedikleri lahmacunumuz kapışılıyor. Hausspezialität dediğimiz peynirden oluşan bizim üretimimiz lahmacun ve Teigtaschen mit Spinat oder Käse diye isimlendirdiğimiz gözleme çeşitlerimiz ile hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Almanya'da yaşayan Türk toplumunun içinde bir Anadolu özlemi olduğunu ve bunu da yemeklerine yansıttıklarını ifade eden Ali Kaya, "Sizin lahmacununuzu yiyip memleket özlemini giderdim diyen müşterilerimiz oluyor. Lahmacun aslında göründüğü ya da düşünüldüğü kadar basit bir yemek değildir. Hamurundan, malzemesine ustalık gerektirir. Biz etimizi özenle seçiyoruz. Baharatlarımızı Türkiye'den getiriyoruz. Ve bu binlerce yıllık kadim geleneği Hamburg'da yaşatmaya çalışıyoruz." diyerek bölgede yaşayan gurbetçileri Kaya Fırın'a davet etti.

Hijyen konusunda pandemi döneminde özel önlemler aldıklarını da sözlerine ekleyen Kaya Lahmacun'un sahibi Ali Kaya, "Pandemi sürecinde özel önlemler aldık. Ürünlerimizi güvenle tüketebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Lezzet ve kalite konusunda asla taviz vermiyoruz. Kalite asla tesadüf değildir. Hamburg'da lezzete demir attık." şeklinde konuştu.
Kaya Lahmacun'un telefonu 040/ 73673669, adresi ise şöyle:
Gundermannstr.8
22119 Hamburg



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —