“Türk toplumu, Almanya için büyük kazançtır”

Almanya’nın Hersbruck kentinde bulunan Tarihi Tren Garı olarak bilinen bina, artık Hersbruck Camisi olarak hizmet verecek.

Almanya 15.06.2022 22:52:25 0
“Türk toplumu, Almanya için büyük kazançtır”
Haber: İlhan Baba
 

IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanlığı tarafından 2015 yılında satın alınarak tadilatı yapılan Hersbruck’un Tarihi Tren Garı, ağırlıklı olarak Hersbruck ve çevresinde yaşayanlar için bir camiye dönüştürüldü.  
 
Caminin açılış töreni, IGMG Forcheim Cami Hocası Rüstem Kayadelen’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından konuşma yapan IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, Almanya’da 61 yıllık geçmişi bulunan Türk toplumunun artık Almanya’nın ayrılmaz bir parçası olduğuna değinerek “Almanya’nın kalkınmasına maddi ve manevi büyük katkıları bulunan Türk toplumu, Almanya için büyük kazançtır. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ibadetlerini artık kendi alın teriyle satın aldığı camilerde yapması doğal hakkıdır. Çalışmalarımızı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yapmaya devam etmemiz gerekir.” diye konuştu.
 
Örnek teşkil edecek
Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökcebay ise şunları söyledi: “İbadet yerlerinin açılmasıyla nereden gelip nereye gittiğimiz unutulmaz. Yaşadığımız ülkede yapılan güzel yatırımlar, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza ve gençlerimize örnek teşkil edecektir. Camilerimiz toplumsal dayanışma ve kaynaşma konusunda önemli yerler oldu.”

“İslamiyet lekelenemez”
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ise Almanya’nın tren istasyonlarında bulunan eski tarihi bir binanın satın alınıp tadilat yaptırılarak Müslümanların ibadetine açılmasının sevindirici olduğunu söyleyerek “Peygamber Efendi’mizin Hadis-i Şerif’inde belirtilen ‘İnsanların en hayırlısı, insanların en faydalı olanıdır.’ sözünü unutmayalım. Birlikte ve dayanışma içinde hareket edersek gelecek neslimize daha güzel ve kalıcı eserler bırakabiliriz. Müslüman toplumu üzerindeki ön yargıların yok edilmesi için yaşadığımız kentlerde birlikte yaşadığımız komşularımızla yetkili mercilerle iyi iletişim içinde olmamız gerekir. Bilinmesi gereken, herhangi bir Müslüman insanın işlediği suç, tüm Müslümanlara mal edilemez ve kesinlikle İslamiyet lekelenemez.” vurgusu yaptı.


Hersbruck‘a farklılık kattı

Hersbruck Cami Dernek Başkanı Cesur Kunduz ise caminin açılmasının Hersbruck‘a farklılık kattığını dile getirerek “İbadethaneler insanların kültürlerinin kaynaşmasına vesile oluyor. Camimiz bünyesinde kadınlarımız ve gençlerimiz yapacağı çalışmalarla iki ülke kültürlerinin kaynaşmasına vesile olacaktır. Hersbruck Cami’nin satın alınmasında gece gündüz çalışmalarda bulunan Murat Gündoğdu kardeşimiz başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Farklı kültürler bir arada yaşamaya engel değil”

Hersbruck Kaymakam Yardımcısı Gabrielle Drechsler ise ‘‘Almanya’da yaşayanların farklı kültürlerden gelmiş olması birlikte yaşamaya engel değil. Benim de Türk kökenli arkadaşlarım var. Onlarla sohbet etmekten ve fikir alışverişi yapmaktan dolayı mutluyum.” şeklinde görüşlerini açıkladı
Kurdelayı birlikte kestiler
 
Hersbruck Camisi’nin açılış kurdelesini Nürnberg Din Hizmetler Ataşesi Fuat Gökçebay, Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Hersbruck Kaymakam Yardımcısı Gabrielle Drechsler, Hersbruck Belediye Meclis Üyesi Angelika Pflaum, Philip-Sohn, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, İGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatlanma Başkanı Osman Gündoğan ve Hersbruck Cami Dernek Başkanı Cesur Kunduz birlikte kesti.
 
 

 

Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor

Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

MUT Tiyatro’ya 20 Bin Euro, Zeynep Sıla Demircioğlu’nun Animasyon Filmine 10 Bin Euro Destek

Lübeck’te Altıncıya Silahlı Gasp Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Köln-Kalk’ta Uyuşturucu Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı

Mehmet Ali Babar’dan Nostalji Rüzgârı: Türkü Rock’la Yeniden Doğdu

SCHURA Hamburg’dan Açıklama: “Mekke’nin Fethi” Etkinliği Dini Anma Amaçlıydı

Almanya’da İşveren ve Çalışanlara Sıkı Denetim: Kimlik, Bildirim ve Belge Zorunluluğu Genişletildi

Hamburg’da Mağdur Koruması Güçleniyor: Cinsel Suçlar Artık Uzman Mahkemelerde Görülecek

“Lübeck’te Yaşlanmak” Podcast Serisi Devam Ediyor: Yaşlılıkta Depresyon Masaya Yatırılıyor

Bremen Atelier Bursu 2026 Jiawen Uffline’ın

SPD’li Milletvekili Ali Kazancı, “Mekke’nin Fethi” Etkinliğine Katılımı Nedeniyle Özür Diledi

Wilhelmsburg’da Korku Dolu Anlar: Balkondan Çocuklara Kurusıkı Tabancayla Ateş Açtı

Hamburg’da Microsoft Tartışması: Dijital Bağımlılık Güvenlik Riski mi?

AVRUPA’NIN KALBİNDE "TÜRKÇE" ZİRVESİ: 5. ULUSLARARASI GENÇ YAZARLAR KURULTAYI STRAZBURG’DA TAMAMLANDI

Kültür, Turizm, Köpek ve İkinci Konut Vergileri Artıyor

Hamburg Adaletinde Dijital Dönüşüm: Elektronik Dosya Sistemi Zamanında Hayata Geçti

HSV’de Sürpriz Ayrılık: Sportif Direktör Stefan Kuntz Görevinden Ayrıldı

St. Pauli, Japon savunmacı Tomoya Andō’yu kadrosuna kattı

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Hamburg’da AfD’ye Karşı Net Mesaj: Rot-Yeşil’den Olası Parti Yasağı Adımı

Almanya’da Doktora Gitmek Ücretli mi Oluyor?

Silvester Feuerwerkinde Uyarı: Yeni Yıla Güvenli Girin

Yükleniyor

Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor

Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

MUT Tiyatro’ya 20 Bin Euro, Zeynep Sıla Demircioğlu’nun Animasyon Filmine 10 Bin Euro Destek

Lübeck’te Altıncıya Silahlı Gasp Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Köln-Kalk’ta Uyuşturucu Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı

  • Perşembe 10.7 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Cuma 7.1 ° / 2.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 7.8 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı