“LİMAN’ın yanındayız”

Milletvekili Öneş “Bu ziyaretimizle LİMAN yetkililerine bu zor durumlarında yanlarında olduğumuz ve onlara gereken desteği vermeye hazır olduğumuz mesajını vermek istedik. Sorunu en kısa sürede en doğru şekilde çözebileceğimizi ümit e

Hamburg 24.06.2022 00:20:05 0
“LİMAN’ın yanındayız”

2003 yılında, Hamburg-Billstedt Türk Emekliler ve Yaşlılar Derneği (TEYDER) tarafından kurulan Kültürlerarası Emekliler ve Yaşlılar Buluşma Merkezi (LİMAN) taşınma tehlikesiyle karşı karşıya.
Bu paralelde, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nden (SPD) Hamburg Mitte İlçe Belediye Başkanı Ralf Neubauer ve Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, (LİMAN) dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.
LİMAN’da 120’nin üzerinde emekli ve yaşlı insana sosyal, yasal ve sağlık konulu bilgilendirilmelerin ve çeşitli hizmetlerin sunulduğu, farklı kültürlerden yaşlı ve emeklilerin bir araya geliyor. Dernek binasını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan LİMAN’ın, kira sözleşmesine çıkış verilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Milletvekili Öneş “Bu ziyaretimizle LİMAN yetkililerine bu zor durumlarında yanlarında olduğumuz ve onlara gereken desteği vermeye hazır olduğumuz mesajını vermek istedik. Sorunu en kısa sürede en doğru şekilde çözebileceğimizi ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“İkna etmek ilk önceliğimiz”

“Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) ile LİMAN gibi derneklerin başka semtlerde de kurulması konularını görüştüklerini aktaran Başkan Neubauer, LİMAN’ın kira sözleşmesine bu senenin sonuna çıkış verilmesinin kendilerinde büyük hayal kırıklığı oluşturduğunu söyleyerek “Kira sözleşmesinin yapısı şu an biraz karışık. Ev sahibinin belediyeyle kira sözleşmesi, belediyenin de LİMAN’la kullanım sözleşmesi var. Belediye ile ev sahibi arasındaki iletişim şu an hiç de kolay değil ve yan giderler konusunda belediye ile ev sahibi arasındaki tartışma sonucu ev sahibi sözleşmeyi bu yılın sonu itibarıyla feshetti ama tabii ki durumu böyle bırakmayacağız. Ev sahibini kira sözleşmesini yeniden uzatması konusunda ikna etmek ilk önceliğimiz veya Billstedt’te yeni bir yer bulacağız ama her durumda LİMAN’ı yalnız bırakmayacağız ve onların burada kalabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Taşınmak zorunda kalırsa da taşınmaya destek vereceğiz. LİMAN, güzel bir örnek teşkil ediyor ve Horn, Veddel, Wilhelmsburg gibi semtlerde de LİMAN gibi yerlerin kurulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“Olumlu gelişmeler oldu”
Liman’ın çatı kuruluşu TGH’nin yönetiminden Demir Ali Kurtuldu ise Neubauer ve Öneş’in ziyaretinin hem sorunun çözümü açısından hem de derneğe verilen değerin gösterilmesi açısında olumlu bir mesaj olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Umarım, bu konuda olumlu gelişmeler oldu. Sayın Neubauer ve Barış Öneş, olumlu yaklaştı ve olayın üzerine giderek sorunu çözmeye çalışacağının sinyalini verdi. Çok sayıda insanımızın hizmet aldığı derneğin burada kalacağını umut ediyoruz. Bu konuda, TGH de gereken girişimleri yapmaya devam edecek.”  

“İnsanlarımız buraya alıştı”
Neubauer ve Öneş’in ziyaretlerinin kendilerini sevindirdiğini ve bir umut ışığı oluştuğunu söyleyen Liman Başkanı Ural Kundak ise “İnsanlarımız buraya alıştı ve burada yıllardan beri çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Çıkışın geri alınacağını ve sözleşmenin güncellenerek burada kalmamıza imkân oluşturulacağını ümit ediyoruz.” diye konuştu. 

 

 

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

19. Bremen Dayanışma Ödülü Etiyopyalı Aktiviste: Meseret Hadush’a Anlamlı Onur

"Kadıncıklar" Münih’te Sahneye Taşınıyor

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Federal Meclis'teki zorlu oylamanın ardından koltuğuna oturdu

Hamburg’da 8 Mayıs’ta “Özgürlük, Eşitlik, Dayanışma” Çağrısı

Almanya Başbakanı Scholz için askeri veda töreni düzenlendi

Almanya’da Hessen Eyaleti Bakanı Pentz, AfD’li milletvekillerini yurt dışı gezilerine götürmeyecek

Almanya'da yeni hükümette görev alacak bakanlar belli oldu

Almanya'da "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılan AfD, Anayasayı Koruma Teşkilatına dava açtı

Münih’te Göçmenler İçin Yeni Dönem: “Göç ve Vatandaşlık Hizmet Noktası” Hizmete Girdi

“Çeşitlilik Senato Kapısında Kalmasın” Çağrısı: Hamburg’da Temsiliyet Tartışması

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlıkta İş Birliği Görüşüldü

Bundesliga'da Leverkusen puan kaybetti, Bayern Münih şampiyon oldu

Sırrı Süreyya Önder'e Veda

AKM'de Özgür Özel'e saldırı

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

HSV Fırtına Gibi Esti: Deplasmanda 4 Gollü Zafer 0-4

St. Pauli’ye Son Dakika Şoku: Hem Maç Gitti Hem Kartlar Uçuştu

Almanya’da aşırı sağcı AfD’nin yasaklanması tartışılıyor

Leipzig'le 3-3 berabere kalan Bayern Münih, şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı

GAZİANTEP'TE TATLI TARİHİ YAZILACAK!

Deniz Celik: “AfD’nin yasaklanma süreci derhal başlatılmalı”

Werder Bremen Kadın Takımı'na Bremen Senatosu’ndan Onurlandırma

Bavyera Aile Bakanlığı’ndan Kadınların Güçlenmesine Yönelik Anlamlı Resepsiyon

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi: AfD Artık Kesin Olarak Aşırı Sağcı

Yükleniyor

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

  • Cuma 28.8 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 30.7 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Pazar 29.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı