“Hiçbir dini, mezhep ve siyasi oluşuma bağlı olmayacağız”

Pforzheim Halkevi Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ünsevdi Kaya “Halkevimiz hiçbir dini, mezhep ve siyasi oluşuma bağlı olmayacak. Irkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadelemizi daha sık sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Almanya 27.12.2021 21:34:16 0
“Hiçbir dini, mezhep ve siyasi oluşuma bağlı olmayacağız”
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine ve Karlsruhe kentine bağlı olan Pforzheim ilçesindeki Pforzheim Halkevi’nin 2’inci Genel Kurulu yapıldı.
Genel Kurul’da yapılan oylamayla Pforzheim Halkevi Yönetim Kurulu belirlendi. Ünsevdi Kaya, Pforzheim Halkevi Yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Kaya yaptığı açıklamada, Almanya’daki en köklü göçmen kuruluşlarından biri olan halkevlerinin neredeyse 60 yılı bulan tarihine rağmen ciddiye alınan, bilinen ve söylenecek sözü olan bir dernek olarak görülmediğinin altını çizdi. Halkevlerinin en eski göçmen kuruluşlarından biri olduğuna değinen Kaya hiçbir dini, mezhep ve siyasi oluşuma bağlı veya onlara hizmet eden bir kurum olmadıklarını söyledi. Tam bağımsız, demokratik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını desteklediklerini belirten Kaya “Halkevimiz hiçbir dini, mezhep ve siyasi oluşuma bağlı olmayacak. Geçmişte zaman zaman çalışmalarıyla tüm Karlsruhe ve Pforzheim’da algılanan ve ciddiye alınan bir derneğiz. Irkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadelemizi daha sık sürdürmeliyiz ancak son yıllara baktığımızda sanki daha çok Türkiye odaklı etkinliklerde bulunduğumuz izlenimi doğuyor. Yaşadığımız şehirde, göçmen sorunlarıyla ilgili etkinliklerimiz ve girişimlerimizin azaldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle sanki buradaki sorunlarda artık söylenecek sözümüz kalmamış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Örneğin Alternatif Parti (AfD) gibi bir parti meclislerimize giriyor ama bizler endişemizi ve protestomuzu dile getiren ne bir basın açıklaması ne bir etkinlik sergileyebiliyoruz. Bu durumun değişmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
“Yaşadığımız ülkedeki sorunlarla ilgileneceğiz”
Amaçları arasında cenaze, anma, lokma, davet hizmetlerinin yanı sıra, dini ve milli bayramların birlikte kutlanmasını sağlamanın yer aldığını belirten Kaya sözlerini şöyle tamamladı: “Halkevimiz bünyesinde, çocuklara ve büyüklere tiyatro, halk dansları, Türk Halk Müziği korosu, çocuk korosu eğitimleri verilecek. Halkevimiz halkımızın ve özellikle emeklilerimizin, günlük gazetelerini okuyup, çayını içip, sohbet edip, keyifli vakit geçirmelerine imkân sağlayarak bölgemizdeki en güzel adresi olacak. Bölgemizde yaşayan insanlarımızın, sosyal, kültürel, toplumsal ve kişisel gelişimi desteklemek amacımızdır. Yasadığımız ülkedeki sorunlarımızla ilgili etkinliklere yöneleceğiz. Türkiye kökenli göçmenlerin diğer derneklerle birlikte Türkiye’den Almanya’ya göçün 60’ncı yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”  
Öte yandan Pforzheim Halkevi Yeni Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak amaçlarını “Tüzüğümüz ve temel ilkeler çerçevesinde, kısır ve sonuç getirmeyen tartışmalardan uzak durmak. Halkevi’ni göçmen olmanın getirdiği sıkıntılarımızı esas alan, faaliyetlerini ağırlıklı olarak bu temelde düzenleyen, Baden bölgesi Karlsruhe ve Pforzheim’da ciddiye alınan, göçmenlik konularında söyleyecek sözü olan, yaşadığımız şehrimizdeki kurum ve kuruluşlar tarafnıdan bilinen bir dernek hâline getirmek.” şeklinde bildirdi.
Yönetim Kurulu
Yeni yönetim kurulu şöyle:
Başkan  : Ünsevdi  Kaya                                                                                                                                                         
İkinci Başkan   : Erol Öztürk                                                                                                                                
Genel Sekreter : Erhan Kaya                                                                                      
Genel Sekreter Yardımcısı : Serap Öztürk                                                                               
Sayman : Cemal Balcı
 Sayman Yardımcısı: Bülent Gümüş
Halkla İlişkiler : Yalçın Öztürk                                                                                    
Teknik Sorumlu : Recep Ali Gümüş                                                                             
Kadınlar sorumlusu   :  Saniye Kaya
Denetleme kurulu: Hacı Yavuz, Erdal Kaya, İrfan Öztürk, Disiplin kurulu, Ali Öztürk, Cemal Gümüş, Nermin Öztürk.
 

 

Anadolu Üniversitesi Yurt Dışı Programlarında Başvuru Süresi 1 Aralık 2025’e Uzatıldı

Bremen’de 23. Wilhelm Kaisen Bürgermahl: Yaklaşık 46 Bin Euro Bağış Toplandı

Hamburg ve Kuzey Almanya’da “Hawala” Baskını: Yasadışı Para Transferlerine Büyük Darbe

Dijital Kısayol Sandılar, Pahalıya Patladı: EVZ Sahte Ara Portallara Karşı Uyarıyor

El Ele Engellilere Yardım Federasyonu’ndan “Engellilere Destek Gecesi”

Dortmund’da Çocukları Koruma Merkezine Destek: Benefiz Konserinde 5.500 Euro Bağış Toplandı

Hamburg’da Tarihi Buluşma: Türk Toplumu ve Medya İlk Kez Aynı Platformda

Acılı Böcek Ailesine UID’den Taziye Ziyareti

Lübeck’te “Türkiye’de Alman İzleri” Konferansına Yoğun İlgi

Hamburg verlängert Mietpreisbremse bis Ende 2029

Hamburg’da Kritik Zirve: Başbakan Merz’den Rathaus’a Antrittsbesuch

Hamburg’da Shisha-Bar Operasyonu: 17 Mekâna Eş Zamanlı Baskın

Lübeck’te Lichthof ve Kücknitz Bürgerservice Büroları 3 Aralık’ta Kapalı Olacak

Antidiskriminierungsberatung Tehlikede: respekt*land Programması Bütçe Kesintileriyle Karşı Karşıya

Rossmann’dan Sert Tepki: Aile Şirketleri Birliği’nden AfD Tartışmaları Nedeniyle Ayrıldı

St. Pauli Evinde Yıkıldı: Direk Engel Oldu, Galibiyet Union Berlin’in 0-1

Haber Sitemiz GazeteHamburg 16 Yaşında

Murat Kaplan 3. Kez Güven Tazeledi

Sigorta Kargaşasına Çözüm: Tüketici Merkezlerinden Ücretsiz “Sigorta Kontrolü” Hizmeti

Hamburg Havalimanında Vergi Kaçakçılığından Aranan Yolcu Tutuklandı

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

Düsseldorf’ta “Amerikan Polis Aracı” Trafikten Men Edildi

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılık: “Hâlâ Yapılacak Çok İş Var”

Almanya’da Elektronik Atık Yasası Bundesrat’tan Geçti

Hamburg’da Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddete Karşı “Turuncu Bank” Mesajı

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Yükleniyor

Anadolu Üniversitesi Yurt Dışı Programlarında Başvuru Süresi 1 Aralık 2025’e Uzatıldı

Bremen’de 23. Wilhelm Kaisen Bürgermahl: Yaklaşık 46 Bin Euro Bağış Toplandı

Hamburg ve Kuzey Almanya’da “Hawala” Baskını: Yasadışı Para Transferlerine Büyük Darbe

Dijital Kısayol Sandılar, Pahalıya Patladı: EVZ Sahte Ara Portallara Karşı Uyarıyor

El Ele Engellilere Yardım Federasyonu’ndan “Engellilere Destek Gecesi”

Dortmund’da Çocukları Koruma Merkezine Destek: Benefiz Konserinde 5.500 Euro Bağış Toplandı

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 16.9 ° / 10.1 ° false
  • Pazar 14.4 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı