“Öğrencilerimizin önlerini açacak her imkânı zorlamalıyız”
Münih Eğitim Ataşesi Akın Deveci: “Öğrencilerimizin en üst seviyedeki eğitime erişebilmesi için ilk ve orta öğretim sürecinde önünü açacak her imkânı zorlamamız gerekiyor.”
2022-2023 Öğretim Yılı Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programları I. Dönem ilk sınavı Münih’te gerçekleştirildi.
14 öğretmenin görev aldığı sınava, 160 öğrenci katıldı. Sınavlar için yapılan programa, Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Akın Deveci, Ataşelik Temsilcisi Gonca Özgör Onal, Millî Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Ahmet Yıldırım ve Ümit Ünal ile Anadolu Üniversitesi Temsilcisi Halil Yetim ve Galip Özsarı katıldı.
Münih Eğitim Ataşesi Akın Deveci toplantıda yaptığı konuşmada “Almanya’daki Türk Toplumunun eğitiminin en üst seviyeye çıkması için tüm imkânları kullanıyoruz. Öğrencilerimizin en üst seviyedeki eğitime erişebilmesi için ilk ve orta öğretim sürecinde önünü açacak her imkânı zorlamamız gerekiyor.” açıklamasında bulundu.
Son kayıtlar 30 Ocak-13 Şubat 2023 tarihleri arasında
Münih Eğitim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ ise şöyle konuştu: "Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar programlarına henüz kayıt yapmayan öğrencilerimiz son kayıtları olan 30 Ocak-13 Şubat 2023 tarihleri arasında kayıtlarını yapabilir. Daha fazla bilgi almak için www.yek-akademi.com web adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.”
Öğrenci ve velilere bilgilendirmede bulunuldu
Yurtdışı Eğitim Kurumu Akademisi (YEK) ve Türk-Alman Öğrenciler Birliği de (TDS) sınavın gerçekleştiği merkezde stant kurdu. Sınav öncesi ve sonrası hem öğrencilere hem de velilere Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkında bilgilendirmede bulunularak soğuk hava şartlarında sıcak çay ikramı yapıldı.
Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”
Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek
Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı
Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı
Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”
Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor
Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında
Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı
Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor
Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi
Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu
Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor
Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı
Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri
Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”